Skuespillerne

Terningkast 6!

Publisert av Sonja Bordewich 06.06.2022. Sist oppdatert 05.06.2022.

Nyetablert ungdomsrevy i Sør-Aurdal leverte på verdens første fullskala egenproduserte ungdomsrevy i Begnadalen.

Ungdomsrevyen i Sør-Aurdal trakk små og store ut av godstolen onsdag – og de fikk absolutt trent lattermusklene denne uken, det var nærmere 100 i publikum. De har tjuvtrent litt i forkant med å holde show for en forfattersamling på Nord-Garthus, 1. maisamling i Hedalen og for Valdres mållag i vår. I tillegg til at de fremførte to numre på UKM Valdres i april. 

Brainstorming på ideer til revyinnslag ga full uttelling – og hele 10 sketsjer ble onsdag vist frem på Begnadalen samfunnshus.

I starten av året tok Vennepunktet/ Teknoklubben Sør-Aurdal kontakt med Begnadalen amatørteater sine skuespillere Hans Allergoth og Cathrine Hagen med ideen for en revycamp for ungdom rettet mot UKM. Tross coronautsettelser var interessen hos ungdommene så stor at de utviklet sketsjer fra og med februar 22. Da startet moroa.

Midler fra Nord-Aurdal kommune, Sør-Aurdal kommune og UKM muliggjorde det hele.

Da både ungdommene og de voksne synes dette var gøy, ble det bestemt at man skulle fortsette treff, og ordne istand til minirevy til våren.

Det er blitt øvd med teatersport, og i stedet for å skrive, har man heller lekt frem skretsjene.

Onsdag 1. juni var dagen kommet for å vise frem resultatet. Forestilling i Begnadalen samfunnshus. Gruppa hadde laget 10 numre som ble vist til omtrent 100 utrolig fornøyde fremmøtte.

De sju skuespillerne Sivert Gabrielsen, Eira Allergoth, Knut og Lars Kvaale Garthus, Haakon Bordewich Strøm, Amalie Skogly og Elinor Hougsrud, samt scene-arbeider Harald Røyseth Ruud, filmfotograf Ronja Olufsen og lydmann Ola Bordewich Strøm sammen med Kristian Strøm bøy virkelig på seg selv, og showet gav god respons fra publikum.

Sketsjer «stormen» og «skole» tok opp temaer om aktuelle saker fra Sør-Aurdal. Videre var det øvelse på hva man skal gjøre om man får Jehovas vitner på døren. Det ble ryddet opp i nordnorsk dialekt, parkourtrening for eldre,  coronaviruset som vandret rundt hele tiden kulminerte i en kul coronasang til slutt. Det ble naturligvis også bevist hvordan 7 ungdommer kan få 13 brus hver om man har 28 flasker.

Latteren satt løst, og publikum var imponert over hva de flotte undommene viste på scena. Publikum ga tilbakemelding om at de tydelig kunne se ungdommer som koste seg på scena – de bemerket også at det var gøy å se improvisasjon.

På vei til onsdagens forestilling har gruppen vist to nummer på UKM, opptrådd på Valdres mållags årsmøte, forfattertreff på Nord Gartus og 1. mai arrangement.

Det har vært en fantastisk reise for alle involverte, og undommene kan virkelig være stolte av seg selv for den fantastiske jobben de har gjort disse drøye fire månedene.

Hans Allergoth og Cathrine Hagen fra Begnadalen Amatørteaterlag  har hjulpet med å skrive sketsjene ut – Vennepunktets «Teknoklubben Sør-Aurdal» byttet ut programmering av legoroboter med parykker og kostymer…– med lang fartstid fra Begnadalen Amatørteaterlag – så var ungdommene i gode hender hos Cathrine og Hans.

Skuespillerne viste seg frem med godt kroppsspråk, tydelige replikker som var godt innøvd, improvisasjon og trygghet på scena.

Takket være midler fra UKM, Nord-Aurdal kommune og Sør-Aurdal kommune var dette mulig å få til!

Lars Kvåle Garthus og Amalie Skogly i sketsjen «skogen».
Haakon Bordewich Strøm i rosa dress og Knut Kvåle Garthus med visesang med ulike dialekter.
Her trener Lars Kvåle Garthus og Sivert Gabrielsen på hvordan de skal takle Jehovas vitner når de banker på døra
Matematikk kan være lett og vanskelig på akkurat samme tid. Elinor er her helt oppgitt over Eira som leker med tall og fordeling av brusflasker til ungdommene.

På UKM ble det tatt noen proffe kule bilder – vi ser frem til flere forestillinger.

Nederste rad: F.v. Harald Røyseth Ruud, Amalie Skogly, Eira Allergoth, Lars Kvåle Garthus.
F.v. Øverste rad: Haakon B. Strøm, Knut Kvåle Garthus og Sivert Gabrielsen.
F.v. Knut Kvåle Garthus, Cathrine Hagen, Harald Røyseth Ruud, Sivert Gabrielsen, Haakon B. Strøm, Eira Allergoth, Hans Allergoth, Lars Kvåle Garthus og Amalie Skogly

På gruppebildet nedenfor fra forestillingen onsdag 1. juni 🙂

F.v. Nederste rad: Eira Allergoth, Amalie Skogly, Elinor Hougsrud. F.v. Øverste rad: Hans Allergoth, Haakon B. Strøm, Knut Kvåle Garthus, Ola B. Strøm, Lars Kvåle Garthus, Sivert Gabrielsen, Ronja Olufsen og Cathrine Hagen. Scenearbeider Harald Ruud mangler på bildet

Les også..

Friluftslivets uke

Friluftslivets uke

Bilder: Bjarte Lie, Grethe Stensrud, Ragnhild Barlien Berge og Tone ...
Damelagene fra Bagn og Hedalen. Foto: Steinar Skjerve

Damefotballen ruller i Hedalen igjen

Fra tidlig i juni og helt fram til nå har ...
Normisjon

Hedalen misjonsforeningBEKJENTGJØRELSE 

Det blir møte i Hedalen misjonsforening onsdag 6. oktober kl. ...
Flom ved Sør-Aurdal ungdomsskole. Foto: Sonja Bordewich

Kan ikke reparere SAUS

Torsdag fikk formannskapet en orientering vedrørende Sør-Aurdal ungdomsskole. I forbindelse ...
Fra venstre: Kjell Eriksen, Emmy Bakkom, Bente Fekjær Skogly, Anne Marie Skinnes Lie, Oddbjørg Brenden Hansen og Ståle Borgersen Foto: Arne G. Perlestenbakken

Kommunens demensplan

Husmorlaget tok kontakt med helselaget om å arrangere møte sammen. ...
Hedalen ungdomslag

Invitasjon 125-årsjubileum for Hedalen UngdomslagBEKJENTGJØRELSER 

Hedalen ungdomslag ønsker velkommen til 125-årsjubileum. Jubileet blir feiret med ...