Medlemmer fra FrP møtte Hagen

– Skogen må tas med i klimaregnskapet

Publisert av Arne Heimestøl 02.09.2021. Sist oppdatert 01.09.2021.

Onsdag besøkte Carl I. Hagen, stortingskandidat for Oppland Frp, Begna Bruk og Norsk Massivtre i Begnadalen. Daglig leder på Begna Bruk, Trond Mæhlum, viste Hagen rundt på bruket og ga en grundig orientering om den største industriarbeidsplassen i Valdres.

Carl I. Hagen, stortingskandidat for Oppland Frp og daglig leder på Begna Bruk, Trond Mæhlum
Kommunestyrerepresentant Gunnar Heiene og Carl Ivar Hagen

I tilknytning til besøket utfordret Hedalen.no Hagen til å svare på tre spørsmål.

FNs siste klimarapport

Hvilke tanker gjør du deg om FNs siste klimarapport? «Klimaendringene går raskere, blir mer intense og noen av trendene er nå irreversible ifølge den siste rapporten fra FNs klimapanel (IPCC)

– Jeg tror ikke det er en Gud som snakker fordi man setter bokstavene FN foran et utvalg, en kommisjon, en komite eller en byråkrat, eller en politikers som belønnes med makt og høy lønn.

Den livgivende gassen CO2 som Norge slipper ut 0,13 % av i vår felles atmosfære har veldig liten innvirkning på klimaet som har endret seg gjennom klodens tusenvis av år uten særlig mange mennesker. Det var 2–3 grader varmere i vikingtiden da de grodde korn på Grønland, og det var ingen vikinger som kjørte dieselbiler.

Klimahysteriet er blitt en religion bevist ved at presumptivt voksne mennesker lytter til en jentunge som Gretha Thunberg. Det er 0,04 % CO2 i atmosfæren hvorav mennesker står for mellom 4–6 % av utslippene totalt idet resten kommer fra naturen selv så selv om Norge stoppet alle utslipp betyr det null og niks.

Kina, India og Indonesia m.fl. planlegger flere hundre nye kullkraftverk. En mengde skikkelige vitenskapsfolk avviser FNs Klimapanel og jeg tror mer på de enn den nye Guden som de fleste andre tilber. Vi må stoppe milliarder av nye avgifter for folk og næringsliv og bortkasting av milliarder av folks skattepenger.

Tiltak

– Med bakgrunn i ditt ståsted: Hvilke tiltak mener du er mest aktuelle for Norge som nasjon for å møte utfordringene du ser?

– Største utfordring er å sikre alle arbeidsdyktige personer i Norge en trygg arbeidsplass, samt få flest mulig med en restarbeidsevne inn i det fellesskap som en jobb medfører.

Og en fornuftig og trygg utenrikspolitikk basert på gode forhold til alle våre naboland som reduserer frykten for krig og fordervelse og Norge må sette egne innbyggere først og slutte med å såkalt løse problemer i andre verdensdeler.

Skog og skogbruk i klimaregnskapet

– Hvilken rolle mener du skogen og skogbruket i Innlandet – og Norge ellers – bør spille i klimaregnskapet?

– Skogen må tas med i det norske klimaregnskapet. Hadde vi satt opp dette på samme måte som EU, ville våre utslipp vært redusert med 10 mill. tonn, og våre mål ville vært nådd lettere.

Det er sprøtt at de andre partier ikke vil ta med skogens binding av CO2 i det norske klimaregnskapet. Og uansett må vi vri forskningsmidler og bruke den offentlige innkjøpsmakt til å øke bruken av skogen og trær som råstoff i langt større grad enn i dag.

Og vi må bygge skogsbilveier og gi skognæringen gode rammevilkår fordi skogen er en veldig viktig ressurs for Innlandet.

– Vil lytte

Onsdag meldte «Valdres» at Olaf Nils Diserud fra Nord-Aurdal forlater Frp etter 40 år. De siste tjue årene har han vært med i både fylkesting og kommunestyrer. Diserud sier at noe av grunnen til utmeldelsen er at Carl I. Hagen vant nominasjonsprosessen i Oppland FrP. – Han tok fra Oppland sine representanter muligheten til å representere partiet på Stortinget, sier Diserud.

– Det er trist at Diserud forlater partiet, sier Carl I. Hagen. – Jeg er overraska over at dette kommer så kort tid før valget. Jeg mener at jeg har tyngde til å kunne representere Oppland på en god måte dersom jeg blir valgt. Husk at 90–95 % av sakene Stortinget behandler, ikke gjelder et spesielt fylke. Kommer det opp saker som gjelder Oppland, vil jeg legge stor vekt på å lytte til det lokallagene råder meg til å gjøre.

Hagen oppfordret også Mæhlum til å ta direkte kontakt med ham om de utfordringer Begna Bruk måtte møte i tiden som kommer.

Carl Ivar Hagen i samtale med, Harald Bakkom, Line Sandli og Harald Hougsrud
Fra omvisninga
Omvisning inne
Begna Bruk. Foto: Halsstein Heiene
Begna Bruk. Foto: Halsstein Heiene

Les også..

Varaordfører Ståle Borgersen (H) Foto: Arne Heimestøl

– Dette må vi ta ordentlig på alvor

Før spørretimen i torsdagens kommunestyremøte tok ordfører Marit Hougsrud ordet ...
Kari-Anne Jønnes. Bildekilde: Stortinget

OpplevelseslandetYTRING 

Innlandet byr på fantastiske opplevelser; vi har kulturaktører, kunstnere, musikere ...
Sommerens åpningstider

Åpningstider på biblioteka i Sør-Aurdal i sommerBEKJENTGJØRELSE 

I sommer blir det litt endringer i åpningstidene i Hedalen. ...
Tidligere kommunalsjef samfunnsutvikling Gro Anita Bakketun. Foto: Privat

Har anmeldt Sør-Aurdal kommune

Onsdag 12.6. fikk Hedalen.no kopi av e-post med en rekke ...
Vannverket i Hedalen Foto: Arne G. Perlestenbakken

– Grenseverdier skal ikke overstiges

Hedalen.no har sendt en felles henvendelse til Sør-Aurdal kommune og ...
Haakon Boie Ludvigsen

Kommunedirektøren svarer på spørsmål om fluor i drikkevann

Hedalen.no har sendt en felles henvendelse til Sør-Aurdal kommune og ...