Joker Hedalen

Takk for at du handler lokalt!YTRING 

Publisert av Per Otto Nedrelid 16.03.2023. Sist oppdatert 15.03.2023.

Denne hyggelig meldingen – eller kanskje heller oppfordringen – får jeg som mailsignatur fra en kollega på Nord-Møre. Det er fristende å tenke at oppfordringen også gjelder for oss som har hytte i Hedalsfjellet, eller andre hytteområder for den saks skyld.

D jeg tilbrakte min første sommer i Hedalsfjellet for snart 60 år siden, var det sju dagligvarebutikker i Hedalen. Vi (mine foreldre) handlet som oftest på den øverste butikken, altså den som lå nærmest hytteområdet ved Hellsenningen.

Vi startet hos Flaten og fortsatte hos Grøv Eftf, altså hos Kari og Otto Brenna. Det var praktisk for oss hytteboere. Butikken lå ganske nær hytta, de hadde et relativt godt utvalg – litt forskjellig fra hjemme – og de hadde hyggelig og vennlig betjening.

Nå er det mange flere hytter i Hedalsfjellet, men noen færre fastboende. Og antall butikker er redusert til én.

På vei oppover E16 har det kommet to nye store dagligvareforretninger for hyttefolk. Verken Kiwi Hallingby eller Coop Extra på Nes har stort nok kundegrunnlag lokalt til å forsvare størrelse på butikkene.

De skal kapre kundene på vei til fjellet. På en torsdag eller fredag ettermiddag er parkeringsplassene fulle av biler på vei til fjells. De som har handlet på veien, trenger ikke stoppe på Joker Hedalen, Reinli eller andre butikker i hytteområdene i Valdres.

På en stor utfartsdag har jeg sett åtte biler på rad passere butikken i Hedalen. Hvor de handlet sine matvarer, vet jeg ikke. Men jeg vet hvor de ønsker å handle det de har glemt, når de først er på hytta. Da vil vi kjøre så kort som mulig. Vi vil fortsatt velge den nærmeste butikken.

Nye krefter har overtatt Joker Hedalen. Jeg er sikker på at den nye innehaveren har større ambisjoner enn å være en nødbutikk for hyttefolk og fastboende. Og vi er tjent med å ha en veldrevet butikk i Hedalen.

Da må vi kjøre forbi butikkene langs E16 og stoppe i Hedalen. Der kan vi også lade el-biler og bruke kundetoalett. Vareutvalg, personale – ja hele butikken – vil bli bedre med god omsetning.

Vareutvalg og personale er forresten allerede svært bra. Vi blir ønsket velkommen  med et smil, og i hyllene kan vi i tillegg til varene vi forventer å finne – også få kjøpt lokale spesialiteter fra både Vassfaret, Piltingsrud og andre lokale produsenter.

Jeg håper å møte mange kunder på lokalbutikken i Hedalen fremover. Da kan vi jo smile og hilse på hverandre og si «takk for at du handler lokalt»

Les også..

Styrtregn

Mye nedbør

Mandag regner det kraftig. Tirsdag ettermiddag og kveld ventes lokalt ...
Billeangrep i Vidalen

Granbarkbilleangrep flere steder i Sør-Audal

Storstormen 19. november 2021 førte til store skader på skog ...
Molter

Bærnytt 2

Moltesesongen er i gang, i alle fall i lavereliggende strøk ...
Markedskart

Stor interesse for markedsdagen på Bagn

Valdrestunet Kjøpesenter, Mitt Sør-Aurdal, Circle K, Sør-Aurdal Frivilligsentral og andre ...
Vandring over Hedalsfjellet

Ny poesti-rute

Helga 2.–4. august arrangerer Hedalen kulturforum Hedalen kulturfestival 2024. Nedenfor ...
Boreriggen

Borer energibrønner

Denne uka er Valdres brønnboring i gang med å bore ...