2022-12-16-2

Ordførerens pris til Odd Steffen

Publisert av Arne Heimestøl 16.12.2022. Sist oppdatert 15.12.2022.

Ordfører Marit Hougsrud har opprettet en egen pris – en pris helt uten statutter. Den gikk i år til Odd Steffen Kjensrud.

– Jeg har tidligere delt ut en kokkepris til Even Strandbråten Sørum og en trommispris til Ola Øverby, sa Marit.

Norgesmesterskapet

Lørdag 17. september var det norgesmesterskap i lassbærerkjøring for lærlinger og profesjonelle ved Skistua på Eidsvoll verk. NM var en del av Hurdagene – en fagmesse for det utøvende skogbruket i Norge.

Odd Steffen og Marit
Odd Steffen og Marit. Foto: Olav Kristian Huseby

I klassen lassbærerkjøring for lærlinger 2022 var det åtte deltakere, og her gjorde hedølen Odd Steffen Kjensrud det best av alle. Han ble norgesmester.

Utdrag av ordførerens tale

«Odd Steffen viste stor interesse for motoriserte kjøretøy i tidlig alder. Han var ikke mer enn cirka ett år gammel da han var med pappa i traktoren. Han var med hver gang det var snakk om traktor og brøyting.

Om sommeren var han ofte med naboen, da han slo jordet og presset rundballer. Da satt han og spurte og skravlet, før han til slutt sovnet i traktoren.

Til jul i 2006 fikk han sin første trå-traktor. Den ble godt brukt ute på gårdsplassen her og rundt til naboene for å hente for.  Etter hvert fikk han ny trå-traktor. Denne gangen en John Deere som fremdeles er det beste traktormerket (ifølge han selv).

I barneskolealder begynte han å bli veldig interessert i jakt og var ofte med mamma og pappa på elgjakt. Da han var 16 år gammel, skjøt han sin første elg, på post med pappa. Det har blitt fire elg på han alt i alt, og i høst skjøt han sin første elg alene.

Allerede i 8. klasse bestemte han seg for han ville jobbe i skogen og kjøre hogstmaskin. Han hadde arbeidspraksis hos Kalevi Tala maskin og hos Andreas Råheim i Valdres Skog. Da han var ferdig med sine 10 år på Hedalen barne- og ungdomsskole, gikk turen til Lena og Valle videregående skole.

Her bodde han på internat og gikk første året på naturbruk. Andre året gikk han selvfølgelig skogbruk. I løpet av disse to årene var han utplassert hos Valdres Skog. Han fikk sommerjobb der både i 2021 og 2022.

1. august i år begynte han som lærling hos Andreas Råheim og Valdres Skog.

17. september ble han norgesmester i lassbærerkjøring for lærlinger. Han vant over sju andre lærlinger.

Det var sju gutter og éi jente i NM for lassbærerkjøring for lærlinger. Foto: Ingunn Kana-Kjensrud

I et år som i år, der alle skogsentreprenører jeg kjenner har jobbet knallhardt med vindfall, syns jeg det er ekstra moro å trekke fram akkurat denne norgesmesteren.

Det er en glede å se og vite og oppleve at det er unge krefter som vil jobbe i skogen. Og akkurat i år har vi sett en utrolig stå-på vilje fra alle dere. Og at vi trenger sånne som deg.

Så Odd-Steffen, du får ta med deg det til hele din bransje og alle dine kolleger, både i Valdres Skog, men også alle andre skogsentreprenørter som begynner å lengte rimelig sterkt etter en helt vanlig skogli, med helt vanlig, stående skog.»

Les også..

Hedalen stavkirke. Foto: Dagfinn Heimestøl

SamtalegudstjenesteBEKJENTGJØRELSE 

Velkommen til samtalegudstjeneste i Hedalen stavkirke 28. april kl. 18.00. ...
Strøm

Strømstøtteordning for frivillige organisasjoner

17. april ble det åpnet for søknader om strømstøtte for ...
Ola Sukke

Om å spenne inn livreimaYTRING 

Håkon Sukke har oppfordra oss til å publisere ein artikkel ...
Bagn. Foto: Åse Østgård Hagen

Plagiert saksframstilling?

Forslag til alkoholpolitisk handlingsplan for kommunen skal behandles av formannskapet ...
Klar for rumpeldunkkamp

Eva Hansen og kampen om den lille perla

Mellomtrinnet ved Hedalen skole har gjennomført et 8-ukers tverrfaglig prosjekt med ...
Stor aktivitet på trampollina Foto: Arne Heimestøl

Godt besøkt Salto-samling

Lørdag ettermiddag var det sesongavslutning for Salto i Storruste. Salto ...