Kokkebesøk på Hedalen barne- og ungdomsskole av en europamester
6., 7., 9. og 10. klasse på Hedalen skole har vært heldige og hatt kokken Even Strandbråten Sørum på besøk.
Alle har laget sin egen forrett, med spekeskinke, melon og ruccola.
Hovedretten besto av fløtegratinerte poteter, indrefilet av svin, sellerirotmos og saus. Sausen ble stekt i fettet av svinet, med tilsatt oksekraft.
I første halvdelen av dagen laget 6. og 7. forrett, mens 9. og 10. startet på hovedretten. Etter en liten pause gikk 9. og 10. for å lage forrett, mens 6. og 7. fortsatte på hovedretten.
I gymsalen dekket vi til alle, og vi hadde et fantastisk måltid. Even snakket litt om hvordan det var å være kokk, hva han hadde gjort, og elevene fikk spørre spørsmål.
Tusen takk til Even som kom og lærte oss kokkekunstner denne dagen!
Her er noen tanker av elever i 6. og 7.:
«Even er kul.» Jente, 6. klasse
«Dagen var bra, og jeg er glad jeg fikk møte Even Sørum. Mesteparten av maten var god, men å lage den var enda bedre.» Gutt, 7. klasse
«Det har vært veldig gøy å ha Even på besøk! Jeg har lært masse.» Jente, 7. klasse
«Det var gøy å lære av en profesjonell, og maten var god. Jeg synes dagen var vellykket. Og det var kult å få autografen.» Jente, 6. klasse
«Jeg hadde det veldig koselig. Det var gøy å møte Even Sørum, fordi jeg lært mye av han. Det var litt slitsomt, men hyggelig. Jeg hadde en veldig fin dag.» Jente, 6. klasse
«Jeg er veldig glad i Mat og Helse, så dette var som en drøm. Dagen har vært kjempefin, og jeg kommer aldri til å vaske forkleet mitt igjen, for jeg fikk autograf på det.» Jente, 6. klasse