Anniken

Anniken blir daglig leder i Joker Hedalen

Publisert av Arne Heimestøl 09.10.2022. Sist oppdatert 11.10.2022.

Joker Hedalen er i dag delt i to selskaper. Joker Hedalen DA er et eiendomsselskap som eier bygninger og maskiner. Nordbys eftf. AS er et driftsselskap som eier varebeholdningen.

1. januar 2023 overtar Anniken Bjørgo fra Liagrenda sistnevnte selskap. Dermed overtar hun driften av Joker Hedalen og blir daglig leder.

Marta og Tor Ingar Nordby blir pensjonister, men helt fri tar de ikke. – Vedlikehold og brøyting blir fortsatt vårt ansvar, og er det behov for bistand, vil vi være behjelpelige, sier Tor Ingar.

Foto: Arne G. Perlestenbakken

– Spennende å starte for seg selv

– Jeg har jobbet i butikk i rundt 15 år, forteller Anniken. De siste åtte årene har hun vært assisterende butikksjef på Kiwi Fagernes og Joker Fjellbu. Det er i sistnevnte butikk hun jobber nå.

Anniken har fullført videregående skole med restaurant- og matfag. Hun tok også det tredje påbyggingsåret. I tillegg har hun studert frivillighetsarbeid i Karibien via Universitetet i Tromsø.

– Det blir veldig spennende å starte for seg selv. Jeg gleder meg masse til å bli kjent med menneskene i Hedalen og omgivelsene rundt, sier Anniken.

Rivende utvikling

Butikken, som lenge har hatt tilnavnet «Dokka», har vært gjennom en rivende utvikling. Fram til 1997 ble den drevet av foreldrene til Tor Ingar, Ola og Målfrid Nordby.

Etter overtakelsen har det vært en rekke ombygginger og utvidelser. Den største kom i 2011/2012 da butikken ble bygd ut med 150 kvadratmeter, og det ble opparbeidet ny, stor parkeringsplass på andre siden av veien.

I 2014 fikk butikken prestisjeprisen «den sosiale møteplassen i Jokerkjeden». I konkurranse med 450 andre butikker ble Joker Hedalen kåret til beste sosiale arena i og rundt lokalbutikken i hele Norge.

Samme år fulgte kommunen opp med å tildele Marta og Tor Ingar Nordby Sør-Aurdal kommunes positivpris for 2013.

Utviklingen stoppet ikke med dette. I 2020 investerte Joker Hedalen 1,6 millioner kr i tre ladepunkter for el-biler.

Knut Hagen lader Audi. Foto: Arne G. Perlestenbakken

I 2021 tok Joker Hedalen i bruk 65 nye kvadratmeter. Utvidinga, sammen med omfattende utbedringer av kjøleanlegg og omorganisering av eksisterende lokaler kostet vel 3 millioner kroner.

En ny ferskvaredisk kom på plass, og fruktdisken ble bytta ut. Lokalene framstår nå som mer romslige. Støyen fra kjøleanlegg ble sterkt redusert, og butikken har fått på plass mer energieffektive og miljøvennlige løsninger.

Joker Hedalen ligger like ved fylkesveg 243. Butikken blir brukt av både bygdefolk og hyttefolk.
Foto: Arne G. Perlestenbakken
Bak fra venstre: Sahal, Olaf og Espen. Framme fra venstre: Mette, Marta, Ingunn og Tor Ingar. Foto: Arne G. Perlestenbakken

– Bruk nærbutikken!

Hedalen har for tiden 670 innbyggere. I bygda er det rundt 1000 hytter. Fylkeveg 243 fra Storrustemoen til kirka fikk ny asfalt i fjor. Vegen fra Nes til Hedalen er nå i god stand.

Joker Hedalen ligger midt i bygda. Her er det mulig å handle daglligvarer, bruke Post i butikk, lade elbilen og ta en kaffekopp mens du venter. Butikken har dessuten vært og er en viktig møteplass.

Når Tor Ingar og Marta nå pensjonerer seg, har de en klar oppfordring: – Bruk nærbutikken. Det er særlig viktig i en tid med høye strømutgifter og generell kostnadsvekst.

Les også..

Hilmar Bussi

Arrangement på biblioteket i marsKUNNGJERING 

Marit Hougsrud I mars er det fleire arrangement på biblioteket. ...
Hedalen kunst- og husflidslag

StrikkekaféBEKJENTGJØRELSE 

Velkommen til strikkekafé på Fjellsyn tirsdag 5. mars kl. 19.00. ...
Torgeir Onstad og Toralf Baldersheim. Foto: Arne G. Perlestenbakken

Den kulturelle spaserstokkenBEKJENTGJØRELSE 

Torsdag 7. mars kl. 14.00 kommer Torgeir Onstad og Toralf ...
Marit Hougsrud

Evaluering etter «Hans»

Statsforvalterens evalueringsrapport fra uværet «Hans» er ferdig. Les mer om ...
Bjørn Lien

Liten økning i sykefraværet i Innlandet

Det legemeldte sykefraværet i Innlandet var på 6,2 prosent i ...
Gaupe. Foto: Karl Jensen

Ny rovdyrpolitikk

Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk - lokallag FNR Valdres hadde årsmøte den ...