Logo Hedalen kulturfestival 2022

Kulturfestivalen 5.–7. august

Publisert av Arne Heimestøl 08.07.2022. Sist oppdatert 08.07.2022.

Hedalen kulturfestival 2022 strekker seg over tre dager. Billettsalget er nå godt i gang. Spesielt gjelder det for kirkekonserten. Lørdagen på Bautahaugen og Skrukkefyllhaugen søndag har fyldig program. Turen over fjellet med Cato og Olaf blir en høydare.

Fredag 5. august kl. 20.00

Den norske organisten Iver Kleive spiller i Hedalen stavkirke sammen med bluesgitaristen Knut Reiersrud.

Få kan spille orgel som Iver Kleive. Siden tidlig på 70′ tallet har han spilt orgel, og drevet en utstrakt virksomhet som studiomusiker, akkompagnatør, komponist, solist og dirigent. Han har også ledet Oslo Bach-kor gjennom 30 år og har gjort utallige plateinnspillinger.

Iver Kleive ble i 2017 utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats for norsk musikkliv.Knut Reiersrud har også vært aktiv siden 70-tallet, og har utviklet et helt eget uttrykk med elementer fra mange musikkformer. Han er prisbelønnet både som gitarist og komponist og er internasjonalt kjent fra en lang rekke samarbeid med andre artister. Det som imidlertid gjør Reiersrud helt unik er hans evne til alltid å være relevant og overraskende nyskapende. Han har også en svært imponerende katalog av innspillinger innafor vesten. Faktisk om lag 300!

Sammen har Kleive & Reiersrud utgitt to plater som har fått tildelt Spellemannsprisen i åpen klasse. På den første, Blå Koral (1991), utforsker duoen salmer og religiøse folketoner på en fordomsfri og jordnær måte. En elegant etterfølger kom i 1996 i form av plata Himmelskip, som ble innspilt live i Sankt Knuds kirke i Odense, med visesangeren Povl Dissing som gjestevokalist på et av numrene. Tredje albumet «Nåde over Nåde» kom i 2006 og siste albumet kom i 2018 «Natt i Desember»

Ut over gitar, orgel og sang, gjør selve kirkerommet denne innspillingen på samme tid mektig og nærværende.

Lørdag 6. august kl. 11–17 – Familiedag

Lørdag 6. august fra 11–17 blir det på Bautahaugen og Bjørnstad sag flere aktiviteter for store og små. Det blir også mulig å få kjøpe seg mat på Bautahaugen.

Arrangementet er gratis. Denne økta avsluttes med konsert med «Bare Fjas & Blågras» på utescena på Bautahaugen. 

Bare Fjas & Blågras er et vaskeekte bluegrassband fra Trondheim som spiller Bluegrass for barn i alle aldre.

Karene i Bare Fjas & Blågras har alltid vært glad i barnesanger. Men barnesanger er ikke det eneste denne gjengen er opptatt av. De er også veldig glad i å spille musikk fra den amerikanske landsbygda, nemlig Bluegrass.

Dette bringer minnene tilbake til da de vokste opp på den norske landsbygda blant ku og høy, vekk fra by og støy. Så, plutselig en dag fikk den god idé; kanskje det er mulig å spille barnesanger på cowboyvis? 

Med trestemt sang, fem instrumenter og til sammen 27 strenger tar Bare Fjas og Blågras deg med til landsbygda og spiller sanger du kanskje har hørt før, slik en ekte cowboy ville gjort det.

Medvirkende i bandet er Øyvind Smidt, fele/mandolin og vokal, Hans Martin Storrøsten, gitar og vokal og Fritz Flåmo Eidsvaag, kontrabass og vokal.

Lørdag 6. august kl.19.00 på Nordre Lokalet

Det blir det musikkbingo på Lokalet kl. 19. Kom og test dine musikkunnskaper med åpen bar og god stemning. 18-års aldersgrense.

Lørdag 6. august kl. 21.00 på Nordre Lokalet

Hedalens egen Anne Mathea tar med seg sitt nye band til Hedalen Kulturfestival og spiller opp til dans på «Lokalet» på lørdag kveld. Bandet, som består av syv musikere, gjør kvalitetscoverversjoner av kjente og kjære låter og en og annen uoppdaget perle. 

Anne Mathea har også gitt ut egenproduserte låter som har fått flotte kritikker, og som du kan høres på bl. a. Spotify.

Søndag 7. august

08.30 – Poesti

Fra tilsvarende vandring i 2019. Her leser Cato Skimten Storengen fra Jakob Sande.

Vi starter denne fem timer lange vandringen fra Fledda, over de vakre Hedalsfjella, og ender i sagnomsuste Vassfaret. Med på turen er kjentmann, og mangeårig turguide, Olaf Søbekkseter. Han forteller oss historier og fakta om stedene vi passerer og ser.

Olaf er akkompagnert av skuespiller Cato Skimten Storengen som fyller vandringen med diktopplesning, sang og lesning fra lokale litterære verk. En vandring i historie, kunst og kultur.

Det vil bli satt opp busser som frakter oss fra Hedalen barne- og ungdomsskole til Fledda, og som henter oss igjen i Vassfaret.

Bussbilletten er inkludert i billetten din! Du kommer fram i god tid før Ørnulf Dyve starter på Skrukkefyllhaugen.

12.30: Aktiviteter på Skrukkefyllhaugen + Ørnulf Dyve – Halvvegs te det uoppnåelege

Fra 12.30 blir det ei aktivitetsøkt på Skrukkefyllhaugen. Skogselskapet er en viktig samarbeidspart. Det blir mulig å kjøpe seg mat.

Ørnulf Dyve er låtskriver og musiker i folkrockbandet Staut som har gått sin seiersgang på scener og radio de siste årene. Han er fra Bagn i Sør-Aurdal og har under Covid-19 fått tid til å gjøre andre ting enn å turnere med Staut. Noe som har resultert i poesi- og historieskriving.

Ørnulf Dyve
Ørnulf Dyve

Han skriver selv om «Halvvegs te det uoppnåelige»:

«Nå vil jeg reise rundt og lese en del av det jeg har skrevet de siste par årene. Jeg ga meg selv i oppgave å bruke den stille tiden til å være produktiv – på rim.

Resultatet har blitt en anselig bunke historier om levd liv og det å stå staut i en verden som har både fortid, nåtid og fremtid. Lurer jammen på om jeg skal synge dekonstruerte versjoner av noen staut-låter også.»

Les også..

Teinvassåsvegen

Nesbyen–Hedalen veglag orienterer

Det har kommet noen spørsmål til styret for veglaget angående ...
Hedalen.no

De mest leste nyhetsoppslagene

Google Site Kit gir opplysninger om hvor mange sidevisninger de ...
Tægerkorg

Bautahaugen lørdag 20. juliBEKJENTGJØRELSE 

Tema: TÆGERARBEID med Bjørg Elisabeth Berg. Få med deg sommerutstillinga ...
Kviss

Valdresmål – kviss – 6

Håkon Bakkene, Synnøve Fjelltun og Marianne Granheim Trøyflat har sammen ...
Logo Hedalen idrettslag

Dans og turnBEKJENTGJØRELSE 

Vi fortsetter med dans til høsten, og denne gangen blir ...
De tre skolene i kommunen

Ny opplæringslov

Ny opplæringslov med forskrifter trer i kraft 1. august 2024. ...