Laget

First Lego League

Publisert av Sonja Bordewich 11.11.2022. Sist oppdatert 10.11.2022.

Skolenedleggelse til tross – i Begnadalen fortsetter vi å lære, forske, innovere og bygge ny kunnskap. Et lag med fire dyktige ungdommer har i sju uker jobbet hardt for å komme i mål med alt de skal før de reiser til Gjøvik på årets First Lego League-turnering!

Energi

Temaet for året er ENERGI – selvfølgelig, mer dagsaktuelt kunne det ikke vært.

– Hvert år lager vi nytt navn på laget vårt, og i år har vi kalt oss «Team Helt Enkelt», sier Knut Kvåle Garthus.

Foto: Synnøve Gabrielsen

Forsking

– Vi har forsket på energi og vært på studietur i lokalområdet, Bagn kraftverk var spennende for oss – det lærte vi mye om vannkraft» forteller Jan Olav Grimsrud. Videre kan han meddele at de har fått ny kunnskap om hvordan strøm blir distribuert i kommunen ved å snakke med nettsjef på Sør-Aurdal Energi, Kristian Strøm.

Foto: Synnøve Gabrielsen

Solceller

– Vi jobbet òg med å forstå hvordan solcellepanelet og gården Søndre Grimsrud gjør det med den strømmen de produserer! Der fant vi et problem som vi ville utforske nærmere – nemlig at det produseres for mye i perioder, og for lite i andre perioder. Dette gjorde at vi måtte tenke og være kreative for å finne en kreativ og god løsning slik at overskuddsstrømmen ikke bare blir flyttet ut fra gården, men heller blir lagret lokalt og brukt senere ved behov på gården! Vi jobber nå videre med problemstillingen og vil på turneringen til helgen avsløre hva vi har tenkt ved å vise frem en prototype av løsningen i lego – kan ikke avsløre dette før turneringen, forteller guttene ivrige.

Mange lag

– I fjor gjorde det forrige laget bra, de kom til skandinavisk finale, i år er det mange flere lag med for å konkurrere i turneringen i Gjøvik, det blir spennende, forteller veilederne Anders Garthus og Ellef Grimsrud.

Foto: Synnøve Gabrielsen

Til Gjøvik

Det er moro, lærerikt og kult å være med, guttene lærer masse om det å samarbeide, å forske, å programmere – og de lærer å skape nye løsninger på problemer de selv vil løse! Det er første gang det er så mange lag med som i år, hardere konkurranse, men det skremmer ikke team helt enkelt – som har en dreven gjeng med i teamet sitt! Turneringen finner sted i Gjøvik, fjellhallen, arrangeres av Vitensenteret Innlandet hvert år.

Les også..

Hedalen stavkirke

KveldsmesseBEKJENTGJØRELSE 

Velkommen til kveldsmesse med dåp i Hedalen stavkirke søndag 1. ...
Foto: Arne G. Perlestenbakken

Fotballcup i Hedalen 23. september

Sist lørdag hadde Hedalen idrettslag invitert til fotballcup på Hedalen ...
Foto: Arne G. Perlestenbakken

Åpen brannstasjon i Hedalen

Lørdag var det åpen brannstasjon ved Joker Hedalen. Begge brannbilene ...
Hedalen helselag

Gå med ossBEKJENTGJØRELSE 

Onsdag 27. september møtes vi ved Kroken kl. 11.00 og ...
Foto: Arne G. Perlestenbakken

Setter fokus på demens

Hedalen helselag, representert ved Emmy og Anne Marie, hadde en ...
Flomstor elv. Foto: Stein Bergum

Evaluering av hendelsen ekstremværet «Hans»

Ekstremværet "Hans" rammet Innlandet i midten av august, og det ...