Gina Sofie

Redd for stormYTRING 

Publisert av Gina Sofie 27.11.2022. Sist oppdatert 27.11.2022.

Jeg er ei jente som var 10 år i 5. klasse i stormen. Jeg bor sør i bygda, der stormen var verst.

Jeg startet allerede å føle det litt på morgenen. Det knirka i veggene, jeg følte meg ikke så trygg. Jeg satt på med bussen. Det gikk ganske lang tid før vi kom til skolen.

Vi kom endelig til skolen. Først så syntes vi at det var gøy, fordi vi kunne lene oss bakover og bare stå sånn, men etter hvert skjønte vi alvoret.

Vi fikk vært ute ett friminutt, men det kom stein fra taket på skolen, så vi måtte være inne resten av friminuttet. Vi spilte spill inne i timen. Vi hadde jo ikke strøm så vi kunne ikke bruke SmartBoard, eller flere sånne elektroniske ting. I matfri fikk vi høre om at en furu har blåst over barnehagen.

Da jeg var ferdig på skolen, kom bestemor og hentet meg, broren min, fetteren min og kusina mi. Vi gikk på jordet, fordi det var den raskeste veien.

Det var litt skog ved jordet der. Det knaket i trærne, så vi måtte gå langt inn på jordet, for å være trygge. Vi kom oss til bestemor. Det var litt skummelt å ikke vite hvor mamma eller pappa var. Jeg visste heller ikke hvordan det gikk med vennene mine i resten av bygda.

Vi fikk ikke kjørt og sett før det hadde roa seg, men det tok lang tid! Vi fikk strømmen tilbake. Mamma var på jobb og kom ikke derifra før på kvelden. Jeg og broren min måtte overnatte hos bestemor.

Neste dag kom mamma og henta oss. Vi reiste hjem. Vi oppdaget at det var et tre gjennom vinduet i kjelleren.

Jeg ble ganske redd og engstelig, fordi jeg tenkte at tenk hvis vi hadde vært inne når treet ramla på huset. Vi hadde ingen strøm, internett eller vann i over 1 uke.

Når vi først fikk strøm, gikk strømmen av og på. Noen ganger varte bare i sånn 5 minutter, mens andre ganger var strømmen borte i opptil én time.

Nå er det rart å se bygda sånn. Folk jobber fortsatt i skogen etter stormen. Det som var bra, var jo at vi fikk utsikt over bygda. Det er rart at det også er litt åpent.

Jeg er redd for ny storm. Og jeg føler det kommer ny storm, en eller annen gang i november. Kanskje ikke like alvorlig, men hvert fall en storm.

Les også..

Flom ved Sør-Aurdal ungdomsskole. Foto: Sonja Bordewich

Varsler bygge- og deleforbud. Må SAUS rives?

Torsdag 28. september skal formannskapet få en orientering om Sør-Aurdal ...
Tyttebær

Bærnytt

Bærsesongen går mot slutten. Nå kan du høste flotte tyttebær, ...
Hedalen stavkirke. Foto: Helge Nordby

Valgdeltakelse i kirkevalget

Nye menighetsråd er valgt. Det skrev vi om 13. september. ...
Flomstor elv. Foto: Stein Bergum

Formannskapet sett på sidelinja?LEIAREN 

Uvêret «Hans» råka Sør-Aurdal hardt. Beredskapsplanen kommunestyret vedtok i oktober ...
Hafjell. Foto: Thor Bjarne Christensen

Vi trenger en mer bærekraftig hyttepolitikkYTRING 

Fire organisasjoner går nå sammen og krever at myndighetene setter ...
knivkurs

KnivkursBEKJENTGJØRELSE 

Hedalen kunst- og husflidslag ønsker velkommen til knivkurs. HKHL avholder ...