2021-11-17-5

Vant fire priser

Publisert av Sonja Bordewich, Kristian Strøm og Anders Garthus 17.11.2021. Sist oppdatert 16.11.2021.

Teknoklubben Sør-Aurdals lag «Valdres Team Tømmer» vant CHAMPIONprisen og tre priser til å årets First Lego League turnering på Gjøvik i helgen.

First Lego League er en teknologi og realfagskonkurranse som det virkelig er trøkk i, hele 19 lag deltok på turneringen i Gjøvik. I år vant vårt lag fra Teknoklubben «Valdres team tømmer» hver eneste robotkamp, kom til kvartfinale, kom til semifinale og vant jammen også finalen.

Til skandinavisk finale

Teamet skal  nå representere Innlandet i den skandinaviske finalen i Ålesund i mars. Der møter de andre vinnere fra hele Skandinavia og Færøyene.

Stor spenning

Det var nervepirrende og spennende å se hvordan ungdommene ville få til sine innøvde presentasjoner, og hvordan de ville klare robotkonkurransen.

Ville de huske alt i prosjektpresentasjonen sin, ville de klare å gjengi hvordan de er så gode i lagarbeid i kjerneverdipresentasjonen? Ville de klare å få frem de supre teknologiske finessene på roboten «Berit», hvis kjæresteroboten «Bjarte» måtte være igjen i C-blokka på Bagn mens «Berit» fikk æren av å kjøre alle robotkampene på Gjøvik.

Fire priser

Lite ante vi at laget skulle returnere til Valdres og Sør-Aurdal med hele fire priser. Deriblant den største og gjeveste av alle «CHAMPION» prisen. Det gir gjengen muligheten til å reise til Ålesund den 12. mars for å delta på den skandinaviske finalen. Der skal de gjøre alle presentasjoner og robotkonkurransen med alle de andre «vinnerne» fra andre deler av hele Skandinavia – det gleder vi oss til.

Les mer om First Lego League på www.hjernekraft.org. Dette vi driver med er «sports for the mind».

Cargo connect

Vi i Teknoklubben er glade for at teamet fikk en skikkelig moro helg i Gjøvik. Det krever mot, kreativitet, utholdenhet, kraft og samspillskapital for å holde ut hele konkurranseperioden på åtte uker.

I år heter oppdraget «Cargo connect», team tømmer har forsket på hvordan tømmer blir transportert fra treet står i skogen til den er losset ombord i tømmerfraktebåtene. Teamet var heldig og fikk seg en flott studietur til Hønefoss/ Follum og til kaia i Drammen. De fikk prate med kapteinen på fraktebåten «Norheim», de fant fort ut at det gikk tregt å laste tømmer fra tømmerbil til tømmerbåt, og kapteinen var enig med dem. Ungdommene har vært kreative og diskutert seg frem til en super og miljøvennlig løsning som de også skal presentere på den skandinaviske finalen.

Hvis vi får samlet inn nok penger til å dra, vil det bli en eventyrlig opplevelse for både ungdommene og veilederne – og foreldre som følger med.

Prisene «Valdres Team Tømmer» fikk med seg hjem

  • Førstepris på robotkonkurransen
  • Andrepris på teknologipresentasjon
  • Tredjepris på prosjektkonkurransen
  • CHAMPIONprisen henger høyt. Dette er det laget som presterer best gjennom hele perioden på åtte uker, og på turneringen som får. Det er også det laget som får delta i den skandinaviske finalen 12. mars i Ålesund.

Nå gjelder det å fortsette å møtes hver onsdag kl.18.00–2030 for å holde koken, og ha det enda mer gøy mens vi venter på å reise til Ålesund. Dette prisdrysset var over all forventning.

Innopod

«Valdres Team tømmer» skal være med på podkastinnspilling med en professor hvor de skal forklare hva de holder på med – det blir gøy for barna. Podkasten heter Innopod.

Mange fortjener takk

Vi må takke for god støtte fra Sparebank1 Hallingdal Valdres, Sør-Aurdal kommune for lån av lokaler, TEKNA som sponser vår deltakelse i First Lego League, First Scandinavia som sendte oss oppmuntring underveis i en tung prosjektperiode med coronarestriksjoner, Vitensenteret Innlandet som arrangør, og Equinor som sponser arrangementet og ga oss påmeldingspremie – en lego slike prime.

I tillegg takker vi alle venner og slektninger som bidrog i vår folkefinansiering via SPLEIS – det ga oss mulighet til å fornye robotparken vår – og jobbe mer effektivt.

Vi takker spesielt foreldrene til ungdommene for god oppfølging og moralsk støtte underveis i den åtte ukers lange prosjektperioden. Takk også til SAUS for at vi fikk låne det gamle musikkrommet i C-blokka som øvingsarena.

Vi gratulerer ungdommene i Teknoklubben med alle de fine prisene 🙂 Ørjan Hagen Kvaal, Marius Hillestad, Ronja Olufsen, Knut Kvåle Garthus, Lars Kvåle Garthus, Jan Olav Grimsrud, Ola B. Strøm, Oliver Bergli Nybråten og Ørjan Åsen Olsen.

Vi dro med oss dommere til robotkonkurransen også. Disse var Anna Opsahl, Martin og Haakon Bordewich Strøm, de to sistnevnte har tidligere selv vært deltakere på FLL.

Les også..

Har fått abbor

Over 200 abbor på garn

Bilder: Bjarte Lie, Grethe Stensrud, Ragnhild Barlien Berge og Tone ...
Julespillet

Julespillet 18. november 2023BEKJENTGJØRELSE 

Vi håper du vil være med på julespillet på julemessa ...
Begnadalen kirkes barnekor

Lyst til å synge i kor?BEKJENTGJØRELSE 

Begnadalen kirkes barnekor starter opp igjen med første øvelse tirsdag ...
Ingen grenser er umulige å krysse!

Ingen grenser er umulige å krysse!

Bilder: Bjarte Lie, Grethe Stensrud, Ragnhild Barlien Berge og Tone ...
Tom Forsberg

Osteopat og fysioterapeutANNONSE 

Jeg er offentlig godkjent osteopat og fysioterapeut. Kontoradresse: Dekarvegen 85, Teinvassåsen/Reset. ...
Hedalen kunst- og husflidslag

StrikkekaféBEKJENTGJØRELSE 

Hedalen kunst- og husflidslag ønsker velkommen til strikkekafé på Fjellsyn ...