Gina Sofie

Redd for stormYTRING 

Publisert av Gina Sofie 27.11.2022. Sist oppdatert 27.11.2022.

Jeg er ei jente som var 10 år i 5. klasse i stormen. Jeg bor sør i bygda, der stormen var verst.

Jeg startet allerede å føle det litt på morgenen. Det knirka i veggene, jeg følte meg ikke så trygg. Jeg satt på med bussen. Det gikk ganske lang tid før vi kom til skolen.

Vi kom endelig til skolen. Først så syntes vi at det var gøy, fordi vi kunne lene oss bakover og bare stå sånn, men etter hvert skjønte vi alvoret.

Vi fikk vært ute ett friminutt, men det kom stein fra taket på skolen, så vi måtte være inne resten av friminuttet. Vi spilte spill inne i timen. Vi hadde jo ikke strøm så vi kunne ikke bruke SmartBoard, eller flere sånne elektroniske ting. I matfri fikk vi høre om at en furu har blåst over barnehagen.

Da jeg var ferdig på skolen, kom bestemor og hentet meg, broren min, fetteren min og kusina mi. Vi gikk på jordet, fordi det var den raskeste veien.

Det var litt skog ved jordet der. Det knaket i trærne, så vi måtte gå langt inn på jordet, for å være trygge. Vi kom oss til bestemor. Det var litt skummelt å ikke vite hvor mamma eller pappa var. Jeg visste heller ikke hvordan det gikk med vennene mine i resten av bygda.

Vi fikk ikke kjørt og sett før det hadde roa seg, men det tok lang tid! Vi fikk strømmen tilbake. Mamma var på jobb og kom ikke derifra før på kvelden. Jeg og broren min måtte overnatte hos bestemor.

Neste dag kom mamma og henta oss. Vi reiste hjem. Vi oppdaget at det var et tre gjennom vinduet i kjelleren.

Jeg ble ganske redd og engstelig, fordi jeg tenkte at tenk hvis vi hadde vært inne når treet ramla på huset. Vi hadde ingen strøm, internett eller vann i over 1 uke.

Når vi først fikk strøm, gikk strømmen av og på. Noen ganger varte bare i sånn 5 minutter, mens andre ganger var strømmen borte i opptil én time.

Nå er det rart å se bygda sånn. Folk jobber fortsatt i skogen etter stormen. Det som var bra, var jo at vi fikk utsikt over bygda. Det er rart at det også er litt åpent.

Jeg er redd for ny storm. Og jeg føler det kommer ny storm, en eller annen gang i november. Kanskje ikke like alvorlig, men hvert fall en storm.

Les også..

Oddvar Gran. Foto: Arne G. Perlestenbakken

Oddvars 16. dialektkviss

Oddvar sender oss fortsatt dialektord som vi kan lage kvisser ...
Vassfarplassen

Bli med Sør-Aurdal Historielag på tur til:BEKJENTGJØRELSE 

Vassfaret og Vassfarplassen lørdag 31. august 2024. Det går buss ...
Foto: Arne G. Perlestenbakken

Bautahaugen lørdag 6. juli

Temaet denne lørdagen på Bautahaugen var plantefarging, hvilket var veldig ...
Kniv

Bautahaugen lørdag 13. juliBEKJENTGJØRELSE 

Tema: KNIVMAKING med Bjørn Michaelsen. Få med deg sommerutstillinga «Bare ...
Framdriftsplan

Mange private avløpsanlegg må oppgraderes

Sør-Aurdal kommune er i gang med kartlegging av alle private ...
Næringseiendom

Næringseiendom til salgs, Hedalen i ValdresANNONSE 

Næringseiendom med god beliggenhet i søndre del av Hedalen i ...