På veg til Hødespretten 2023. Foto: Tor Ingar Nordby

Har du husket å støtte Hedalen løypelag?LEDEREN 

Publisert av Arne Heimestøl 14.04.2023. Sist oppdatert 12.04.2023.

Vi har bak oss en fantastisk ski-påske og snart en meget god vintersesong i Hedalsfjella.

I påska var det usedvanlig flott vær. Hedalen Løypelag kjørte opp 12 mil med høystandardløyper. Løypene i nord ble kjørt på natta, og resten ble preparert på tidlig morgen.

Jobben løypekjørerne gjorde, var av ypperste kvalitet, og det var svært mange blide skigåere å se i løypene.

Dette er den tredje løypemaskina til Hedalen Løypelag. Den ble tatt i bruk i 2022. Løypemaskina kjøres av Harald Kjensrud, Roger Hybertsen, Helge Nordby, Olaf Søbekkseter og Bjørn Skoglund. Foto: Helge Nordby
Dette er den tredje løypemaskina til Hedalen Løypelag. Den ble tatt i bruk i 2022. Maskina kjøres av Harald Kjensrud, Roger Hybertsen, Helge Nordby, Olaf Søbekkseter og Bjørn Skoglund.
Foto: Helge Nordby

Høy kvalitet ble det også på de fire milene med løyper som blir kjørt opp med snøscooter.

Dette bildet viser to av snøscooterne til Hedalen Løypelag. De ble levert i november 2019. Den ene er plassert på Dekarn, den andre på Søbekkseter. I tillegg disponerer løypelaget en snøscooter fra 2013. Snøscooterne kjøres av Tor Erik Sætrang, Svein Arne Nordby, Leiv Helsingen og Roger Hybertsen. Foto: Helge Nordby
Dette bildet viser to av snøscooterne til Hedalen Løypelag. De ble levert i november 2019. Den ene er plassert på Dekarn, den andre på Søbekkseter. I tillegg disponerer løypelaget en snøscooter fra 2013. Snøscooterne kjøres av Tor Erik Sætrang, Svein Arne Nordby, Leiv Helsingen og Roger Hybertsen.
Foto: Helge Nordby
Dette bildet er fra Slafjell-runden. Mange trodde at den også ble kjørt med den store løypemaskina nå i påska, men det er feil. Den er kun preparert med snøscooter. Foto: Helge Nordby
Dette bildet er fra Slafjell-runden. Mange trodde at den også ble kjørt med den store løypemaskina nå i påska, men det er feil. Den er kun preparert med snøscooter.
Foto: Helge Nordby

Hedalen Løypelag har vært en suksesshistorie siden det ble startet i 2006. Styrearbeid og rydding av traseer gjøres på dugnad. De som kjører løyper, mottar bagatellmessige honorar for det.

Utgifter til blant annet drivstoff og maskinvare er likevel høye, og løypelaget må derfor hele tiden bygge opp kapital slik at driften av det svært omfattende løypenettet kan gjennomføres.

Du kan støtte foreningen Hedalen løypelag ved å bli medlem, hvis du ikke allerede er det, og ved å betale løypebidrag.

– Løypebidraget er kr 1200, men alle bidrag mottas med takk! leser vi på lagets hjemmeside. Konto: 6185 05 30490. Eller til Vippsnr: 79 630.

Medlemskapet innebærer at du kjøper et medlemsbevis og betaler et engangsbeløp på kr 3000. Dette gjør du ved å sende en e-post til loypelag@hedalen.no

Kr 3 000,- pr. medlem innbetales ved tegningen til Hedalen Løypelag, 3528 HEDALEN. Konto nr. 6185 05 30490. Husk å merke tydelig med navn, adresse og svært gjerne e-postadresse.

Fra Surtind påska 2023. Foto: Arne Heimestøl
Fra Surtind påska 2023. Foto: Arne Heimestøl

Les også..

Skogbrann

Økende skogbrannfare

Tørke medfører betydelig økt fare for brann i skog og ...
Mobiltelefon

Test av Nødvarsel

Onsdag 14. juni klokken 12 testes Nødvarsel på mobil og ...
Fønhuskoia. Foto: Sigrid Haugen

Dugnadsuke på Fønhuskoia – blir du med?BEKJENTGJØRELSE 

Onsdag 14. – lørdag 17. juni blir det dugnadsuke på ...
Kommunedirektør Haakon Boie Ludvigsen og ordfører Marit Hougsrud

Innrømmer brudd på kommuneloven

Torsdag 23. mars var det møte i formannskapet. I innkallinga kunne ...
Fra bedriftsbesøket

Statsrådsbesøk

Onsdag 31. mai var olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) ...
Bjørn Lien

Stadig færre ledige i Innlandet

Ved utgangen av mai var 4 817 personer i Innlandet ...