Kirkeverge Liv Barbro Veimodet takket for konserten

Kirka er åpen for alleYTRING 

Publisert av Liv Barbro Veimodet 09.04.2022. Sist oppdatert 08.04.2022.

ALLE ER VELKOMMNE TIL KIRKA! Du trenger ikke melde deg på en gang. Det er bare å komme. Kom rett inn.
Dette er fantastisk gledelige ord vi kan si og skrive nå, rett før påsken 2022.
De to foregående påskene har vi hatt stengte kirker og det i kirkens viktigste tid: PÅSKEN!

At samfunnet er gjenåpnet etter de strengeste restriksjoner i «manns minne», er rett og slett helt fantastisk!  Endelig kan vi møtes igjen og kjenne på det store fellesskapet vi har savnet under pandemien.

Det gjør noe med oss mennesker når det å holde avstand over så lang tid har preget hverdagen. Nå kan vi altså samles. Vi kan fylle opp kirkene igjen – ja, fylle opp nesten til randen har jeg lyst til å skrive! 

Og dette gjelder ikke bare påsken. Det gjelder ikke bare nå! Kirken er åpen for deg som ønsker å delta i naboens begravelse også. Det er ikke lenge siden vi nesten måtte be om å få lov til å delta i en begravelse om vi ikke var nærmeste pårørende. Nå kan du komme lell!

Kirka er åpen for dere som har drømt om å stå som brud og brudgom i deres egen kirke og med akkurat så mange gjester som dere selv vil ha med. 

Kirka er åpen for dere som har utsatt en dåp – fordi dere ville ha dåpen i akkurat den kirken, og med akkurat de gjestene! Det gjør ingenting om dåpskjolen er litt liten; det viktigste er å bli ønsket velkommen til kirka og til menighetene som så gjerne vil være der folket er – midt i livene og til stede i glede og sorg.

Kirken er åpen også for deg som tilfeldigvis hørte klokkene ringe og så at det var lys – kom inn i varmen!
Ja, eller varmen – det kan hende vi må anbefale deg å beholde ytterjakken på.

For er det ikke Korona så er det strømpriser. Kirken har fått et meget lavt driftstilskudd fra kommunen og må spinke og spare på alt.  Kirken er et gammelt hus, heter det – og det stemmer. De er gamle og glisne, og du kan kjenne på trekken om vinden står riktig.

Vi er, dessverre nå, – i større grad enn før nødt til å tenke økonomi. Vi får ikke varmet opp kirkene til den ideelle innetemperaturen. Men vi håper du vil komme lell.

Tenke økonomi ja. Når krybba er tom, bites hestene sies det.
Krybba er tom nå i Sør-Aurdal. Og vi bites! Skole, barnehage, helsetilbud, kirke, vann, vei, kloakk.
Vi kjemper om penger fra den samme pengesekken. Og tjenesten fra kirka kan derfor bli rammet av at vi må spare. Kanskje kan vi ikke klippe plenen så ofte som vi pleier. Kanskje er det ikke så varmt i kirken som det burde vært.  Kanskje får vi ikke rettet opp det gjerdet du går og irriterer deg over.
Vit at kirkas medarbeidere – prester, kantor, kirketjener, kirkegårdsarbeidere, kontoret – alle gjør det vi kan for at det skal være trivelig rundt og i alle våre bygg. Men alt koster, og vi har lite å betale med.

Men kirkene er åpne! Det er muligheter for dåp, konfirmasjoner, vielse, gudstjenestedeltakelse, nattverd, en prat med presten. Lurer du på noe, ta en telefon til oss – så prøver vi å svare så godt vi kan! Stikk gjerne innom kontoret også – i åpningstiden vår: tirsdag, onsdag, torsdag kl. 0900–1500. VELKOMMEN TIL KIRKE!

Les også..

Hedalen kulturfestival

Hedalen Kulturfestival fyller 5 år!

Hedalen Kulturfestival fyller i år 5 år, og vi gleder ...
Tinestafetten

Tinestafetten 2024

Det ble tett på skoleslutten, men vi fikk arrangert Tinestafetten ...
Vannverket i Hedalen Foto: Arne G. Perlestenbakken

Vannverksaka på NRK

Onsdag og torsdag var det oppslag om vannverksaka i Hedalen ...
Lørdagssamlinga på Bautahaugen var godt besøkt. Foto: Arne Heimestøl

Bautahaugen samlingerBEKJENTGJØRELSE 

Valdresmusea informerer om sommerprogrammet på Bautahaugen samlinger. Les informasjonssida her.
Foto: Arne G. Perlestenbakken

Ønsker å gi tilbud til flere

Tirsdag 11. juni fikk kulturskolens elever vise fram noe av ...
Foto: Arne G. Perlestenbakken

Våt, men problemfri tur gjennom Vassfaret

Lions club Vassfaret har arrangert  denne turen siden 1978. I ...