Oransje farevarsel

Oransje farevarsel – Hedalen.no rapporterer

Publisert av Arne Heimestøl 29.01.2022. Sist oppdatert 30.01.2022.

Varsel oppdatert søndag kl. 07.40: Fra lørdag ettermiddag til søndag ettermiddag ventes det periodevis svært kraftige vindkast østafjells, 23–30 m/s. Dette melder Yr.no. Grensen for oransje farevarsel på indre del av Østlandet er 23 m/s. Tilsvarende grense for rødt farevarsel er 27 m/s. Se varsler for utvalgte steder i Sør-Aurdal nederst på denne siden.

Rapport kl. 07.40 søndag

Det ser ut til at uværet er i ferd med å gi seg. På Søbekkseter ble det målt vindstyrke på 18,8 m/s kl. 03.43. Strømutfallskartet til SAE viser at det i skrivende stund ikke er noen strømutfall i Sør-Aurdal. Yr.no melder at vinden skal roe seg ut over dagen.

Kjenner du til noen hendelser i forbindelse med vindværet, er det fint om du tipser oss om dette. Send sms til 91 51 35 28.

Rapport kl. 21.40 lørdag

På Søbekkseter ble det målt 16,1 m/s kl. 18.00. Det er ikke meldt om strømstans i Sør-Aurdal. Her kan du følge med på utfallskartet til SAE.

Det ser ut til at vinden kan øke etter midnatt. Se oversikten vi har lagt ut nedenfor. Sterkest vind ser det ut til å bli i fjellet. På Surtind er det varslet 27 m/s kl. 02.00 natt til søndag.

I skrivende stund er 28 brukere inne på Hedalen.no. I går hadde vi 1236 brukere. På denne sida finner du oversikt over oppslag og ytringer knyttet til stormene som har rammet bygda etter 18. november.

Rapport kl. 18.20 lørdag

Vinden har foreløpig ikke vært så sterk som varslet. På Søbekkseter ble det målt 16,1 m/s kl. 18.00. Det er ikke meldt om strømstans i Sør-Aurdal. Her kan du følge med på utfallskartet til SAE.

Rapport kl. 15.12 lørdag

Varselet har blitt tonet ned siden fredag kveld. Det er likevel meldt sterk vind. Hedalen.no følger utviklinga og vil legge ut rapporter slik vi har gjort ved de siste uværsperiodene. Send oss gjerne tips/bilder hvis det skjer noe som du mener flere bør vite om. Mobil: 91 51 35 28

————————————————

Konsekvenser ved vind på oransje varsel

Gjenstander kan bli tatt av vinden eller blåse over. Fare for skade på bygninger og infrastruktur. Strømforsyningen vil bli påvirket, for eksempel som følge av trær som knekker eller kommer i kontakt med strømnettet. Veier kan bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen

Anbefalinger

Fest alle løse gjenstander. Unngå ferdsel på utsatte steder. Beregn ekstra tid til transport og kjøring. Vurder om reisen er nødvendig. Sjekk veimeldinger (175.no). Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører. På forhånd vurder tiltak for å begrense skade.

Hedalen: Dersom mobilnettet går ned, vet vi at flere har jaktradio. Vi gjør som sist, lader radioene, og blir det bruk for dem, holder vi oss på kanal jakt 1.

Lad det som lades kan.

Varsel for noen steder i Sør-Aurdal

Klikk aktuell lenke nedenfor for å få fullstendig varsel. Nedenfor har vi laget en oversikt over maks vindkast. Det er vanlig at varslene kan bli justert.

StedVindbeskrivelseVindkast
Hedalen barne- og ungdomsskole. Søndag kl. 08.00:Frisk bris fra nordvest21 m/s
Surtind i Hedalsfjella. Søndag kl. 08.00:Liten kuling fra nordvest 24 m/s
Reinli kapell. Søndag kl. 06.00Laber bris fra nordvest18 m/s
Begna Bruk. Søndag kl. 08.00Frisk bris fra nordvest 20 m/s
Leirskogen. Søndag kl. 03.00Laber bris fra nord 17 m/s

Les også..

Arkivbilde fra 2012. Her er det fem leiligheter for demente. Foto: Arne G. Perlestenbakken

De nære ting. En virkelighetsnær fiksjon.YTRING 

Her om dagen traff jeg en kjenning ved butikken. Av ...
Ørnulf Juvkam Dyve ble tildelt Kulturprisen fra Sør-Aurdal kommune for år 2023. Ordfører Marit Hougsrud overrakte kulturprisen og holdt en velskrevet tale som belyste bredden i kulturprisvinnerens store engasjement. Foto: Arne G. Perlestenbakken

Glimt fra kulturkvelden 2023

På kulturkvelden fredag 24. november ble Kulturprisen tildelt Ørnulf Juvkam. ...
Foto: Arne G. Perlestenbakken

Husflidslagets juleverksted

Husflidslaget har hatt sitt årlige juleverksted for barn fra 4. ...
Hedalenen helselag sin logo

Sentralisering av heldøgns omsorgYTRING 

Åpent brev til kommunestyret ved ordfører Marit Hougsrud. Vi leser ...
Salto logo

Salto besøker HedalsheimenBEKJENTGJØRELSE 

Torsdag 30.11. har vi Salto (både ute- og innegruppa) på ...
Visittkort

Litt bygdehistorie

Iblant dukker det opp gamle bilder. Ofte flotte portretter av ...