Positivprisen

Positivprisen til Begnadalen dagligvare AS

Publisert av Arne Heimestøl 17.06.2022. Sist oppdatert 16.06.2022.

2. juni i år vedtok fondsstyret enstemmig å gi positivprisen til Begnadalen dagligvare AS v/Siv B. Nybråten og hennes gjeng. Prisoverrekkelsen skjedde i forbindelse med kommunestyremøtet 16. juni. Prisen består av diplom, blomst og 5 000 kr.

Statuttene for prisen

I statuttene for prisen leser vi at prisen skal gå til «personer, bedrifter, lag eller organisasjoner som i det forutgående år har bidratt til å skape/spre positive ideer/ holdninger i Sør-Aurdal kommune. Kandidaten skal ha vist et engasjement i næringssammenheng og en evne og vilje til samarbeid i bygdesamfunnet, ha mot til å stå på egne ideer og tørre å stikke hodet fram. Og kandidatene skal være ekte sør-aurdøl.»

Ordfører Marit Hougsrud, Siv B. Nybråten, Solveig Andreassen, Marita Grøvslien og Ole Magne Endrerud. Foto: Arne Heimestøl

Tilbyr mye

I talen ordfører Marit Hougsrud holdt, fortalte hun at butikken hadde eksistert så lenge hun kan huske. Nå er det Siv og hennes gjeng som driver den.

Prisvinnerne fikk sterk ros for blant annet eksepsjonell god service, aktivitetstilbud, evne til samarbeid i bygdesamfunnet og en formidabel innsats for å få butikken til å gå rundt.

– Betjeningen er hyggelige og hjelpsomme. Har du spørsmål, får du alltid svar. Her kan de finne på å pakke varene dine. Er det en vare som ikke er i hylla, er de svært behjelpelige med å bestille.

– Og kanskje noe av det viktigste og det jeg setter aller mest pris på: Det er veldig mye tillit i denne butikken. En vanlig dag der jeg har glemt lommeboka. Da betaler betjeningen, for det er ikke bare Siv som gjør det, med eget kort og vi vipser. Jeg vet med sikkerhet at jeg er ikke den eneste som har måttet ty til det. Dette er en verdi som er forbeholdt oss i distriktene.

– Bruk nærbutikken!

Begnadalen dagligvare AS. Foto: Marita Grøvslien

– Dersom jeg vil ha mjøl i hylla på nærbutikken min, ja må jeg kjøpe mjøl på nærbutikken da. Hvis jeg skal bruke nærbutikken kun til tilbudsvarer og som sikkerhet de gangene jeg går uventet tom for noe – ja, da undergraver jeg min egen sikkerhet i å ha en nærbutikk, sa Marit.

– Hvis vi ikke bruker nærbutikken, så har vi ikke noen. Så enkelt er det. Og dette er en helt ekte oppfordring, aldeles fra hjertet. Bruk nærbutikken deres!

Les også..

Bagn. Foto: Åse Østgård Hagen

Plagiert saksframstilling?

Forslag til alkoholpolitisk handlingsplan for kommunen skal behandles av formannskapet ...
Klar for rumpeldunkkamp

Eva Hansen og kampen om den lille perla

Mellomtrinnet ved Hedalen skole har gjennomført et 8-ukers tverrfaglig prosjekt med ...
Stor aktivitet på trampollina Foto: Arne Heimestøl

Godt besøkt Salto-samling

Lørdag ettermiddag var det sesongavslutning for Salto i Storruste. Salto ...
Elling Goplerud

Gamle bjørnehistorier fra Hedalen – del 4 av 6

Hare og skogsfugl som tyr inn på Goplerudjordet, synes ikke ...
Tingvoll

Sykefraværet har gått ned

I årsmelding og regnskap for 2023 leser vi at sykefraværet ...
Oddvar Gran. Foto: Arne G. Perlestenbakken

Oddvars tiende dialektkviss

Oddvar Gran har sendt Hedalen.no flere dialektord som vi har ...