Illustrasjonsbilde mast

Bare et aldri så lite regnestykkeYTRING 

Publisert av Solveig Lie 17.02.2022. Sist oppdatert 17.02.2022.

Strømpriser.

A/S Norge raner «vanlige folk».

Her kommer bare et enkelt lite regnestykke.

Overalt i hele Norge er det folk/pensjonister som bor i gamle hus og i hus som kanskje ikke er oppdaterte heller. De trenger varme hus – de som alle andre. Norge er et kaldt land.

Politikerne forhandlet ut de beste kortene de hadde på vannkraft. Allerede i 1992  gikk vannkraften vår ut på børs. Da solgte vi arvesølvet vårt. Store elver ble lagt i rør – fisken ble borte, og urørt natur ble ødelagt. Nå har dette heldigvis endret seg noe med nyere teknologi – men enorme naturødeleggelser har vi hatt på grunn av vannkraft.

Og det blir mye mer naturødeleggelser hvis historieløse politikere på Stortinget vil ødelegge mer natur med vindkraft. For vi skal jo være «best i verden». Og så skal vi jo alle betale for «Det grønne skiftet».

Det blir veldig dyrt. Særlig for folk med lave inntekter.

Og hvem betaler mest i prosentandel til «Det grønne skiftet»?

Her er et aldri så lite regnestykke til pensjonistene som bygget opp landet vårt:

Fra og med01.07.2021
Lav satskr 167 125
Ordinær sats Nav.no  kr 193 429

Hvis vi runder oppover, har en minstepensjonist 200 000 i pensjon. Det vil si ca.
16 000 kroner pr. måned. Hos mange var strømregningen opp imot på 10 000 i januar. (Mot 3 000 i fjor på samme tid.) Når strømprisene stiger til himmels, følger prisene på dagligvarer etter. Til himmels. Og så greier noen politikere å si at man kan jo «bare montere en varmepumpe eller etterisolere huset sitt».  

På den måten kan det være en risikosport å være pensjonist/lavtlønnet. For de betaler opp imot halvparten av inntekt til bare strøm. Til forskjell for familier som har 1 mill. pluss i familieinntekt.   I stedet for å ta action og innrømme at det har blitt gjort dårlige avtaler med mange europeiske land-EU/EØS –løper Støre etter innbyggerne i Norge for å lage avtaler om støtteordning for strøm.

Kanskje det blir «Strømpakke 1, 2 og 3?  Dette er et tillitsbrudd. Brødbakeren må ha strøm, brødet kan – med tilsvarende strømpris koste 130 kr per brød.  Kommer Støre løpende etter for å gi oss brødpakke?   Det har aldri vært lettere enn nå – å miste tillit til politikerne.   Solveiglie1@gmail.com  

Les også..

Hedalen barne- og ungdomsskole og idrettsanlegg. Foto: Arne Heimestøl

Vedtok det mest omfattende alternativet

Torsdag kveld behandlet kommunestyret saken Hedalen barne- og ungdomsskole – ...
Rolf Gunnar Olsen

Hedalsheimens vennerYTRING 

Oddvar Gran har et innlegg på Hedalen.no i dag hvor ...
Hedalen stavkirke

Årsmøte og kveldsmesseBEKJENTGJØRELSE 

Velkommen til kveldsmesse i Hedalen stavkirke søndag 26. mars kl. ...

Vassfarets siste innbygger

I Nasjonalbiblioteket sitt avisarkiv finner vi en interessant artikkel i ...
Oddvar Gran

Hedalsheimens vennerYTRING 

Stor takk til Arvid, Berit og alle dere andre som ...
Dugnad

Felles innsats ga store resultater

Torsdag 23. mars skal kommunestyret behandle saken Hedalen barne- og ...