2022-12-16-2

Ordførerens pris til Odd Steffen

Publisert av Arne Heimestøl 16.12.2022. Sist oppdatert 15.12.2022.

Ordfører Marit Hougsrud har opprettet en egen pris – en pris helt uten statutter. Den gikk i år til Odd Steffen Kjensrud.

– Jeg har tidligere delt ut en kokkepris til Even Strandbråten Sørum og en trommispris til Ola Øverby, sa Marit.

Norgesmesterskapet

Lørdag 17. september var det norgesmesterskap i lassbærerkjøring for lærlinger og profesjonelle ved Skistua på Eidsvoll verk. NM var en del av Hurdagene – en fagmesse for det utøvende skogbruket i Norge.

Odd Steffen og Marit
Odd Steffen og Marit. Foto: Olav Kristian Huseby

I klassen lassbærerkjøring for lærlinger 2022 var det åtte deltakere, og her gjorde hedølen Odd Steffen Kjensrud det best av alle. Han ble norgesmester.

Utdrag av ordførerens tale

«Odd Steffen viste stor interesse for motoriserte kjøretøy i tidlig alder. Han var ikke mer enn cirka ett år gammel da han var med pappa i traktoren. Han var med hver gang det var snakk om traktor og brøyting.

Om sommeren var han ofte med naboen, da han slo jordet og presset rundballer. Da satt han og spurte og skravlet, før han til slutt sovnet i traktoren.

Til jul i 2006 fikk han sin første trå-traktor. Den ble godt brukt ute på gårdsplassen her og rundt til naboene for å hente for.  Etter hvert fikk han ny trå-traktor. Denne gangen en John Deere som fremdeles er det beste traktormerket (ifølge han selv).

I barneskolealder begynte han å bli veldig interessert i jakt og var ofte med mamma og pappa på elgjakt. Da han var 16 år gammel, skjøt han sin første elg, på post med pappa. Det har blitt fire elg på han alt i alt, og i høst skjøt han sin første elg alene.

Allerede i 8. klasse bestemte han seg for han ville jobbe i skogen og kjøre hogstmaskin. Han hadde arbeidspraksis hos Kalevi Tala maskin og hos Andreas Råheim i Valdres Skog. Da han var ferdig med sine 10 år på Hedalen barne- og ungdomsskole, gikk turen til Lena og Valle videregående skole.

Her bodde han på internat og gikk første året på naturbruk. Andre året gikk han selvfølgelig skogbruk. I løpet av disse to årene var han utplassert hos Valdres Skog. Han fikk sommerjobb der både i 2021 og 2022.

1. august i år begynte han som lærling hos Andreas Råheim og Valdres Skog.

17. september ble han norgesmester i lassbærerkjøring for lærlinger. Han vant over sju andre lærlinger.

Det var sju gutter og éi jente i NM for lassbærerkjøring for lærlinger. Foto: Ingunn Kana-Kjensrud

I et år som i år, der alle skogsentreprenører jeg kjenner har jobbet knallhardt med vindfall, syns jeg det er ekstra moro å trekke fram akkurat denne norgesmesteren.

Det er en glede å se og vite og oppleve at det er unge krefter som vil jobbe i skogen. Og akkurat i år har vi sett en utrolig stå-på vilje fra alle dere. Og at vi trenger sånne som deg.

Så Odd-Steffen, du får ta med deg det til hele din bransje og alle dine kolleger, både i Valdres Skog, men også alle andre skogsentreprenørter som begynner å lengte rimelig sterkt etter en helt vanlig skogli, med helt vanlig, stående skog.»

Les også..

Sara Chohan, Mohammed Jaffer og Marit Hagadokken

Ny tannklinikk i Bagn

Nå har det blitt lettere å få tannlege i nærområdet. ...
Foto: HIL

Hedalen IL, Norway Cup og kakelotteri

Takk til alle som har bidratt med lørdagens store kakelotteri! ...
Jens Erik Kjelstad, Hania Majdanik og Trygve Ramnefjell. Hania har fått diplom. Foto: Tone Kjensrud

Skriveoppgaven og vinnerteksten til Hania

– Hania Majdanik fra Hedalen barne- og ungdomsskole virkelig sprudlet ...
Foto: Tone Kjensrud

Thora sin tekst

I skrivekonkurransen som 6. klasse ved Hedalen barne- og ungdomsskole ...
Foto: Tone Kjensrud

6. klasse sin reportasje etter skrivekonkurranse

Mandag 16. mai kunne læreren vår fortelle at Hania hadde ...
Hedalen stadion. Foto: Helge Nordby

Årsmøte og foredrag ved Hedalen barne- og ungdomsskoleBEKJENTGJØRELSE 

Fau ved Hedalen barne- og ungdomsskole inviterer alle foreldre til ...