Bjørn Lien

Lav ledighet i Innlandet

Publisert av Unni Dalsegg, NAV 04.07.2023. Sist oppdatert 04.07.2023.

Ved utgangen av juni var 4 768 personer i Innlandet registrert som helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak. Dette tilsvarer 2,6 prosent av arbeidsstyrken. Den tilsvarende andelen i landet var på 2,7 prosent. – Det var 49 færre arbeidssøkere i Innlandet nå enn ved utgangen av forrige måned. Samtidig er det stor etterspørsel etter arbeidskraft i Innlandet, sier direktør Bjørn Lien i NAV Innlandet.

Ved utgangen av juni var det 2 778 helt ledige, som tilsvarer 1,5 prosent av arbeidsstyrken. Bruttoledigheten, det vil si helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, var på 3 316, som tilsvarer 1,8 prosent av arbeidsstyrken. I tillegg var det 1 452 delvis ledige, som tilsvarer 0,8 prosent av arbeidsstyrken.

Situasjonen i Sør-Aurdal

I Sør-Aurdal er 9 personer arbeidsledige. Det utgjør 0,6 % av arbeidsstyrken. 8 personer er delvis arbeidsledige. Det er 5 flere enn på samme tid i fjor.

Viktig å ta utdanning

Ved utgangen av juni var andelen helt ledige høyest i aldersgruppa 20-24 år med 2,6 prosent.  Det var flest helt ledige blant arbeidssøkere uten yrkesbakgrunn (509). 

– Dette viser hvor viktig det er å skaffe seg en god utdanning.  Det er særlig innen helse, pleie og omsorg at det er mange ledige stillinger, men vi ser også at det er ledige jobber innen ulike serviceyrker, butikk og salgsarbeid.  Så å velge en utdanning innen disse fagområdene kan være lurt, sier Lien.

God tilgang på ledige stillinger

I juni måned var det en tilgang på 2 054 ledige stillinger. Det var flest nye ledige stillinger innen helse, pleie og omsorg med 753 stillinger. Det var også mange nye ledige stillinger innen butikk- og salgsarbeid (207) og undervisning (197).

 – Vi ser at det innen flere yrkesgrupper er slik at stillingstilgangen er større nå enn antallet helt ledige. Det betyr at mange nå har en god mulighet til å skaffe seg en jobb, sier direktør Bjørn Lien i NAV Innlandet.

Les også..

Svein Lie. Foto: Arne G. Perlestenbakken

Hedalsdialekta igjenYTRING 

Det var jo både artig og hyggelig å se kommentaren ...
Skjermdropp av ICE sitt dekningskart for 5G.

ICE bygger 5G

– Ice har per i dag god 4G-dekning i Sør-Aurdal ...
Klar for rumpeldunkkamp

Den lyse veien

Mellomtrinnet ved Hedalen skole har gjennomført et 8-ukers tverrfaglig prosjekt med ...
Anita Vika Langødegård. Foto: Cathrine Dokken

Arrangement i aprilKUNNGJERING 

I april er det fleire arrangement på Sør-Aurdal folkebibliotek. På ...
Foto: Arne G. Perlestenbakken

Hyggelig samvær på Hedalsheimen

Foreningen Hedalsheimens venner har som formål å lage trivselstiltak på ...
Bildet er sammensatt av ett fra rapporten og et privat bilde.

Ny skredfareutredning og analyse av skredhendelse ved Spangrud boligfelt

På oppdrag for NVE har Skred AS utført en vurdering ...