Fønhusforeningen

Mikkjel Fønhus forening gir ut ny bok

Publisert av Mikkjel Fønhusforeningen 13.06.2023. Sist oppdatert 12.06.2023.

Under sommerstevnet på Bagn Bygdesamling 9. juni stilte Mikkjel Fønhus forening med rykende fersk bok. Foreningen har arbeidet med nytrykking av to av Fønhus mest populære romaner, «Slagbjørnen Rugg» og «Det skriker fra Kverrvilljuvet».

Disse er nå samlet i ei bok som har fått illustrasjoner av den lokale kunstneren Kristen Stavedal og naturfotograf Thomas Mørch. Foreningen distribuerer i disse dager bøker til bokhandlere, men vil også satse på nettsalg fra foreningens hjemmeside.

– Det er faktisk mange som tar kontakt for å kjøpe bøker, sier Arne Erik Fønhus i foreningen.

– Vi har en del gamle, brukte bøker som vi sender til folk i hele Norge. Her en dag sendte jeg fire bøker til ei dame på Svalbard, forteller Arne Erik. – Mikkjel var jo der en periode og har skrevet to romaner derfra. Nå har vi tro på at den nye boka vil være ettertraktet hos mange. Den er trykket i et format som er enkelt å bygge videre på, så vi satser på å trykke opp flere av romanene.

Festival i september

Mikkjel Fønhus forening har flere nyheter å komme med. I september arrangeres Mikkjel Fønhus natur- og miljøfestival for første gang. Festivalen skal foregå i Bagn og omegn 15. –17. september. Amund Fønhus Stensrud, som er barnebarnet til Mikkjel Fønhus merker at interessen for miljøverneren Mikkjel Fønhus er stor for tida. – Derfor tror vi tiden er riktig for å sette søkelys på dette, sier han.

Arne Erik Fønhus er prosjektleder for festivalen. Han kan røpe at programmet vil inneholde alt fra skuespill og film til faglige foredrag. Det blir også besøk på Nissebakken, hvor Mikkjel Fønhus bodde, og guida tur til Kverrvilljuvet. Dette stedet får litt ekstra fokus nå som «Det skriker fra Kverrvilljuvet» er gitt ut på nytt.

Norges første miljøverner

Mikkjel Fønhus forening mener både forfatterskapet og miljøengasjementet til Mikkjel Fønhus har blitt mer aktualisert i den tida vi lever i nå. Fønhus har ofte blitt omtalt som Norges første miljøverner. Det han sto for og skrev om, er noe vi alle må ta på alvor, og forståelsen for det er heldigvis stadig større. Valdres kan være stolt av arven fra Mikkjel Fønhus, og foreningen lover å arbeide videre med å fremme både forfatterskap og ideologi.

Les også..

Friluftslivets uke

Friluftslivets uke

Bilder: Bjarte Lie, Grethe Stensrud, Ragnhild Barlien Berge og Tone ...
Damelagene fra Bagn og Hedalen. Foto: Steinar Skjerve

Damefotballen ruller i Hedalen igjen

Fra tidlig i juni og helt fram til nå har ...
Normisjon

Hedalen misjonsforeningBEKJENTGJØRELSE 

Det blir møte i Hedalen misjonsforening onsdag 6. oktober kl. ...
Flom ved Sør-Aurdal ungdomsskole. Foto: Sonja Bordewich

Kan ikke reparere SAUS

Torsdag fikk formannskapet en orientering vedrørende Sør-Aurdal ungdomsskole. I forbindelse ...
Fra venstre: Kjell Eriksen, Emmy Bakkom, Bente Fekjær Skogly, Anne Marie Skinnes Lie, Oddbjørg Brenden Hansen og Ståle Borgersen Foto: Arne G. Perlestenbakken

Kommunens demensplan

Husmorlaget tok kontakt med helselaget om å arrangere møte sammen. ...
Hedalen ungdomslag

Invitasjon 125-årsjubileum for Hedalen UngdomslagBEKJENTGJØRELSER 

Hedalen ungdomslag ønsker velkommen til 125-årsjubileum. Jubileet blir feiret med ...