Kirkeverge Liv Barbro Veimodet takket for konserten

Kirka er åpen for alleYTRING 

Publisert av Liv Barbro Veimodet 09.04.2022. Sist oppdatert 08.04.2022.

ALLE ER VELKOMMNE TIL KIRKA! Du trenger ikke melde deg på en gang. Det er bare å komme. Kom rett inn.
Dette er fantastisk gledelige ord vi kan si og skrive nå, rett før påsken 2022.
De to foregående påskene har vi hatt stengte kirker og det i kirkens viktigste tid: PÅSKEN!

At samfunnet er gjenåpnet etter de strengeste restriksjoner i «manns minne», er rett og slett helt fantastisk!  Endelig kan vi møtes igjen og kjenne på det store fellesskapet vi har savnet under pandemien.

Det gjør noe med oss mennesker når det å holde avstand over så lang tid har preget hverdagen. Nå kan vi altså samles. Vi kan fylle opp kirkene igjen – ja, fylle opp nesten til randen har jeg lyst til å skrive! 

Og dette gjelder ikke bare påsken. Det gjelder ikke bare nå! Kirken er åpen for deg som ønsker å delta i naboens begravelse også. Det er ikke lenge siden vi nesten måtte be om å få lov til å delta i en begravelse om vi ikke var nærmeste pårørende. Nå kan du komme lell!

Kirka er åpen for dere som har drømt om å stå som brud og brudgom i deres egen kirke og med akkurat så mange gjester som dere selv vil ha med. 

Kirka er åpen for dere som har utsatt en dåp – fordi dere ville ha dåpen i akkurat den kirken, og med akkurat de gjestene! Det gjør ingenting om dåpskjolen er litt liten; det viktigste er å bli ønsket velkommen til kirka og til menighetene som så gjerne vil være der folket er – midt i livene og til stede i glede og sorg.

Kirken er åpen også for deg som tilfeldigvis hørte klokkene ringe og så at det var lys – kom inn i varmen!
Ja, eller varmen – det kan hende vi må anbefale deg å beholde ytterjakken på.

For er det ikke Korona så er det strømpriser. Kirken har fått et meget lavt driftstilskudd fra kommunen og må spinke og spare på alt.  Kirken er et gammelt hus, heter det – og det stemmer. De er gamle og glisne, og du kan kjenne på trekken om vinden står riktig.

Vi er, dessverre nå, – i større grad enn før nødt til å tenke økonomi. Vi får ikke varmet opp kirkene til den ideelle innetemperaturen. Men vi håper du vil komme lell.

Tenke økonomi ja. Når krybba er tom, bites hestene sies det.
Krybba er tom nå i Sør-Aurdal. Og vi bites! Skole, barnehage, helsetilbud, kirke, vann, vei, kloakk.
Vi kjemper om penger fra den samme pengesekken. Og tjenesten fra kirka kan derfor bli rammet av at vi må spare. Kanskje kan vi ikke klippe plenen så ofte som vi pleier. Kanskje er det ikke så varmt i kirken som det burde vært.  Kanskje får vi ikke rettet opp det gjerdet du går og irriterer deg over.
Vit at kirkas medarbeidere – prester, kantor, kirketjener, kirkegårdsarbeidere, kontoret – alle gjør det vi kan for at det skal være trivelig rundt og i alle våre bygg. Men alt koster, og vi har lite å betale med.

Men kirkene er åpne! Det er muligheter for dåp, konfirmasjoner, vielse, gudstjenestedeltakelse, nattverd, en prat med presten. Lurer du på noe, ta en telefon til oss – så prøver vi å svare så godt vi kan! Stikk gjerne innom kontoret også – i åpningstiden vår: tirsdag, onsdag, torsdag kl. 0900–1500. VELKOMMEN TIL KIRKE!

Les også..

Ellen Oddveig Rudi. Foto: Arne Heimestøl

Preken skjærtorsdag – kysset

En gang, for lenge siden, i et land langt borte ...
Kviss

Valdresmål – kviss – 4

Håkon Bakkene, Synnøve Fjelltun og Marianne Granheim Trøyflat har sammen ...
Øverby-brødrene og Martin Aaslie Foto: Osvald Fossholm

Skiskyting

Sist uke var Øverby-brødrene innom Hedalsheimen. Her fikk de hilse ...
Påskenøtt 2024

Påskenøtt 2024

Her kommer årets påskenøtt🐣. Dette er noe som finnes i ...
Arbeidsmarkedet i Innlandet i mars

Fortsatt lav ledighet og mange ledige stillinger i Innlandet

Arbeidsledigheten i Innlandet holder seg fortsatt lav med 1,9 prosent ...
Klar for rumpeldunkkamp

Den mystiske boksen

Mellomtrinnet ved Hedalen skole har gjennomført et 8-ukers tverrfaglig prosjekt med ...