Familien Kulterud. Foto: Arne G. Perlestenbakken

Har flytta til Hedalen

Publisert av Arne Heimestøl 30.12.2021. Sist oppdatert 29.12.2021.

– Sommeren 2019 ble vi gift. Det skjedde på Bautahaugen. Allerede da fikk vi oppleve hvor hjelpsomme menneskene rundt oss i Hedalen er, forteller Karoline Kulterud.

Sommeren 2020 flytta hun sammen med ektemannen, Jarand Kulterud Haukeberg, og barna, Jacob (9 år), og Jonathan (3 1/2 år) til Hedalen. – Vi bodde i Søndre Land i fem år. I løpet av de årene var vi inne på tanken om å flytte til Hedalen, men det var begrensede arbeidsmuligheter i for Jarand. Karoline vokste opp i Hedalen og har familie og slekt her.

Jonathan, Jarand, Karoline og Jacob. Foto: Arne G. Perlestenbakken

Fikk jobb på Hedda Hytter

– Det er mye på grunn av Hedda hytter at vi fikk muligheten til å flytte til Hedalen. Deres ønske om å styrke bygda gjorde at de var villige til å satse på Jarand. Han har tidligere jobbet 14 år i produksjonen hos Trox Auranor. Her jobbes det i hovedsak med metall da denne bedriften produserer ventilasjon, forteller Karoline.

–Jeg trives svært godt hos Hedda Hytter. Det å kunne bidra til andres hyttedrøm er noe jeg synes er ekstra positivt med arbeidet. Jeg er selv glad i naturen og støtter at flere ønsker å benytte seg av den, sier Jarand.  Da han ble tilbudt arbeid, solgte familien huset de hadde i sentrum av Hov og flytta fra fjord til fjell.

Fra leid til egen bolig i Vestbygda i Hedalen

– Vi var heldige og kunne leie pappas barndomshjem på Kulterud gård som en mellomstasjon til vi fant oss noe permanent. Pappa (Arne Daniel Kulterud) og hans bror (Ole Kulterud) har pussa opp underetasjen i Kulterud og leier den ut. På sikt vil det også bli mulighet å leie 2. etasje i dette huset også, forteller Karoline.

– Vi trivdes godt på Kulterud, med utsikt opp mot bygda, god boltreplass og familien like i nærheten.

– Etter morfars bortgang fikk vi muligheten til å kjøpe Bjørklund. Dette stedet ligger på Nordre Brenna, som er min morfars barndomsplass. Huset er etter to av mine grandtanter, men de senere årene er det mormor og morfar som har bodd her. De flytta hit etter at de solgte Brennheiemen.

Før familien Jarand Kulterud flytta inn i Bjørklund, brukte de muligheten til å pusse opp. – Huset har en sjarm som vi ønska å bevare. Den største jobben som er gjort, er nytt bad og utskifting av vinduer, samt elektrikerarbeid. Dette har blitt utført av lokale firmaer. Noe arbeid har vi utført selv også med god hjelp fra familie og venner.

– Brenna er en plass med mange gode minner som jeg ønsker å bevare, og en plass jeg gleder meg til å skape flere, sammen med mann og barn, sier Karoline.

Foto: Arne G. Perlestenbakken

Stormskader

Storstormen 19. november veltet det store tuntreet på Bjørklund, og strømledningen ble revet løs fra veggen. Etter ei ukes tid fikk familien strømmen tilbake. Fibernettet ble også borte, og nå håper familien at dette snart skal komme på plass igjen. – Heldigvis ble ingen alvorlig skadet denne dagen, sier Karoline, som legger til at det stormen og konsekvensene av den i Hedalen ble en skremmende opplevelse.

Håper på større, fast stilling

I Søndre Land hadde Karoline100 % fast stilling i en bolig for utviklingshemmede. – Det var skremmende å skulle si opp jobben da jeg av erfaring vet det kan være vanskelig å få større, fast stilling innen helse i Sør-Aurdal kommune. I en periode etter at vi flyttet, vasket jeg i Begnadalen barnehage, var tilkallingsvikar i tilrettelagte tjenester, hjemmesykepleien og Hedalen naturbarnehage.

– Det ble en stressende start på flyttingen med mange arbeidsforhold, men samtidig har jeg vært innom flere av arbeidsplassene før, så det var også trivelig å møte igjen gamle kollegaer.

Karoline har nå 20 % fast stilling i tilrettelagte tjenester og 60 % engasjement i hjemmesykepleien, ytre del. Ønsket hennes er å få en større, fast stilling i hjemmesykepleien.

– Det er flott å kunne bidra til at de eldre har mulighet til å bo hjemme lengst mulig, og når dette ikke er mulig, ønsker jeg å bidra til en meningsfull og god hverdag på Hedalsheimen.

Fritidsaktiviteter

– I året som har gått, har vi følt oss velkomne i Hedalen. Begge guttene trives på skole og i barnehage. De har fått venner og blir inkludert, sier Karoline.

– Selv med koronasituasjonen har vi fått mulighet til å delta på noen av fritidsaktivitetene som er å velge mellom her i Hedalen. Jacob har prøvd seg på fotball og blitt veldig god på å skyte med salongrifle. Kanskje en fremtidig skiskytter? Jonathan storkoser seg på barneidretten. Alle mulighetene som Hedalen har å tilby, er noe veldig attraktivt med bygda. Her kan man finne et felleskap, nesten uansett hva man liker å holde på med.

Venter et barn til

Året som kommer, vil bli brukt til flere flotte friluftsopplevelser i skjønn natur både i Vassfaret og Hedalen, for disse har vi hatt mange av både før og etter at vi flyttet til Hedalen. Så skal vi ønske et nytt tilskudd til familien velkommen i løpet av neste år.    

Les også..

Logo Hedalen.no

Stiftelsen Hedalen.no – innkalling til årsmøteBEKJENTGJØRELSE 

Det avholdes årsmøte i Stiftelsen Hedalen.no i Valdres kontorpark Hedalen ...
Smedsrud–Haug

Reinli får bedre veg

I mars var det oppstart på vegparsellen Smedsrud–Haug i Reinli. ...
Illustrasjonsbilde til fotballakt.

Hedalen stadion uke 21BEKJENTGJØRELSE 

Her kommer oversikten over ukas fotballkamper. Onsdag 22.05.      ...
Bautahaugen

Dugnadssesongen er ikke over!

17. mai på Bautahaugen ble fantastisk flott! Finere ramme rundt ...
Lokalet

Hedalen ungdomslag informererINFO 

Hedalen Ungdomslag vil med dette informere gamle og nye medlemmer ...
Foto: Arne G. Perlestenbakken

Kaffekos med underholdning på Hedalsheimen

Sist søndag ble det en ekstra trivelig kaffestund på Hedalsheimen. ...