Sør-Aurdal har god eldreomsorg
Det gjelder å glede seg til noe. For eksempel flesk og duppe og ordentlige poteter – med dans. For ikke å snakke om å møtes!
Den ene etter den andre av beboerne på Hedalsheimen kom inn i stua – de hadde pyntet seg, og det noen gledet seg mest til, var poteter på ordentlig. Og å møtes. Og musikk. Live.
Du verden så mye glede det var i den stua. For i tillegg til mat på ordentlig – kom det folk utenfra.
Det kan ikke understrekes nok at det gjør noe med beboerne. At det kommer folk utenfra. At å prate med folk som ikke bor der, men som til og med tar turen fra Oslo og heim att på samme kveld, for å være sammen med beboerne på Hedalsheimen.
Og også folk som har bodd oppi her for sånn ca. 100 år siden (som jeg husker), synes at det er veldig fint å være med. De kjenner jo alle.
Og det synes beboerne på Hedalsheimen er noe å glede seg til. For det gjelder å glede seg til noe.
Det er mye snakk om dårlig eldreomsorg for tiden. Men det kan ikke gjelde i Sør Aurdal.
Alle som jeg snakket med av beboerne på Hedalsheimen, trives godt. Hedalsheimen er et godt tilbud for dem som trenger det.
Og så behøver de ikke gå langt heller – for å gå på dans! Og til og med var det «live» musikk. Vangsteins stilte opp med all slags musikk. Musikk som er til å bli glad av.
For som Vangsteins sier: Hedalsheimen er et godt sted å spille for her setter folk så veldig stor pris på det. Og de spilte i mange timer. Til og med gratis.
(Skal jeg gifte meg noen gang, skal jeg ha vangsteinmusikk. Med skikkelig trøkk.)
Noen beboere hadde nok glemt at de hadde meldt seg på, men det, sørget Arvid Skogstad for å gjøre noe med. For han hadde full oversikt over alle. Det er noe med det å bli sett. Det er ingen som går i glemmeboka hans.
Det er bare Berit Åsli som jeg vet om, som kan lage flesk og duppe og ordentlige poteter på en gang – til 30 stk. Med dessert.
På Hedalen bo – og servicesenter leier beboerne leiligheten sin. De klarer seg stort sett sjøl, men de får hjelp til det som trengs. Det kan ikke bli bedre. Og med noen ildsjeler som sørger for «mat på ordentlig» og «dansemusikk på ordentlig» – kan det i hvert fall ikke bli bedre.
For det er så fint å glede seg til noe.
Solveig Lie
Solveiglie1@gmail.com
97 11 45 30