Arbeidsledighet

Fallende arbeidsledighet

Publisert av Vivian Andersen 05.10.2021. Sist oppdatert 04.10.2021.

Ved utgangen av september var 6 789 personer i Innlandet registrert som helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak. Dette tilsvarer 3,6 prosent av arbeidsstyrken. Den tilsvarende andelen i landet var på 4,6 prosent. – Det var 528 færre arbeidssøkere i Innlandet ved utgangen av september enn ved utgangen av forrige måned. Ledigheten i Innlandet nærmer seg dermed nivået slik det var før koronapandemien, sier direktør Bjørn Lien i NAV Innlandet.

Andel helt ledige på normalt nivå igjen

Ved utgangen av september var andelen helt ledige arbeidssøkere på 1,8 prosent. Dette var lavere enn andel helt ledige før koronapandemien og på samme nivå som i september 2019. Andelen delvis ledige arbeidssøkere var på 1,3 prosent, og det er fortsatt mye høyere enn den pleier å være. Både antall helt ledige og antall delvis ledige har imidlertid gått ned sammenlignet med utgangen av forrige måned.

Antall permitterte har også gått ned (-239 personer). Ved utgangen av september var 855 personer permitterte. Dette utgjorde 0,5 prosent av arbeidsstyrken i Innlandet.

Både det sesongjusterte antallet helt ledige og den sesongjusterte bruttoledigheten, det vil si helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, falt i september.

Færre ledige innen alle aldersgrupper

Sammenlignet med utgangen av forrige måned gikk antall helt ledige ned innen alle aldersgrupper, men noe mindre i aldersgruppen under 30 år enn i aldersgruppen 30 år og over. Andelen helt ledige var fortsatt høyest i aldersgruppene 20–24 år og 25–29 år med henholdsvis 2,7 og 2,6 prosent.

Flest helt ledige blant dem uten yrkesbakgrunn

Ved utgangen av denne måneden var det flest helt ledige (410 personer) blant arbeidssøkere uten yrkesbakgrunn eller med uoppgitt sådan. Deretter fulgte serviceyrker og annet arbeid (399 personer) og butikk- og salgsarbeid (395 personer). Det var flest delvis ledige (382 personer) innen serviceyrker og annet arbeid.

Fortsatt god tilgang på ledige stillinger

I Innlandet var det i september måned en tilgang på 2 375 ledige stillinger. Det var flest nye ledige stillinger innen helse, pleie og omsorg med 628 stillinger. Deretter fulgte butikk- og salgsarbeid med 258 nye stillinger. – Dersom ledigheten skal kunne gå ytterligere ned i de kommende månedene, er vi avhengige av at den gode stillingstilgangen fortsetter, særlig innen yrkesgrupper med mange ledige, sier direktør Bjørn Lien.

På grunn av feil i publisert statistikk for ledige stillinger for 2020 er tallene for september 2021 ikke direkte sammenlignbare med tallene for september 2020. Endringstall angis derfor ikke.

Situasjonen i Sør-Aurdal

I Sør-Aurdal var 10 personer helt arbeidsledige. Dette utgjør 0,7 % av arbeidsstyrken. Det er for tiden 17 ledige stillinger i Sør-Aurdal.

Les også..

Hedalen stavkirke. Foto: Dagfinn Heimestøl

GudstjenesteBEKJENTGJØRELSE 

Velkommen til gudstjeneste med dåp i Hedalen stavkirke søndag 21. ...
Foto: Arne Heimestøl

Knivmaking

Lørdag 13. juli var temaet knivmaking på Bautahaugen. Bjørn Michaelsen ...
Drikkevann

Bør flere sjekke fluoridinnhold i drikkevannet?

Det har vært stor interesse knyttet til oppslagene Hedalen.no og ...
Thomas Bye

Høyaktuell teaterforestilling på kulturfestivalen

Lørdag 3. august kl. 18.00 blir det en teaterforestilling på ...
Oddvar Gran. Foto: Arne G. Perlestenbakken

Oddvars 16. dialektkviss

Oddvar sender oss fortsatt dialektord som vi kan lage kvisser ...
Vassfarplassen

Bli med Sør-Aurdal Historielag på tur til:BEKJENTGJØRELSE 

Vassfaret og Vassfarplassen lørdag 31. august 2024. Det går buss ...