Kjell Eriksen. Foto: Arne Heimestøl

En god dag i kommunestyretYTRING 

Publisert av Kjell Eriksen 15.12.2023. Sist oppdatert 15.12.2023.

I går (14. des) da jeg dro hjem fra kommunestyremøtet, var det, til en forandring, med en litt god følelse.

Jeg har gjennom forrige periode vært frustrert fordi jeg ikke synes vi driver politikk. Jeg har opplevd at det vi gjør som kommunepolitikere, ikke har noen betydning. At vi ikke har noen reel mulighet/vilje til å ta det ansvaret vi har, på alvor.  Jeg har savnet verktøy for å være et styre i kommunen.  

Jeg har savnet reelle diskusjoner, og vilje til å gi tydelige oppdrag til administrasjonen.

Jeg var ikke veldig fornøyd da jeg i høst ble valgt inn på nytt, men har bestemt meg for å prøve og bidra til at vi får et reelt lokaldemokrati. Jeg mener at vi i altfor stor grad bare har hatt et demokrati i form, og ikke i realiteten. 

Men møtet i går var annerledes. Der følte jeg at vi, på tross av at vi hadde mange vanskelige saker, klarte å komme fram til andre vedtak enn det administrasjonen foreslo. Vedtak som vil ha betydning for kommunens innbyggere. Jeg kjente også på en god stemning, og en evne til å høre på hverandre. Jeg syntes også at vi klarte å finne fram til vedtak som ble bedre enn det den enkelte gruppen foreslo.

Vi klarte å komme fram til vedtak som tydelig signaliserte at det er viktig at vi prøver å ta vare på muligheten for folket på Leirskogen og i Begnadalen til å kunne få tilgang til kommunens eiendommer der.  Kommunestyret var klare på at hvis/når disse skal avhendes, så skal det prioriteres at lokale lag og foreninger skal ha forkjøpsrett,  (for en symbolsk sum) og eventuelt med et driftstilskudd i denne budsjettperioden.

Det gledet meg at vi, på tross av at det rent økonomisk ville være riktig å selge eiendommene, var tydelige på at det av hensyn til fremtiden for kommunen er viktig å ta vare på alle bygdene.

Det samme var konklusjonen når det gjaldt aktiviteten ved Hedalsheimen. Rent økonomisk og faglig er det gode argumenter for å samle mye aktivitet på ett sted, men totalt for menneskene som skal bo her, er det andre hensyn som også teller. 

Administrasjonens utredninger er gode og grundige, men på tross av at det kortsiktig økonomisk hadde vært fornuftig å følge administrasjonens anbefaling, landet vi på et annet vedtak.  Det er vår jobb å tenke helhet og muligheter, og det følte jeg vi gjorde på kommunestyret i går (14.12.).  

Les også..

Thomas Bye

Høyaktuell teaterforestilling på kulturfestivalen

Lørdag 3. august kl. 18.00 blir det en teaterforestilling på ...
Oddvar Gran. Foto: Arne G. Perlestenbakken

Oddvars 16. dialektkviss

Oddvar sender oss fortsatt dialektord som vi kan lage kvisser ...
Vassfarplassen

Bli med Sør-Aurdal Historielag på tur til:BEKJENTGJØRELSE 

Vassfaret og Vassfarplassen lørdag 31. august 2024. Det går buss ...
Foto: Arne G. Perlestenbakken

Bautahaugen lørdag 6. juli

Temaet denne lørdagen på Bautahaugen var plantefarging, hvilket var veldig ...
Kniv

Bautahaugen lørdag 13. juliBEKJENTGJØRELSE 

Tema: KNIVMAKING med Bjørn Michaelsen. Få med deg sommerutstillinga «Bare ...
Framdriftsplan

Mange private avløpsanlegg må oppgraderes

Sør-Aurdal kommune er i gang med kartlegging av alle private ...