Joker Hedalen

Takk for at du handler lokalt!YTRING 

Publisert av Per Otto Nedrelid 16.03.2023. Sist oppdatert 15.03.2023.

Denne hyggelig meldingen – eller kanskje heller oppfordringen – får jeg som mailsignatur fra en kollega på Nord-Møre. Det er fristende å tenke at oppfordringen også gjelder for oss som har hytte i Hedalsfjellet, eller andre hytteområder for den saks skyld.

D jeg tilbrakte min første sommer i Hedalsfjellet for snart 60 år siden, var det sju dagligvarebutikker i Hedalen. Vi (mine foreldre) handlet som oftest på den øverste butikken, altså den som lå nærmest hytteområdet ved Hellsenningen.

Vi startet hos Flaten og fortsatte hos Grøv Eftf, altså hos Kari og Otto Brenna. Det var praktisk for oss hytteboere. Butikken lå ganske nær hytta, de hadde et relativt godt utvalg – litt forskjellig fra hjemme – og de hadde hyggelig og vennlig betjening.

Nå er det mange flere hytter i Hedalsfjellet, men noen færre fastboende. Og antall butikker er redusert til én.

På vei oppover E16 har det kommet to nye store dagligvareforretninger for hyttefolk. Verken Kiwi Hallingby eller Coop Extra på Nes har stort nok kundegrunnlag lokalt til å forsvare størrelse på butikkene.

De skal kapre kundene på vei til fjellet. På en torsdag eller fredag ettermiddag er parkeringsplassene fulle av biler på vei til fjells. De som har handlet på veien, trenger ikke stoppe på Joker Hedalen, Reinli eller andre butikker i hytteområdene i Valdres.

På en stor utfartsdag har jeg sett åtte biler på rad passere butikken i Hedalen. Hvor de handlet sine matvarer, vet jeg ikke. Men jeg vet hvor de ønsker å handle det de har glemt, når de først er på hytta. Da vil vi kjøre så kort som mulig. Vi vil fortsatt velge den nærmeste butikken.

Nye krefter har overtatt Joker Hedalen. Jeg er sikker på at den nye innehaveren har større ambisjoner enn å være en nødbutikk for hyttefolk og fastboende. Og vi er tjent med å ha en veldrevet butikk i Hedalen.

Da må vi kjøre forbi butikkene langs E16 og stoppe i Hedalen. Der kan vi også lade el-biler og bruke kundetoalett. Vareutvalg, personale – ja hele butikken – vil bli bedre med god omsetning.

Vareutvalg og personale er forresten allerede svært bra. Vi blir ønsket velkommen  med et smil, og i hyllene kan vi i tillegg til varene vi forventer å finne – også få kjøpt lokale spesialiteter fra både Vassfaret, Piltingsrud og andre lokale produsenter.

Jeg håper å møte mange kunder på lokalbutikken i Hedalen fremover. Da kan vi jo smile og hilse på hverandre og si «takk for at du handler lokalt»

Les også..

Forut

Gul basarBEKJENTGJØRELSE 

Fredag 31.3. kl. 11.00–13.00 blir det gul basar på skolen. ...
Bautahaugen

ÅrsmøteBEKJENTGJØRELSE 

Det blir årsmøte i Stiftelsen Bautahaugen samlinger onsdag 29. mars ...
HUL

Påskedisco med vår egen DJ DennisBEKJENTGJØRELSE 

Hedalen ungdomslag inviterer mandag 3. april alle barn fra Bagn, ...
HIL liten

«Alle med» i Hedalen idrettslagHIL INFORMERER 

Den fysiske aktiviteten blant barn og unge er dessverre synkende, ...
Joker Hedalen

Åpningstider i påskaANNONSE 

Joker Hedalen finner du i Hedalsvegen 2036. I påska har ...
Jostein Lie er daglig leder i Hedalen sveis Hedalen Sveis & Rep

Hedalen sveis & rep.ANNONSE 

Hedalen sveis & rep. holder stengt tirsdag 28.3. Dette er ...