dag4.2

Kompani vennskap

Publisert av Arne Heimestøl 19.10.2022. Sist oppdatert 18.10.2022.

Hedalen barne- og ungdomsskole har gjennomført Kompani vennskap i uke 37. Med braksuksess! Både elever og lærere var fornøyde med uken.

Dette undervisningsopplegget er inspirert av TV-konseptet «Kompani Lauritzen». Opplegget tar utgangspunkt i det tverrfaglige temaet livsmestring og folkehelse. Målet er at elevene skal øve seg på å håndtere medgang og motgang når de må løse praktiske utfordringer som møter dem i løpet av temauka.

Ved hjelp av lekpreget tilnærming skal elevene rustes til å mestre det de møter under oppgavene og tilegne seg ferdigheter man får bruk for senere i livet. Den humoristiske ramma i opplegget har vært viktig!

Bildeglimt

Her er et bildeglimt og utdrag fra 3. og 4. trinns skrivearbeider etter uka. Dag 1: Oppstilling. Rekkefølge på troppene: Rød 1, Rød 2, Blå 1, Blå 2, Gul 1, Gul 2, Grønn 1, Grønn 2.

Vi har gjort mye gøy sammen. Innkvartering: Første oppgave var å vaske klasserommet. To sekunder etter at vi var ferdige, kom løyntnant Kjensrud og spurte om vi kunne svømme.

Rød gruppe var en fin gruppe. «Sniker’n». Vi sminka oss helt svarte i ansiktet. Når vi begynte, måtte vi passe oss for lærere uten militær hatter. Hvis de så oss, måtte vi stå i planke.

De som hadde hatt, kunne vi få hjelp fra. Vi måtte snike oss til Bauthaugen og finne en pakke til obersten. Det var litt skummelt.

Vi var også på «Rekrutten» der var første hinder, dekk hopping. Vi bar tømmerstokker og krøp gjennom edderkoppnettet. I rekrutten var det en gøy oppgave, Zipline. Jeg elska å ta den.

Siste hinder var sklia. Mens vi løp gjennom løypa måtte vi passe på et egg så det ikke knuste. Så fikk vi en setning vi skulle huske på: den var laaaang! «Et brunt knekkebrød går til verks og setter ingenting i skyggen som en bekk uten vann». Vi heisa flagget og hadde mange gøye oppgaver. Vi grilla i lunsjen.

Dag 2

Tirsdag var verdens beste dag! Vi gikk på fjelltur fra Søbekk. Det var litt vått og kaldt. Vi ble varme da vi bar bagasjen opp til hytta. Vi sov i jentehytta og guttehytta. Og vi fikk bade i en stamp! Vi hadde det kjempegøy!

Dag 3

Vi lekte «Alle mot en øvelser» og venta på bussen på Søbekk! Og vi var litt slitne….

Dagene 4 og 5

Hemmelig oppdrag var det gøyeste av alt, i hvert fall oppdraget. Vi fant en lapp i en postkasse. Det var litt skummelt, vi måtte gjemme oss. Men det var så gøy. Så måtte vi holde hode kaldt og telle dinosaurer og pokaler i Skolehagen.

På fredag hadde vi strategi, som ja handler om stategi. Deltakerne fikk fire spørsmål hver. Riktig eller feil. Førstemann frem vant. Så hadde vi dimmefest med vafler og så på bilder fra hele uka. Det var kjempebra kompani vennskap i år!

Alf Leon, Vendelin, Ola, Semer, Olve, Oliver, Maren, Lea, Ingrid, Nampan, Oliver, Ole Alvar, Edvard Felipe, Mille, Birk, Jonathan, Nils-Øyvind, Mikki, Jonas

Bilder: Hedalen barne- og ungdomsskole.

Skolen takker alle frivillige som bidro med lite og stort til uka!

Les også..

Hedalen stavkirke

KveldsmesseBEKJENTGJØRELSE 

Velkommen til kveldsmesse med dåp i Hedalen stavkirke søndag 1. ...
Foto: Arne G. Perlestenbakken

Fotballcup i Hedalen 23. september

Sist lørdag hadde Hedalen idrettslag invitert til fotballcup på Hedalen ...
Foto: Arne G. Perlestenbakken

Åpen brannstasjon i Hedalen

Lørdag var det åpen brannstasjon ved Joker Hedalen. Begge brannbilene ...
Hedalen helselag

Gå med ossBEKJENTGJØRELSE 

Onsdag 27. september møtes vi ved Kroken kl. 11.00 og ...
Foto: Arne G. Perlestenbakken

Setter fokus på demens

Hedalen helselag, representert ved Emmy og Anne Marie, hadde en ...
Flomstor elv. Foto: Stein Bergum

Evaluering av hendelsen ekstremværet «Hans»

Ekstremværet "Hans" rammet Innlandet i midten av august, og det ...