Fra FFL i Gjøvik

Inspirerende sommeravslutning i Teknoklubben Sør-Aurdal

Publisert av Sonja Bordewich 13.06.2024. Sist oppdatert 17.06.2024.

Vi fikk inspirerende besøk til Teknoklubben Sør-Aurdal på sommeravslutningen, onsdag i forrige uke. Torgeir Osmo, Vitensenteret Innlandet, leder for First Lego League turneringen på Gjøvik, kom med premier til juniorlaget som deltok i november i fjor.

Han ville komme for å besøke gjengen vår. Det ble en veldig trivelig avslutning før sommeren.

Her er gutta som var med i First Lego League junior i november. De gleder seg over enda flere i klubben i år, jenter og gutter, og vi har meldt på et juniorlag og et seniorlag allerede.

Ungdomsveilederne på bakerste rad har selv vært med i First Lego League siden de var juniorer, og i fjor toppet det seg da de deltok på den internasjonale konkurransen FLL Open Invitational i Marokko.

Foto: Ingunn Lybekk Bertelrud; F.v.: Endre Lybekk Bertelrud, Markus Lien, Even Hagen og Fredrik Hovdet. Bakerste rad: Knut Kvåle Garthus, Torgeir Osmo, Jan Olav Grimsrud og Lars Kvåle Garthus. Jørgen Venaasen Korsmo var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Tur til Vitensenteret Innlandet

Torgeir ble tydelig imponert over alt gjengen driver med i klubben, og ønsker de velkommen til Gjøvik til høsten igjen for å delta på First Lego League 2025.

Gutta ble storfornøyde da han overrakte premien for forrige deltakelse. De fikk gratisbilletter til Vitensenteret Innlandet. Så nå blir det felles tur til Vitensenteret. Det blir spennende.

Dyktige og erfarne ungdomsveiledere

Ungdomsveiledere Knut, Lars, Jan-Olav og Ola har tidligere vært med på moroa både som junior FLL og senior FLL. Turen til Marokko i fjor var vel den mest eksotiske opplevelsen disse gutta har vært med på i regi av klubben.

Nå kan de unge og nye i klubben få glede av deres mange-årige erfaring som FLL’er. Det er aktive ungdommer – som også driver med å lager sketsjer i Ungdomsrevyen – den kan man oppleve til høsten i Begnadalen samfunnshus. Det er tredje år på rad at de lager Ungdomsrevyen i Begnadalen.

Vi bygger egen base – vi lærer ny teknologi sammen

Både ungdomsveilederne og foreldrene i klubben er utrolig flinke til å utforske ny teknologi sammen med barna. Med god støtte fra Sparebanken DNB, UKM Norge, Sør-Aurdal kommune, Spleis og god lokal støtte har vi hatt moro av å bygge opp klubben igjen etter den vanskelige Corona-tiden.

De to timene vi møtes i uka, føles nærmest for lite:-) Vi har skapt et godt fellesskap for alle, voksne og barn.

Nyhet for oss i klubben nå er at vi bygger vår egen base på Soltun grendehus, der har det vært skole i gamle dager – den ble nedlagt på 50-tallet – da ble elevene flyttet til en mer sentral skole – Begnadalen skole.

Vi pusser nå opp huset på dugnad, og har fått midler fra Sparebankstiftelsen DNB til å både kjøpe utstyr, varmepumpe og lyddempende plater. Vi har restaurert kjøkkenet og gleder oss over at bygda samles om å få dette til for å gi barn og unge mulighet til å være der hver uke fremover. Det gamle skolehuset som ble bygget for læring – er igjen et sted å lære ny kunnskap, teknologi og forskning.

Det er barn med i klubben fra Hedalen, Begnadalen, Bagn, Reinli og Nord-Aurdal – en fin gjeng har det blitt.

Hver onsdag i hele vinter og vår har vi vært sammen på Soltun grendehus midt i kommunen. Bygget ble etablert som skole i grenda Garthus på slutten av 1800-tallet. Det er historisk sus over bygget. 

Dette er vårt nye faste klubblokale i Teknoklubben og Ungdomsrevyen i Sør-Aurdal. Det har vært utfordrende å finne egnet sted i kommunen for aktiviteten, men nå er vi alle fornøyde.

Filmcamp i sommer

Akkurat nå forbereder vi til filmcamp i sommer. Det blir plass til ungdommer i alderen 10–25 år, og målet er å lage en ordentlig kortfilm. Med god støtte fra Sør-Aurdal kommune og UKM Norge håper vi å se flere ungdommer som deltakere.

Det er tidligere FLL’er Martin Bordewich Strøm som er instruktør. Han og Oda Hjelle var med som film og fotojournalister til Marrakesh i fjor, og filmcampen starter med å se dokumentaren de har laget sammen, det blir en åpen kveld – for de som vil se, hvor man kan kjøpe seg en kaffe og en kake.

Ta kontakt med oss i klubben hvis du vil ha invitasjon til åpen filmkveld og for å melde dere på filmcampen: Sonja@nord-garthus.com.

Fra FFL på Gjøvik
Fra FFL på Gjøvik

Les også..

Edvin Fossholm

Avisa Valdres

Avisa Valdres kom ikke til terminalen i dag og blir ...
Inger Vollstad, Nasjonal kommunikasjonsmyndighet. Foto: Gunstein Myre

Telenor sin leveringsplikt

Med bakgrunn i resultatene av spørreundersøkelen kommunen og Hedalen bygdeutvalg ...
Fekjær psykiatriske senter

Fekjær psykiatriske senter – Hedalen i Valdres (12 mil fra Oslo/Gardermoen) ANNONSE 

Stiftelsen Fekjær utvider med 12 døgnbehandlingsplasser innen TSB. Fekjær psykiatriske ...
Fekjær psykiatriske senter

Fekjær forbereder seg

Mandag offentliggjorde Helse Sør-Øst RHF at Stiftelsen Fekjær har vunnet ...
Logo HIL

Barneidrettsbestemmelser og trygghetstiltakHIL informerer 

Hedalen idrettslag er for alle, men vårt hovedfokus er å ...
Hedalen kunst- og husflidslag

AvlysningBEKJENTGJØRELSE 

Skinnfelltreff 26. oktober på Fjellsyn er avlyst. Nytt treff blir ...