Ordfører Marit Hougsrud

Kjære alle i Sør-Aurdal

Publisert av Marit Hougsrud 24.12.2023. Sist oppdatert 20.12.2023.

Jeg har i teorien tatt juleferie, og sitter her hjemme i godstolen med brød i ovnen og pc’en i fanget. Nå er det kun litt småtterier igjen som skal ordnes, før det blir juleferie fullt og helt. 

Jeg har lagt bak meg fire år som ordfører og i 2023 fikk jeg fornyet tillit i dette vervet, noe jeg er veldig takknemlig for. En kollega av meg sier alltid: «Det er jo en jobb for raringer dette her.» Kan godt hende at jeg er litt rar, men jeg vil heller si at selve ordførerjobben er litt rar. Det er en jobb basert på tillit, og en jobb uten noe særlig med stillingsbeskrivelse. I løpet av de siste fire årene syns jeg at jeg har funnet en grei form på dette, og jeg gleder meg til fortsettelsen. 

Av de vanskeligste sakene en ordfører har med å gjøre om dagen er kommuneøkonomi. Her i kommunen har vi nettopp vedtatt et budsjett som går en hel del i minus, og vi legger opp til å ta en stor jafs av disposisjonsfondet de neste fire årene. Dette er ikke bærekraftig, og det vil bli vår viktigste oppgave å jobbe med framover. 

Av det man husker best fra 2023 er nok det uværet Hans, som rammet oss hard. Og det ble andre gang i livet jeg kjente på en følelse av stor maktesløshet ovenfor naturkrefter. 

Jeg husker så godt øyeblikket da vi sto i kommunestyresalen og så det raste i Spangerud og øyeblikket da de første evakuerte kom til hallen. Det er inntrykk som har brent seg fast, og som jeg aldri kommer til å glemme. Jeg kommer heller ikke til å glemme den fantastiske innsatsen av alle! Jeg må rett og slett gråte en skvett når jeg tenker på det, og jeg vil igjen benytte anledningen til å takke alle! 

Så er altså 2023 snart unnagjort. Et langt, rart, spennende, utfordrende, skummelt og fint år. 

Kjære år 2023! Du har gitt meg utfordringer og muligheter, vanskelige saker og fine gladsaker. Du har gitt meg mer ansvar, nye spennende oppgaver, bekymringer og så mye å være takknemlig for. Du har gitt meg stor sorg og masse glede. Det er vel sånn det skal være. 

Til slutt burde jeg skrive noe om verden rundt oss som ser ut til å gå fra vettet. Det er uforståelig, brutalt og så vondt. Vi kan ikke lukke øynene for det som skjer, samtidig som er det uutholdelig å se på bildene som strømmer gjennom nyhetene. Jeg kjenner bare på en stor takknemlighet for at vi bor her vi bor, og at vi kan gå inn i julehøytiden med godt mot og varm glede.

Derfor sier jeg de gjør i Snøfall:

«Hold motet oppe og gleden varm!» ❤️

Og med det så ønsker jeg alle en god, fredfull og gledelig jul.

Julehilsen fra ordfører Marit  🥰

Les også..

Begnadalen barnehage. Foto: Rune Stenslette

Det blir både barnehage og SFO i Begnadalen fra høsten

Torsdag 2. mai behandlet kommunestyret i Sør-Aurdal saken Endring av ...
Ved Småvatna. Foto: Olaf Søbekkseter

Ut på ski?

Det er fortsatt mye snø i fjellet, og det er ...
Taket på mellombygget begynner å ta form. Foto: Arne Heimestøl

Rehabiliteringsprosjektet fortsetter nær som planlagt

Til tross for kostnadssprekk på vel 25 % på rehabiliteringsprosjektet ...
Oddvar Gran. Foto: Arne G. Perlestenbakken

Oddvars 11. dialektkviss

Oddvar sender fortsatt inn dialektuttrykk som vi lager kvisser av. ...
Kor

Konsertar med koret OFFbeat frå Nord-Tyskland

OFFbeat er eit kor frå Schleswig i Tyskland, nærare bestemt ...
S2 W E A T_event fb

Velkommen til 5Rytmer SweatBEKJENTGJØRELSE 

Det er med stor glede at jeg kan invitere til ...