fiber

Videre bredbåndsutbygging

Publisert av Arne Heimestøl 15.11.2021. Sist oppdatert 14.11.2021.

Innlandet fylkeskommune styrer et anbud på bredbåndsutbygging på ca. 1000 adresser i Valdres. Anbudsfristen er satt til 1. desember kl. 12.00, og vi får opplyst at ambisjonen er å ha en underskrevet kontrakt på plass i midten av februar 2022.

– Prosjektene i Valdres har hele veien blitt behandlet som solidariske fellesprosjekt, slik at vi opererer med et totalt antall adresser fremfor per kommune. Målet er at alle fastboende og bedrifter i Valdres skal få tilgang til fremtidsrettet neste generasjons-internett, sier Fredrik Holte Brein i Valdres Natur- og kulturpark.

Per i dag er det ferdigstilt to prosjektet der det er bygget kapasitet til ca. 800 husstander. Av disse er det ca. 60 % som har koplet seg på. – I disse dager ferdigstilles et prosjekt som bygger kapasitet til ca. 2000 husstander, og så kommer prosjektet som ligger ute på anbud i tillegg, sier Brein.

– På generelt grunnlag mener jeg vi trenger et innblikk i hva neste generasjons internett kan gi oss ut over nettbank, Netflix og NRK – hvorfor skal folk der ute kobler seg på fiber fremfor å bare beholde 4G på mobilen? Vi erfarer at en rask, stabil og fremtidsrettet nettilkopling bare er viktig for om lag halvparten av befolkningen i Valdres (ca. 60 % på tidligere prosjekter).

Adresser i Hedalen

Etter det Hedalen.no erfarer, kan utbyggingen som nå er ute på anbud, omfatte adresser i både Åsli, Grøvsvegen og Øvrevegen i Hedalen. Det er imidlertid for tidlig å fastslå hvem som får tilbud om oppkobling før kontrakt er underskrevet.

Les også..

Påskenøtt 2024

Påskenøtt 2024

Her kommer årets påskenøtt🐣. Dette er noe som finnes i ...
Arbeidsmarkedet i Innlandet i mars

Fortsatt lav ledighet og mange ledige stillinger i Innlandet

Arbeidsledigheten i Innlandet holder seg fortsatt lav med 1,9 prosent ...
Klar for rumpeldunkkamp

Den mystiske boksen

Mellomtrinnet ved Hedalen skole har gjennomført et 8-ukers tverrfaglig prosjekt med ...
Løype fra Jevnlismyra

Nykjørte løyperBEKJENTGJØRELSE 

Onsdag kl. 14.10: Rolf Gunnar har kjørt løype fra Jevnlismyra ...
Skitur torsdag

Siste vinterleirskoleuke

Denne uka hadde Vassfaret leirskole sin siste uke med vinterleirskole. ...
Mellombygget

– Arbeidene går godt framover

Bygningsingeniør Oddleiv Juvkam forteller at flere anbud på opprusting av ...