Plakat

Markering av verdensdagen for psykisk helse på Fekjær

Publisert av Gunnar Fossholt 18.10.2022. Sist oppdatert 16.10.2022.

Verdensdagen for psykisk helse er fast 10. oktober. Fekjær psykiatriske senter valgte i år å avsette torsdag 13. oktober til å markere verdensdagen med aktiviteter både formiddag og ettermiddag.

I år er det 30 år siden Verdensdagen for psykisk helse ble en internasjonal FN-dag for å fremme bevissthet om psykisk helse over hele verden. I Norge er det samlet mye informasjon om verdensdagen på nettstedet verdensdagen.no. Her kan man blant annet finne informasjon om ulike arrangement som bidrar til at verdensdagen blir en nasjonal befolkningskampanje om psykisk folkehelse, som markeres av tusenvis over hele landet fra uke 39-42 hvert år.

Formiddagen torsdag 13. oktober på Fekjær ble avsatt til rebusløp. Her ble alle på døgnenhet 1 og 2 delt inn i lag på rundt 5 personer. Lagene gikk så en lengre internrunde på ca. 2 km. Langs løypa hadde en aktivitetsgruppe sørga for 12 poster med ca 3 spørsmål pr post. Temaet for postene var relatert til psykisk helse generelt og årets tema for verdensdagen – bl.a. «vi trenger hverandre. Løft blikket. Ensomhet og utenforskap…». Rebusløpet ble også krydra med noen spørsmål om Fekjær – hvor mange sauer har vi? Osv.

Foto: Arne G. Perlestenbakken

Etter en god trimrunde ble det samling i salen vår – Heggomkjelleren. Her hadde de andre aktivitetsgruppene sørga for rigging med bord og stoler, litt servering og noen effekter fra verdensdagen til deltagerne – eksempelvis stressballer og reflekser. Ei gruppe tok oppgaven med å se over besvarelsen fra de ulike lagene og gjennomgang av fasiten med de frammøtte. I sum involvering og inkludering av alle med ulike oppgaver i tråd med våre miljøterapeutiske prinsipper.

Ettermiddagen ble benytta til å ta turen ned til Søre lokalet for å oppleve kunstutstillingen PSYK..?

Foto: Arne G. Perlestenbakken
Foto: Arne G. Perlestenbakken
Foto: Arne G. Perlestenbakken

Les også..

Søksmål

Eidsiva Bredbånd AS varsler søksmål mot fem Valdres-kommuner

30. april 2021 ble det kunngjort en konkurranse om utbygging ...
Lysfest

Lysfest og julegrantenningBEKJENTGJØRELSE 

Joker Hedalen, Lions Club Vassfaret og Bautahaugens Venner inviterer til ...
Utsikt mot Hellsenningen og Hedalsfjella

Savner du hunden din?ANNONSE 

En svart og hvit huskey er observert i Hedalsfjella flere ...
Cathrine Hagen

Valglista til Sør-Aurdal Arbeiderparti er klar

Lista ble fastsatt på medlemsmøte torsdag 29.11. Catrine Hagen har ...
Idrettsprisen

Idrettsprisen for 2020ORDFØRERENS TALE  

Det er idrettsrådet som tildeler idrettsprisen. Dette ble derfor bestemt ...
Marit

Men varm mat fikk vi denne uka ogsåYTRING 

Jeg er en jente som gikk i sjette trinn da ...