Oversikt over arbeidsledigheten i Innlandet

Laveste ledighet siden 2008 i Innlandet

Publisert av Vivian Andersen 11.06.2022. Sist oppdatert 09.06.2022.

Ved utgangen av mai var 5 024 personer i Innlandet registrert som helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak. Dette tilsvarer 2,7 prosent av arbeidsstyrken. Den tilsvarende andelen i landet var på 3,0 prosent. Det var 555 færre arbeidssøkere i Innlandet nå enn ved utgangen av forrige måned. Ledigheten i Innlandet fortsetter dermed å gå ned. Den har ikke vært så lav siden 2008, sier direktør Bjørn Lien i NAV Innlandet.

Sør-Aurdal

I Sør-Aurdal er 4 personer for tiden delvis ledige. Det utgjør 0,3 % av arbeidsstyrken. 12 personer er helt arbeidsledige. Det er 0,8 % av arbeidsstyrken. Samtidig er det 35 ledige stillinger i kommunen.

Færre både helt og delvis ledige

Ved utgangen av mai var det 2 565 helt ledige, som tilsvarer 1,4 prosent av arbeidsstyrken. Bruttoledigheten, det vil si helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, var på 3 572, som tilsvarer 1,9 prosent av arbeidsstyrken. I tillegg var det 1 452 delvis ledige, som tilsvarer 0,8 prosent av arbeidsstyrken. Det var færre både helt og delvis ledige enn ved utgangen av forrige måned. 122 av de helt ledige og 109 av de delvis ledige er permitterte. Dette betyr at det er 187 færre permitterte enn i forrige måned. Til sammen utgjorde de permitterte 0,1 prosent av arbeidsstyrken i Innlandet.

Både det sesongjusterte antallet helt ledige og den sesongjusterte bruttoledigheten falt i mai.

Høyest ledighet blant unge menn

Antall helt ledige gikk ned i alle aldersgrupper så nær som den under 20 år sammenlignet med utgangen av forrige måned. Andelen helt ledige var klart høyest i aldersgruppene 20–24 år med 2,5 prosent. Menn har noe høyere ledighet enn kvinner, og i mai var andelen helt ledige aller høyest blant menn i aldersgruppen 20–24 år med 3,1 prosent.

Flest helt ledige uten yrkesbakgrunn

Ved utgangen av mai var det flest helt ledige (376) blant arbeidssøkere uten yrkesbakgrunn eller med uoppgitt sådan. Innen denne gruppen var det også flest nye helt ledige, slik det også har vært de siste månedene. Det var nest flest helt ledige innen butikk- og salgsarbeid (307) og serviceyrker og annet arbeid (306). Det var flest delvis ledige innen serviceyrker og annet arbeid (236).

Den høye stillingstilgangen fortsetter

I Innlandet var det i mai måned en tilgang på 3 344 ledige stillinger. Dette var noe færre stillinger per virkedag enn i samme måned i fjor. Det var flest nye ledige stillinger innen helse, pleie og omsorg med 969 stillinger. Det var også mange nye ledige stillinger innen reiseliv og transport (352) og butikk- og salgsarbeid (323). – NAVs bedriftsundersøkelse viste at det er stor mangel på kvalifisert arbeidskraft i Innlandet, særlig innen helseyrker, håndverksyrker og undervisning. Den svært lave arbeidsledigheten og den rekordstore tilgangen på ledige stillinger har medført at det har blitt enda flere yrkesgrupper der tilbudet på arbeidskraft ikke kan matche etterspørselen i markedet, sier direktør Bjørn Lien.

Les også..

Ellen Oddveig Rudi. Foto: Arne Heimestøl

Preken skjærtorsdag – kysset

En gang, for lenge siden, i et land langt borte ...
Kviss

Valdresmål – kviss – 4

Håkon Bakkene, Synnøve Fjelltun og Marianne Granheim Trøyflat har sammen ...
Øverby-brødrene og Martin Aaslie Foto: Osvald Fossholm

Skiskyting

Sist uke var Øverby-brødrene innom Hedalsheimen. Her fikk de hilse ...
Påskenøtt 2024

Påskenøtt 2024

Her kommer årets påskenøtt🐣. Dette er noe som finnes i ...
Arbeidsmarkedet i Innlandet i mars

Fortsatt lav ledighet og mange ledige stillinger i Innlandet

Arbeidsledigheten i Innlandet holder seg fortsatt lav med 1,9 prosent ...
Klar for rumpeldunkkamp

Den mystiske boksen

Mellomtrinnet ved Hedalen skole har gjennomført et 8-ukers tverrfaglig prosjekt med ...