Toril Grønhaug

Trenger vi kor og korps?YTRING 

Publisert av Toril Grønhaug 18.04.2022. Sist oppdatert 17.04.2022.

I Hedalen har vi både sangkor og musikkorps, noe jeg håper de fleste setter pris på. Selv er jeg med i både kor og korps, og har i alle år hatt stor glede av å være med.

Det hender iblant at motivasjon for å reise på øvelse ikke er helt på topp, men jeg bruker å reise, og kommer alltid hjem mer opplagt enn da jeg dro.

Å spille eller synge sammen med andre er bra for både kropp og sjel. Å øve sammen mot et felles mål gir godt samhold, og alle aldre kan delta.

Særlig i korpset har vi i perioder hatt stor aldersspredning. Det er flott at en på 13 år og en på 63 år kan ha samme hobby. Å være med i kor eller korps som ung gir også gode muligheter for å finne seg en hobby når en studerer eller jobber på en annen kant av landet. Musikkspråket er likt i hele Norge.

Sangkoret samarbeider med Bruflat sangkor, og dette gjør det mulig for å oss å kunne være mange nok ved opptredener. Det er også veldig fint sosialt å ha sangfelleskap med et annet kor. I slutten av mai reiser vi til Trondheim på Landsfestival, noe vi ser frem til.

Festivalen skulle egentlig vært i 2020, men p.g.a korona ble den utsatt til i år.  

Uten korpset ville vel 17. mai feiringen ikke blitt helt den samme? Kor og korps sin tradisjonelle julekonsert i kirken vil nok også noen savne hvis den ble borte.

Vi håper at dette kan fortsette, men vi har noen utfordringer. Både kor og korps har for få medlemmer, og vi sliter med rekruteringen. Gjennomsnittsalderen øker for hvert år.

Kostnadene ved å drive kor og korps er høy, og blir en stor utfordring når vi er så få medlemmer. Egenandelen som vi betaler til Sør-Aurdal kommune for å ha dirigent har økt mye de senere år, den gir oss mest økonomisk bekymring.

Det er mange flinke sangere og korpsmusikere som har vært med tidligere her i bygda. Hva skal til for at DU ønsker å være med? Korpset øver tirsdager og koret torsdager, begge dager på skolen.

Skulle du ha et lite eller stort ønske om å synge eller spille, så ikke nøl, ta kontakt!

Du er så VELKOMMEN!

Les også..

Hedalen barne- og ungdomsskole og idrettsanlegg. Foto: Arne Heimestøl

Vedtok det mest omfattende alternativet

Torsdag kveld behandlet kommunestyret saken Hedalen barne- og ungdomsskole – ...
Rolf Gunnar Olsen

Hedalsheimens vennerYTRING 

Oddvar Gran har et innlegg på Hedalen.no i dag hvor ...
Hedalen stavkirke

Årsmøte og kveldsmesseBEKJENTGJØRELSE 

Velkommen til kveldsmesse i Hedalen stavkirke søndag 26. mars kl. ...

Vassfarets siste innbygger

I Nasjonalbiblioteket sitt avisarkiv finner vi en interessant artikkel i ...
Oddvar Gran

Hedalsheimens vennerYTRING 

Stor takk til Arvid, Berit og alle dere andre som ...
Dugnad

Felles innsats ga store resultater

Torsdag 23. mars skal kommunestyret behandle saken Hedalen barne- og ...