Logo KrF

Fem gode grunner til å stemme KrFYTRING 

Publisert av Linn-Catrine Berg 10.09.2021. Sist oppdatert 10.09.2021.

1. Vi vil stimulere til befolkningsvekst i Innlandet – her vil KrF jobbe for flere desentraliserte statlige arbeidsplasser, utdanningsinstitusjoner i distriktene og oppstartsmidler til næringsliv i distriktene. Vi vil ha god infrastruktur, bredbånd til alle og telefondekning i hele distriktet. KrF vil forbedre veinettet. Særlig øst-vest aksen i Innlandet.

2. Klima. KrF vil trappe opp arbeidet for å nå målene i Parisavtalen. Vi vil kutte utslipp i Norge og vi vil fortsette omleggingen til fornybar energi internasjonalt. Vi må få ned overforbruket ved å fjerne moms på reparasjoner og gi gode incentiver til sirkulær økonomi. KrF vil også styrke vernet av matjord, og intensivere karbonfangstprosjektene i blant annet Innlandet.

3. Vi vil styrke familiene, ikke styre dem. KrF er garantist for å beholde kontantstøtten! Vi vil også at familiene i større grad skal få fordele foreldrepermisjonen selv.

4. Skole. KrF vil ha lekbasert førskole isteden for 1.klasse med læringspress og testing. Vi vil ha lovfestet rett til undervisning fra kvalifiserte lærere. KrF vil også ha økte forebyggende tiltak for psykisk helse i skolen. Vi vil ha læreplassgaranti – en tilbudsstruktur i videregående skole som er tilpasset arbeidsmarkedet.

5. Ny kurs for eldreomsorgen! KrF vil ikke at man skal bekymre seg for å bli eldre. Vi vil fortsette utbygging av sykehjemsplasser, sikre avlastning på resept for pårørende til eldre med omsorgsbehov, og få på plass en frivillig pårørendestøtte. Dette skal være en statlig, skattefri ordning hvor nære pårørende kan få økonomisk bidrag for å ta en større del av omsorgsoppgaven for eldre utenfor institusjon.

Vennlig hilsen Linn-Cathrine

Les også..

Renovering av skolen

Kostnadssprekk på rehabilitering av skolen

Omfattende rehabilitering av Hedalen barne- og ungdomsskole er satt i ...
Fra 17. mai 2016

Hilsen til bygdefolket fra årets 17. mai-komité.

Med bakgrunn i pågående renovering av Hedalen skole vil årets ...
Norske kroner Foto: Ben Andreas Harding

Kommunens gjeldsrenter vokser

Kommunens totale langsiktige gjeld var ved årsskiftet 240,6 millioner kr. ...
Illustrasjonsbilde av skogbrann. Foto: DSB

Generelt bålforbud

Mandag 15. april startet perioden med generelt bålforbud i Norge. ...
Hedalen stavkirke. Foto: Dagfinn Heimestøl

SamtalegudstjenesteBEKJENTGJØRELSE 

Velkommen til samtalegudstjeneste i Hedalen stavkirke 28. april kl. 18.00. ...
Strøm

Strømstøtteordning for frivillige organisasjoner

17. april ble det åpnet for søknader om strømstøtte for ...