Klar for rumpeldunkkamp

Fotballens verden

Publisert av Ola 11.03.2024. Sist oppdatert 10.03.2024.

Mellomtrinnet ved Hedalen skole har gjennomført et 8-ukers tverrfaglig prosjekt med Harry Potter som tema. Noen av elevene presenterer sine fantasyfortellinger for Hedalen.no sine lesere. Her kommer Ola (5. klasse) sin tekst.

Kapittel 1 – Oppdagelsen

I Show W Fotball våkner hjemme i Kolvereid i Trøndelag der han har et lite kjøpesenter, verksted, bensinstasjon, idrettshall og fotballbane. Han skal på skolen. Han går i 5. klasse og gjør seg klar. Han går ned på skolen. Første time har han norsk, men han gleder seg bare til friminutt og til å spille fotball. Og han ønsker å bli proff og leve av fotball.

Endelig er det friminutt, og han skal spille fotball. Han er på lag med Albert og Sigve. Vennene hans vinner alltid når de er på lag fordi de spiller så bra sammen. De scorer masse mål, men ingen fine, men så kommer en fin ball til Sigve – fra Albert, og han sentrer til I Show W Fotball og han skyter rett i krysset. Alt blir stille. De bare blir dratt inn i krysset. 

 I Show W Fotball, Albert og Sigve lander på en fotballbane. Alt er fotball her. De går litt rundt. Det er som om de er i himmelen. Som om de har vært snille hele livet sitt. Men de går litt rundt og finner en fotballbod som selger gratis fotballsko. Av beste kvalitet –  elitesko i alle størrelser, og litt lenger bort er alle fotballdrakter. Til og med drakter fra klubber i laveste divisjon, og den oppdateres hvert sekund. Og de har leggbeskyttere av alle slag som i alle de andre bodene, og har alle fotballting du kan tenke over i en egen bod.

2. kapittel – Tilbakeveien           

Når alt var bra, så måtte de finne en vei tilbake. – Hva gjør vi, spør Albert. – Vi vet ikke, sier de. Det må være noe fotballrelatert, tenker jeg.  – Vi spør noen, sier Sigve. Ja, han i Arsenal-drakt. – Hvem? sier Albert, han Ødegard?

– Ja, sier I Show W Fotball. – Hei, sier Sigve. Han snur seg. Det er faktisk Ødegard. Alle blir litt starstruck. Ødegard spør hva det er.

Sigve sier: – Hva det er? Du er Ødegard!

– Hva så? sier han.

Sigve sier: – Du er jo en av de beste i verden.  – Ja, men jeg er jo god, men alle har jo møtt meg. Ikke oss. Men da anbefaler jeg å se etter flere spillere.

– Ja, men hvordan kommer man tilbake?

– Hva prater dere om? sier Ødegaard.

– Jeg tror ikke mange har samme historie som oss, sier Sigve. Men vi må komme oss hjem før skolen slutter, ja så ingen merker noe, men vi må bare gå rundt og sjekke om vi finner noe. Hint eller utgang ja, men klokka er jo bare 11. Ja, men vi får bare se litt rundt da. Men vi må komme oss tilbake?

– Ja da! Håper vi kan gå fram og tilbake hele tiden når vi vil. Ja, håper det. – Og se der er, sier Sigve. Det er My Broski.

– Ja, det er det, sier I Show W Fotball, – og han er dritgod. Ja, og han har blitt eldre og han spiller for Al Halal. Prosjektet funka. Og han dribler alle og scorer goal goal goal goal goal goal goal goal goal goal goal goal goal goal goal.

– Han scoorte hvis du ikke fikk med deg det. Men vi må komme oss tilbake, sier Sigve. – Ja, klokka er ett. Ja, der er et fotballkor. De synger bare Arsenal-sanger, nb fordi de er best. Ja, vi blir med og synger We all follow the Arsenal. Alt bare stopper som når vi kom hit. Kanskje vi kommer tilbake.

– Ja, vi stopper  opp og lander i fotballbanen på skolen. Klokka er 10, men det var jo klokka da vi dro også. Ja, vi må gå inn til time.

Da dagen var slutt, dro vi hjem og så til fotballbanen igjen og prøvde å score en bænger av mål. og etter ett forsøk så scoorte I Show W Fotball et skudd rett i krysset og vi kom tilbake til fotballverden.

– Men nå vet vi hvordan vi kommer tilbake, det er bra, sier Sigve.

– Ja, og se der er nyheter. Noen har brutt seg ut av fengsel. Det er noen forferdelige Tottenham-fans. Og så skummelt det er. Dumt alle Tottenham-fans kommer i fengsel. Det er bra. Men vi må redde verden fra Tottenham-fans.

 – Ja, det må vi, men det blir vanskelig. De er gale. – Ja, men vi må finne noe å slåss med. – Ja, søppelkasser. – Ja, det er der de tilhører sier Sigve. – Ja, ikke sant? – Ja, nå kommer de. – Ja, løpende over jordet. Gjør dere klar. Ja, en to tre!

Sigve bare hiver mange opp i søppelkassa. Han er sinnsyk. Ja, og I Show W Fotball skyter fotballer i trynet, og Albert skyter Tottenham-ting av en kanon så de blir ødelagt. – Ja, det er kaos, men vi slåss og slåss, og det bare ligger masse Tottenham-fans i søppelkasser. Det er bare en igjen. Den fæleste av alle. El Gordo de Tottenhammen.

Han er veldig feit, så Ishow W Fotball bare skjøt han ned med en ball og vi tok alle tilbake i fengsel. Men de gamle var fulle så de fikk et fengsel. Fortjent altså. Og vi ble kjent som gutta som redda verden – i fotballverden selvfølgelig. Og da vi kom tilbake til Kolvereid, lurte alle på hvorfor vi hadde så bra fotballutstyr, men det får de nok ikke vite.

Les også..

Foto: Sigrid Haugen

Nytt aktivitetstilbud på Bautahaugen

Nå kan også barna få prøve seg på lafting på ...
Kari-Anne Jønnes. Bildekilde: Stortinget

Sammen skaper vi det demensvennlige InnlandetYTRING 

Statsforvalteren kan med rette være er stolt over at alle ...
Helselagstur

Bli med på helselagstur torsdag 22. august!BEKJENTGJØRELSE 

Påmelding innen 9. august til: Oddbjørg: 48 11 12 39 ...
Bensinstasjonen

KortautomatANNONSE 

Kortautomaten på bensinstasjonen i Hedalen har vært ute av drift ...
SAUS. Foto: Arne Heimestøl

Expandia Moduler vant anbudskonkurransen

Bygningsmassen til Sør-Aurdal ungdomsskole ble ødelagt av flommen «Hans» i ...
Skinntrykk

Bautahaugen lørdag 27. juliBEKJENTGJØRELSE 

Tema: SKINNTRYKK Oddbjørg Brenden Hansen vil vise hvordan en kan ...