Bjørn Lien

Gode muligheter for å søke på jobb

Publisert av Unni Dalsegg, NAV 05.03.2024. Sist oppdatert 03.03.2024.

Ved utgangen av februar var 3 480 personer i Innlandet registrert som helt ledige, mens 1 639 var delvis ledige og 969 personer er arbeidssøkere på tiltak.

Det er en liten økning i ledigheten fra samme periode i fjor. Samtidig er det utlyst mange ledige stillinger i Innlandet.

– Ved utgangen av februar var det utlyst 3 322 ledige jobber. Det er både faste stillinger og sommervikariater. Så de som er på jobbjakt har gode muligheter nå, sier direktør Bjørn Lien i NAV Innlandet.

Svært mange, ca. 1 000, av de ledige stillingene er utlyst innen helse-og omsorgssektoren. Det utgjør ca. 30 prosent av alle ledige stillinger i Innlandet nå. – Vi ser også at ca 1000 stillinger er utlyst i virksomheter innen undervisning, industri, butikk og salgsarbeid, sier Lien.

Situasjonen i Sør-Aurdal

AntallProsent av arbeidsstyrkenEndring fra i fjor – antall
Helt ledige181,3 %5
Delvis ledige130,9 %8
Permitterte110,8 %

Arbeidsgivere kan benytte sommerjobbtiltaket fra NAV

Også i år tilbyr NAV sommerjobbtiltaket, der ungdom kan tilsettes i sommerjobb i inntil fire uker, med støtte fra NAV.

– Dette er et tiltak som kan benyttes overfor ungdom i alderen 16 til 29 år, og som er under oppfølging av NAV. Det betyr at arbeidsgiver kan kontakte NAV for å få vite mer om tiltaket, og hvem som kan rekrutteres, forklarer Lien.

Han viser til at mange ungdommer i Innlandet har fått nyttig og viktig arbeidserfaring gjennom dette tiltaket de siste somrene.

Økning i ledigheten

Det er totalt 5 119 personer som var helt eller delvis ledige ved utgangen av februar. Det utgjør 1,9 % av arbeidsstokken i Innlandet, og er en liten økning fra utgangen av februar i fjor, da dette lå på 1,7 prosent.

Det er en økning i nesten alle aldersgrupper. Bare i aldersgruppen ungdom under 24 år er det reduksjon i arbeidsledigheten.

– Dette er veldig positivt. For det betyr at mange unge enten er tilknyttet arbeidslivet eller er under utdanning, påpeker Lien.

Flest ledige uten utdanning

Lien understreker viktigheten av å ta utdanning. – Vi ser at av dem som er helt arbeidsledige er det ca. 1 200 som kun har grunnskoleutdanning. Det vil at om lag 30 prosent av alle som er helt ledige mangler videregående opplæring.

Det er derfor utrolig viktig at ungdom – og deres foresatte – snakker om utdanningsvalg nå framover, avslutter direktør Bjørn Lien i NAV Innlandet.

Les også..

De tre skolene i kommunen

Ny opplæringslov

Ny opplæringslov med forskrifter trer i kraft 1. august 2024. ...
Hedalen stavkirke. Foto: Dagfinn Heimestøl

GudstjenesteBEKJENTGJØRELSE 

Velkommen til gudstjeneste med dåp i Hedalen stavkirke søndag 21. ...
Foto: Arne Heimestøl

Knivmaking

Lørdag 13. juli var temaet knivmaking på Bautahaugen. Bjørn Michaelsen ...
Drikkevann

Bør flere sjekke fluoridinnhold i drikkevannet?

Det har vært stor interesse knyttet til oppslagene Hedalen.no og ...
Thomas Bye

Høyaktuell teaterforestilling på kulturfestivalen

Lørdag 3. august kl. 18.00 blir det en teaterforestilling på ...
Oddvar Gran. Foto: Arne G. Perlestenbakken

Oddvars 16. dialektkviss

Oddvar sender oss fortsatt dialektord som vi kan lage kvisser ...