Skjermdropp av ICE sitt dekningskart for 5G.

ICE bygger 5G

Publisert av Arne Heimestøl 12.04.2024. Sist oppdatert 12.04.2024.

– Ice har per i dag god 4G-dekning i Sør-Aurdal kommune, og vi er godt i gang med oppgradering av våre basestasjoner – slik at vi også kan tilby 5G-dekning. Foreløpig er det kun i de tettest befolkede områdene rundt Bagn at vi har oppgradert til 5G. Dette opplyser kommunikasjonssjef i tele, Andreas Veggeland.

Nye basestasjoner

Av konkrete tiltak ICE holder på med i Sør-Aurdal for å både forbedre mobildekningen og oppgradere til 5G, nevner Veggeland ny basestasjon på Søbekkseter som er under planlegging. Selskapet er også i dialog med flere grunneiere om andre mulige nye basestasjoner i kommunen.

– Bruker i hovedsak fiber

– Når det gjelder mating av mastene, så bruker vi i hovedsak fiber til våre basestasjoner, og har et godt samarbeid med Alitbox-partnerskapet om disse leveransene. Det er en fordel av operatørene bruker ulike fiberveier, for å sikre redundans i Norges ulike mobilnett.

– Der hvor det er utfordrende eller lite hensiktsmessig å bygge egen fiber, kan det være aktuelt å kjøpe dette fra tredjepart, for eksempel Telenor eller Telia dersom de har en føringsvei der fra før, sier Veggeland.

Tre tilbydere

Se tidligere oppslag om andre aktører.

Les også..

Hilde Lysengen Havro

Avisa Valdres går frå tre til to papiraviser

Frå og med 2. juli vil "Valdres" koma ut i ...
Logo HIL

Dugnad stadion, grusbanen og aktivitetsparkBEKJENTGJØRELSE 

Hedalen idrettslag trenger din hjelp! TIRSDAG 28. mai fra kl. ...
Hedalen barne- og ungdomsskole. Foto: Dagfinn Heimestøl

Kom på basar!BEKJENTGJØRELSE 

Kom på basar på Hedalen barne- og ungdomsskole mandag 3. ...
Bautahaugen

Dugnadssesongen er ikke over!BEKJENTGJØRELSE 

17. mai på Bautahaugen ble fantastisk flott! Finere ramme rundt ...
Kviss

Valdresmål – kviss – 5

Håkon Bakkene, Synnøve Fjelltun og Marianne Granheim Trøyflat har sammen ...
Pendling

Attraktiv kommune å bo i?

Ved nyttår var det 2 836 innbyggere i Sør-Aurdal. Det ...