Foto: Kristian Grimsrud Strøm

First Lego League

Publisert av Sonja Bordewich 13.11.2023. Sist oppdatert 12.11.2023.

Fem unge gutter fra Teknoklubben Sør-Aurdal deltar i årets First Lego League-turneringen i Gjøvik for første gang lørdag 11. nov.

De fem guttene som utgjør Legogutta i Teknoklubben Sør-Aurdal gleder seg stort til sin livs første turnering i First Lego League på Gjøvik – dette har de jobbet mye og hardt for de siste ukene. Tre ganger i uka har de møttes.

Foto: Kristian Grimsrud Strøm
Foto: Kristian Grimsrud Strøm

Legogutta har forsket på sin egen hobby «gaming» og funnet ut at ikke alle liker gaming. Noen forstår ikke at det er noe som er bra med gaming. Selv mener gutta at det er ingenting negativt med gaming, bare positivt – det er gøy, man kan spille med venner og det er kreativt, men de forstår at foreldre mener det tar for mye tid. Da en av gutta på laget ble syk, kunne de holde kontakten ved å treffes på nett gjennom å «game».

Oppdraget i år var å finne en måte å formidle hobbyen sin på ved bruk av teknologi. Det har de løst elegant ved å bygge en fysisk lagmodell i Lego som representerer et data-spill. De forklarer ivrig hvordan Luigi og Mario hopper fra post til post i spillet, programmert en EV-3 Lego mindstorm- hjerne slik at de har tre deler i spillet som drives av denne programmerte hjernen. Imponerende til 8-9-åringer å være.

Det som er spesielt i år er, at vi har fått til et helt nytt FLL juniorteam – og at senior FLL’ er har bidratt som veiledere for juniorene. Så nå blir kunnskap og kompetanse overført til ny generasjon barn. Guttene har blitt gode venner, og på spørsmålet om de ville møtes mer etter deltakelsen i First Lego League – svarte en av gutta «kan vi møtes sju dager i uka?». Så ja – nå er det moro at klubben er i gang igjen – og i desember får vi enda mer spennende utstyr til Kidsa som skal lære teknologi gjennom lek og moro.

Ungdommene Knut Kvåle Garthus, Ola Bordewich Strøm har vært veilederne i klubben – med noe støtte fra de voksne så har det vært mye moro! I tillegg har Lars Kvåle Garthus vært med som inspirator og hjelper på prosjekt. Sivert Gabrielsen og bestemor Sigrid Grimsrud har vært med i generalprøvejuryen. Så her har alle generasjoner involvert seg.


Gutta fikk en fantastisk dag hvor dommerne syns de hadde vært dyktige til å bruke programmering og at de hadde laget en hel legomodell som viste et spillbrett fra start til slutt. Det var 24 lag i juniorklassen og Legogutta var strålende fornøyde med egne prestasjoner.

Ola Bordewich Strøm, Knut og Lars Kvåle Garthus var banedommere – det syns de var moro- spesielt siden de selv har vært med i First Lego League i over ti år på rad. I fjor kom laget til Knut videre til skandinavisk finale – deretter til Marrakesh på en internasjonal konkurranse. Så de likte godt nå å stå på andre siden av bordet.

Les også..

Foto: Målfrid Strandbråten

Dansinga blomstrerYTRING 

Tirsdag 30. april var jeg så heldig å bli invitert ...
Fjellsyn og Kroken

Dugnad på Fjellsyn og KrokenBEKJENTGJØRELSE 

Bli med tirsdag 7. mai kl. 17.00, hvis du har ...
Hedalsheimen. Foto: Helge Nordby

Dugnad på HedalsheimenBEKJENTGJØRELSE 

Hedalsheimens venner inviterer til dugnad rundt Hedalsheimen onsdag 15. mai ...
Nordre-Lokalet

TeatersjefANNONSE 

Hedalen ungdomslag søker teatersjef for og  kunne gjennomføre barneteater jula ...
Bagn. Foto: Åse Østgård Hagen

SAUS skal være i Bagn

Torsdag 2. mai vedtok kommunestyret enstemmig at midlertidig skolebygg for ...
Flotte løyper i Hedalsfjella Foto: Heidi Sverdrup Augdal

Hedalen løypelagYTRING 

En lang og snørik vinter er over. Løypekjørerne startet allerede ...