Team Helt Enkelt

Vant First Lego Leage 2022

Publisert av Sonja Bordewich 14.11.2022. Sist oppdatert 13.11.2022.

Etter en heftig spennende turnering med langt flere lag enn i fjor – i årets First Lego League – vant Team Helt Enkelt fra Teknoklubben Sør-Aurdal  hele turneringen!

Laget har i åtte uker jobbet med forskningsprosjekt, samarbeidet om å bygge og programmere legoroboten til å løse mange spennende oppdrag på legobordet, og nå har de fått vist seg frem på turneringen i Gjøvik.

Lokal lagring av energi

 Årets tema er «Energi». Dette blir bestemt sentralt – så må alle lag finne et problem å løse innen temaet. Laget forsker for å bekrefte valgt problemstilling og  jobber kreativt i samarbeid for å skape en innovativ løsning.

Problemet Team Helt Enkelt har jobbet med i sitt prosjekt er lokal lagring av energi. Batterier trenger sjeldne mineraler som ikke er bærekraftige å få frem. Det er ønskelig med et alternativ til lagring av energi. Løsningen ble lagt frem foran en jury som tydeligvis likte det de hørte da de endte på 3. plass i prosjektpresentasjonen.

Robotkjøring

Robotkjøringskonkurransen var utrolig spennende med så mange lag, og endte på 3. plass. Med to pallplasseringer lå Team Helt Enkelt godt an til å oppnå godt resultat sammenlagt.

Foto: Sonja Bordewich

Vant sammenlagt

Guttene ble positivt overrasket da de ble ropt opp som vinnere sammenlagt. De var blant de fem beste i alle kategorier, og det var det som gjorde at de ble champion.

Til skandinavisk finale

De vant altså plass på den skandinaviske finalen – andre året på rad:-). Jublende glade, noe overrasket, og veldig fornøyde gleder de seg nå til den 3.12. Da reiser de med roboten sin, forskningen sin og skal konkurrere mot lag fra hele Skandinavia på Fornebu.

Vitensenteret Innlandet hadde i år gjort en kjempejobb med å flytte arrangementet fra NTNU til Fjellhallen for nettopp å ha plass til mange flere lag – stemningen var på topp! For de fire gutta fra Begnadalen ble dagen et virkelig godt minne for livet.

Oppsummert fra veilederne Ellef Grimsrud og Anders Garthus er kort sagte: – Imponerende innsats av alle de fire flinke gutta Harald Ruud, Sivert Gabrielsen, Jan Olav Grimsrud og Knut Kvåle Garthus.

Les også..

Skogbrann

Økende skogbrannfare

Tørke medfører betydelig økt fare for brann i skog og ...
Mobiltelefon

Test av Nødvarsel

Onsdag 14. juni klokken 12 testes Nødvarsel på mobil og ...
Fønhuskoia. Foto: Sigrid Haugen

Dugnadsuke på Fønhuskoia – blir du med?BEKJENTGJØRELSE 

Onsdag 14. – lørdag 17. juni blir det dugnadsuke på ...
Kommunedirektør Haakon Boie Ludvigsen og ordfører Marit Hougsrud

Innrømmer brudd på kommuneloven

Torsdag 23. mars var det møte i formannskapet. I innkallinga kunne ...
Fra bedriftsbesøket

Statsrådsbesøk

Onsdag 31. mai var olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) ...
Bjørn Lien

Stadig færre ledige i Innlandet

Ved utgangen av mai var 4 817 personer i Innlandet ...