Sol Arja

Masse rot og trær som lå i haugerYTRING 

Publisert av Sol Arja 26.11.2022. Sist oppdatert 20.11.2022.

Mamma var ikke helt sikker på om vi skulle  på skolen den dagen. Men hun bestemte seg for å sende oss på skolen likevel.

Da vi kom til skolen, blåste det mye. Vi fikk ikke gjort den vanlig undervisningen  siden vi hadde ikke strøm. I første friminuttet kunne vi lene oss på vinden. Da vi skulle spise mat, falt det et tre ned i barnehagen. Det var ikke før vi skulle hjem, vi skjønte alvoret.

Vi skulle sette oss i bussen for å kjøre hjem. Bussen kjørte ikke, og vi fikk beskjed av bussjåføren, at han ikke kunne kjøre den vanlige vegen, siden den var stengt.

Vi gikk ut av bussen igjen og måtte gå inn i gymsalen. Før vi gikk inn i gymsalen, sto vi litt ute og snakket sammen, alle var redde og trodde kattene fløy rundt.

Jeg og en venninne prøvde å ringe foreldrene våre,  men det var ikke dekning noen steder. Vi fikk mat og drikke på kjøkkenet og spilte spill. Jeg, broren min, en gutt i klassen og broren hans ble etter hvert henta av naboen min,  som kom for å ta med oss  trygt hjem.

Vi satte oss i bilen hans og vi måtte kjøre ned mot Engene og ned til Vestsida. Trær falt overalt rundt bilen, det lå halve trær i veien som vi  måtte kjøre rundt.

De to andre ble henta av faren sin midtveis i Vestsida. Da ble det bare meg, broren min og mannen som kjørte.

Da vi kom opp på hovedvegen igjen, kjørte vi et lite stykke. Det lå et  tre over vegen, så han som kjørte, måtte gå ut og skjære det vekk med motorsag.

Jeg og broren min satt alene igjen i bilen. Bilen med oss to inni, sto rett ved et tre som kunne blåst på bilen. Broren min var redd, og det var jeg og.

Det blåste så mye i bilen at den tippa litt opp på bakparten. Han ble ferdig,  og vi kjørte videre på vei hjem.

Da vi kom til bakken opp til huset vårt, lå det to trær over hele vegen. Han som kjørte oss, måtte ut igjen for å ta vekk treet, men han fikk hjelp av enda en nabo.

De fikk bort treet, og vi kjørte til gårdsplassen vår, og han tok bort det andre treet. Mamma kom ut for å hente meg og broren min fra bilen.

Det blåste for mye til at dyrene våre kunne være ute. Mamma hadde satt begge hestene i garasjen med høy og vann. De stresset mindre inne i garasjen enn i stallen, og dessuten var det tryggere for dem å stå i sikkerhet i garasjen enn i stallen med trær rundt. Katten vår var inne sammen med hunden, de turte ikke være ute uansett.

VI gikk inn etter at jeg hadde vært litt med hestene. Utenfor huset sto det to tær og gynga til hver sin side. Jeg var redd for at de skulle falle over huset, men heldigvis gjorde de ikke det.

Vi la oss for å sove etter en tung dag og våkna uten noe vind ute. Det var masse rot og trær som lå i hauger oppå hverandre. Noen lå i spenn, mens andre bare lå døde på bakken.

Les også..

Brunbakklia og skolen. Foto: Helge Nordby

Skulle «planen» eller «saken» ha vært konsekvensutredet og sendt på høring?

Torsdag 23.11. behandlet formannskapet saken Boligbehov fram mot 2050 – ...
Hedalenen helselag sin logo

Gå med ossBEKJENTGJØRELSE 

Onsdag 6. desember møtes vi ved kirka kl. 11.00.
Fest på Nordre Lokalet

FjerdedagsfestBEKJENTGJØRELSE 

Hedalen ungdomslag inviterer til fjerdedagsfest med quiz, allsang og dans ...
Valdres Skog

Næringslivsmøter i Sør-Aurdal i uke 49BEKJENTGJØRELSE 

Onsdag 6. desember kl. 13.00 – 15.00, Sliperiet Bagn Fylkesordfører ...
Miriam Haugen Foto: Arne G. Perlestenbakken

Informasjon gitt om Sør-Aurdal kommunens omsorgstrapp / ny innsatstrapp i Seniortreff 6. november 2023

Ved planlegging av kommunale pleie – og omsorgstjenester har de ...
Hedalen helselag

Har du et luftgevær til salgs?ANNONSE 

Helselaget har luftgevær som vi bruker på 13. dagsbasaren. Nå ...