Fra FFL i Gjøvik

Inspirerende sommeravslutning i Teknoklubben Sør-Aurdal

Publisert av Sonja Bordewich 13.06.2024. Sist oppdatert 17.06.2024.

Vi fikk inspirerende besøk til Teknoklubben Sør-Aurdal på sommeravslutningen, onsdag i forrige uke. Torgeir Osmo, Vitensenteret Innlandet, leder for First Lego League turneringen på Gjøvik, kom med premier til juniorlaget som deltok i november i fjor.

Han ville komme for å besøke gjengen vår. Det ble en veldig trivelig avslutning før sommeren.

Her er gutta som var med i First Lego League junior i november. De gleder seg over enda flere i klubben i år, jenter og gutter, og vi har meldt på et juniorlag og et seniorlag allerede.

Ungdomsveilederne på bakerste rad har selv vært med i First Lego League siden de var juniorer, og i fjor toppet det seg da de deltok på den internasjonale konkurransen FLL Open Invitational i Marokko.

Foto: Ingunn Lybekk Bertelrud; F.v.: Endre Lybekk Bertelrud, Markus Lien, Even Hagen og Fredrik Hovdet. Bakerste rad: Knut Kvåle Garthus, Torgeir Osmo, Jan Olav Grimsrud og Lars Kvåle Garthus. Jørgen Venaasen Korsmo var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Tur til Vitensenteret Innlandet

Torgeir ble tydelig imponert over alt gjengen driver med i klubben, og ønsker de velkommen til Gjøvik til høsten igjen for å delta på First Lego League 2025.

Gutta ble storfornøyde da han overrakte premien for forrige deltakelse. De fikk gratisbilletter til Vitensenteret Innlandet. Så nå blir det felles tur til Vitensenteret. Det blir spennende.

Dyktige og erfarne ungdomsveiledere

Ungdomsveiledere Knut, Lars, Jan-Olav og Ola har tidligere vært med på moroa både som junior FLL og senior FLL. Turen til Marokko i fjor var vel den mest eksotiske opplevelsen disse gutta har vært med på i regi av klubben.

Nå kan de unge og nye i klubben få glede av deres mange-årige erfaring som FLL’er. Det er aktive ungdommer – som også driver med å lager sketsjer i Ungdomsrevyen – den kan man oppleve til høsten i Begnadalen samfunnshus. Det er tredje år på rad at de lager Ungdomsrevyen i Begnadalen.

Vi bygger egen base – vi lærer ny teknologi sammen

Både ungdomsveilederne og foreldrene i klubben er utrolig flinke til å utforske ny teknologi sammen med barna. Med god støtte fra Sparebanken DNB, UKM Norge, Sør-Aurdal kommune, Spleis og god lokal støtte har vi hatt moro av å bygge opp klubben igjen etter den vanskelige Corona-tiden.

De to timene vi møtes i uka, føles nærmest for lite:-) Vi har skapt et godt fellesskap for alle, voksne og barn.

Nyhet for oss i klubben nå er at vi bygger vår egen base på Soltun grendehus, der har det vært skole i gamle dager – den ble nedlagt på 50-tallet – da ble elevene flyttet til en mer sentral skole – Begnadalen skole.

Vi pusser nå opp huset på dugnad, og har fått midler fra Sparebankstiftelsen DNB til å både kjøpe utstyr, varmepumpe og lyddempende plater. Vi har restaurert kjøkkenet og gleder oss over at bygda samles om å få dette til for å gi barn og unge mulighet til å være der hver uke fremover. Det gamle skolehuset som ble bygget for læring – er igjen et sted å lære ny kunnskap, teknologi og forskning.

Det er barn med i klubben fra Hedalen, Begnadalen, Bagn, Reinli og Nord-Aurdal – en fin gjeng har det blitt.

Hver onsdag i hele vinter og vår har vi vært sammen på Soltun grendehus midt i kommunen. Bygget ble etablert som skole i grenda Garthus på slutten av 1800-tallet. Det er historisk sus over bygget. 

Dette er vårt nye faste klubblokale i Teknoklubben og Ungdomsrevyen i Sør-Aurdal. Det har vært utfordrende å finne egnet sted i kommunen for aktiviteten, men nå er vi alle fornøyde.

Filmcamp i sommer

Akkurat nå forbereder vi til filmcamp i sommer. Det blir plass til ungdommer i alderen 10–25 år, og målet er å lage en ordentlig kortfilm. Med god støtte fra Sør-Aurdal kommune og UKM Norge håper vi å se flere ungdommer som deltakere.

Det er tidligere FLL’er Martin Bordewich Strøm som er instruktør. Han og Oda Hjelle var med som film og fotojournalister til Marrakesh i fjor, og filmcampen starter med å se dokumentaren de har laget sammen, det blir en åpen kveld – for de som vil se, hvor man kan kjøpe seg en kaffe og en kake.

Ta kontakt med oss i klubben hvis du vil ha invitasjon til åpen filmkveld og for å melde dere på filmcampen: Sonja@nord-garthus.com.

Fra FFL på Gjøvik
Fra FFL på Gjøvik

Les også..

Tægerkorg

Bautahaugen lørdag 20. juliBEKJENTGJØRELSE 

Tema: TÆGERARBEID med Bjørg Elisabeth Berg. Få med deg sommerutstillinga ...
Kviss

Valdresmål – kviss – 6

Håkon Bakkene, Synnøve Fjelltun og Marianne Granheim Trøyflat har sammen ...
Logo Hedalen idrettslag

Dans og turnBEKJENTGJØRELSE 

Vi fortsetter med dans til høsten, og denne gangen blir ...
De tre skolene i kommunen

Ny opplæringslov

Ny opplæringslov med forskrifter trer i kraft 1. august 2024. ...
Hedalen stavkirke. Foto: Dagfinn Heimestøl

GudstjenesteBEKJENTGJØRELSE 

Velkommen til gudstjeneste med dåp i Hedalen stavkirke søndag 21. ...
Foto: Arne Heimestøl

Knivmaking

Lørdag 13. juli var temaet knivmaking på Bautahaugen. Bjørn Michaelsen ...