Filmopptak

Skrekkfilm fra Hedalsfjella

Publisert av Arne Heimestøl 04.09.2021. Sist oppdatert 04.09.2021.

«Busuvatnet» blir tittelen på kortfilmen på 15 minutter som ble spilt inn ved Hellsenningen i Hedalen i slutten av august.

– Handlingen er lagt til Hedalsfjella i 1995 hvor vi følger to bestevenninner som får en svært ubehagelig telefonsamtale. Det som skjer etter, vil forandre deres liv for alltid, sier Filip Koren Færevaag, regissør, utdannet ved Westerdals i Oslo.

– Filmen har flere underliggende tematikker som vennskap, forbudt kjærlighet og svik, men det den legger mest vekt på, er spørsmålet: Hva du ville ha gjort i en livstruende situasjon?

Kan bli langfilm

I midten av desember skal filmen være ferdig, og den vil bli vist på festivaler. – Vi vil gjerne vise den for målgruppen i Hedalen. Det kunne være kult å få dette til samtidig som vi skal ha kino-visning i Oslo for dem som har støttet prosjektet.

Filmprosjektet har et budsjett på 180 000 kroner, og det har i hovedsak privat finansiering. Hele 22 personer var i sving de vel fem dagene innspillingen varte.

– Målet på sikt er å lage en langfilm med samme handling, sier Jean Superbanan Andersen, som er både skuespiller, klipper og produsent.

Foto: Einar Bakkerud

– Ble skikkelig utfordret

– Jeg er veldig takknemlig for denne muligheten, og ikke minst opplevelsen, sier skuespiller Mari-Elene Gudahl. – Det var en gruppe hyggelige og flinke mennesker på et vakkert sted. Jeg ble skikkelig utfordret, både fysisk og mentalt gjennom denne innspillingen – og har vokst mye!

Mari-Elene Gudahl er frilans-skuespiller, forfatter og produksjonsassistent. Foto: Einar Bakkerud

– Intenst og utfordrende

– Jeg er utrolig takknemlig for at jeg fikk muligheten til å være med på dette prosjektet. Det har vært en intens og utfordrende innspillingsperiode, men jeg har lært så utrolig mye om mine egne styrker og svakheter, sier skuespiller Julie Rognmo.

– Jeg føler at jeg har vokst som skuespiller gjennom de utfordringene jeg ble presentert, og jeg har vært så heldig og hatt et fantastisk team rundt meg, som har vært gode støttespillere gjennom intense innspillingsdager. Det blir nå veldig spennende å se resultatet!

Julie Rognmo er frilans-skuespiller. Foto: Kim Rognmo

Tilknytning til Hedalen

Filip Koren Færevaag er regissør, utdannet ved Westerdals i Oslo.

– Besteforeldrene mine har eid én av hyttene ved Hellsenningen i mange år. Der har jeg opp gjennom årene vært mye ute i vannet. Ideen til å lage en grøsser fikk jeg fra min mormor, Frid Ingulstad. Filmmanuset ble ferdigstilt i mai i år.

– Vi leide tre hytter til innspillingen – to av dem som familien min eier – og én av hyttenaboen vår, Pelle. Manuset var faktisk skrevet til én av hyttene, så da passet det best å ha innspillingen knyttet til dette stedet.

Filmen heter «Busuvatnet», men vannet vi bruker, er Hellsenningen fordi det er noe med vannet og beliggenheten som alltid har vekket interesse hos meg, sier Færevåg, som legger til at naturen passer perfekt for å skape den atmosfæren han var på jakt etter til filmens handling.

Én av hyttene som ble brukt til innkvartering under innspillingen. Foto: Arne Heimestøl

Lokal bistand

God hjelp fikk filmskaperne fra Hedalen Røde Kors, Valdres hundeklubb, Joker Hedalen, politiet i Valdres og en politimann fra Ål.

– Filmen kunne ikke ha blitt laget uten den hjelpen vi fikk, sier Andersen, som forteller at isposer ble flittig brukt under innspillingen. Det hender nemlig at det oppstår skader i forbindelse med filmopptak i skog og mark.

– Men med fem og en halv dag, litt overtid og gode valg, ble filmopptakene fullført. Vi mener dette skal bli en god film, sier Andersen.

Jorid Bøe Bergsbakken fra Valdres hundeklubb. En veldressert hund gikk kjapt inn i filmrollen den fikk.
Politiet
Bistand fra politiet. Foto: Einar Bakkerud

Les også..

Hedalen stavkirke ved juletider

LysmesseBEKJENTGJØRELSE 

Velkommen til lysmesse i Hedalen stavkirke søndag 10. desember kl. ...
Brunbakklia og skolen. Foto: Helge Nordby

Skulle «planen» eller «saken» ha vært konsekvensutredet og sendt på høring?

Torsdag 23.11. behandlet formannskapet saken Boligbehov fram mot 2050 – ...
Hedalenen helselag sin logo

Gå med ossBEKJENTGJØRELSE 

Onsdag 6. desember møtes vi ved kirka kl. 11.00.
Fest på Nordre Lokalet

FjerdedagsfestBEKJENTGJØRELSE 

Hedalen ungdomslag inviterer til fjerdedagsfest med quiz, allsang og dans ...
Valdres Skog

Næringslivsmøter i Sør-Aurdal i uke 49BEKJENTGJØRELSE 

Onsdag 6. desember kl. 13.00 – 15.00, Sliperiet Bagn Fylkesordfører ...
Miriam Haugen Foto: Arne G. Perlestenbakken

Informasjon gitt om Sør-Aurdal kommunens omsorgstrapp / ny innsatstrapp i Seniortreff 6. november 2023

Ved planlegging av kommunale pleie – og omsorgstjenester har de ...