Laget

First Lego League

Publisert av Sonja Bordewich 11.11.2022. Sist oppdatert 10.11.2022.

Skolenedleggelse til tross – i Begnadalen fortsetter vi å lære, forske, innovere og bygge ny kunnskap. Et lag med fire dyktige ungdommer har i sju uker jobbet hardt for å komme i mål med alt de skal før de reiser til Gjøvik på årets First Lego League-turnering!

Energi

Temaet for året er ENERGI – selvfølgelig, mer dagsaktuelt kunne det ikke vært.

– Hvert år lager vi nytt navn på laget vårt, og i år har vi kalt oss «Team Helt Enkelt», sier Knut Kvåle Garthus.

Foto: Synnøve Gabrielsen

Forsking

– Vi har forsket på energi og vært på studietur i lokalområdet, Bagn kraftverk var spennende for oss – det lærte vi mye om vannkraft» forteller Jan Olav Grimsrud. Videre kan han meddele at de har fått ny kunnskap om hvordan strøm blir distribuert i kommunen ved å snakke med nettsjef på Sør-Aurdal Energi, Kristian Strøm.

Foto: Synnøve Gabrielsen

Solceller

– Vi jobbet òg med å forstå hvordan solcellepanelet og gården Søndre Grimsrud gjør det med den strømmen de produserer! Der fant vi et problem som vi ville utforske nærmere – nemlig at det produseres for mye i perioder, og for lite i andre perioder. Dette gjorde at vi måtte tenke og være kreative for å finne en kreativ og god løsning slik at overskuddsstrømmen ikke bare blir flyttet ut fra gården, men heller blir lagret lokalt og brukt senere ved behov på gården! Vi jobber nå videre med problemstillingen og vil på turneringen til helgen avsløre hva vi har tenkt ved å vise frem en prototype av løsningen i lego – kan ikke avsløre dette før turneringen, forteller guttene ivrige.

Mange lag

– I fjor gjorde det forrige laget bra, de kom til skandinavisk finale, i år er det mange flere lag med for å konkurrere i turneringen i Gjøvik, det blir spennende, forteller veilederne Anders Garthus og Ellef Grimsrud.

Foto: Synnøve Gabrielsen

Til Gjøvik

Det er moro, lærerikt og kult å være med, guttene lærer masse om det å samarbeide, å forske, å programmere – og de lærer å skape nye løsninger på problemer de selv vil løse! Det er første gang det er så mange lag med som i år, hardere konkurranse, men det skremmer ikke team helt enkelt – som har en dreven gjeng med i teamet sitt! Turneringen finner sted i Gjøvik, fjellhallen, arrangeres av Vitensenteret Innlandet hvert år.

Les også..

Søksmål

Eidsiva Bredbånd AS varsler søksmål mot fem Valdres-kommuner

30. april 2021 ble det kunngjort en konkurranse om utbygging ...
Lysfest

Lysfest og julegrantenningBEKJENTGJØRELSE 

Joker Hedalen, Lions Club Vassfaret og Bautahaugens Venner inviterer til ...
Utsikt mot Hellsenningen og Hedalsfjella

Savner du hunden din?ANNONSE 

En svart og hvit huskey er observert i Hedalsfjella flere ...
Cathrine Hagen

Valglista til Sør-Aurdal Arbeiderparti er klar

Lista ble fastsatt på medlemsmøte torsdag 29.11. Catrine Hagen har ...
Idrettsprisen

Idrettsprisen for 2020ORDFØRERENS TALE  

Det er idrettsrådet som tildeler idrettsprisen. Dette ble derfor bestemt ...
Marit

Men varm mat fikk vi denne uka ogsåYTRING 

Jeg er en jente som gikk i sjette trinn da ...