arbeidsmarked

Ledigheten i Innlandet synker fortsatt

Publisert av Vivian Andersen 01.08.2021. Sist oppdatert 31.07.2021.

Ved utgangen av juli var 7 702 personer i Innlandet registrert som helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak. Dette tilsvarer 4,1 prosent av arbeidsstyrken. Den tilsvarende andelen i landet var på 5,3 prosent. – Det var 634 færre arbeidssøkere i Innlandet ved utgangen av juli enn ved utgangen av forrige måned.

Ledigheten i Innlandet falt dermed for femte måned på rad, sier fungerende direktør John-Arne Birkeland i NAV Innlandet.

Tallene for Sør-Aurdal

I Sør-Aurdal er 0,2 % av arbeidsstyrken permittert. 19 personer er registrert som helt ledige. Det utgjør 1,3 % av arbeidsstyrken og er en reduksjon på 35 % fra samme periode i fjor.

Flere helt, men færre delvis ledige

Ved utgangen av juli var det 4 144 helt ledige, som tilsvarer 2,2 prosent av arbeidsstyrken. Dette var 294 flere enn ved utgangen av forrige måned.

Bruttoledigheten, det vil si helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, var på 4 950, som tilsvarer 2,6 % av arbeidsstyrken. Antall delvis ledige var på 2 752, som tilsvarer 1,5 % av arbeidsstyrken. Dette var 697 færre enn ved utgangen av forrige måned.

Tall fra NAV viser at 559 av de helt ledige og 902 av de delvis ledige er permitterte. Dette er 367 færre permitterte enn i forrige måned. Til sammen utgjorde de permitterte nå 0,8 prosent av arbeidsstyrken i Innlandet.
Både det sesongjusterte antallet helt ledige og den sesongjusterte bruttoledigheten falt i juli.

Lavest ledighet i Nord-Østerdal

Region Nord-Østerdal hadde både lavest andel helt ledige og lavest andel delvis ledige med henholdsvis 1,1 og 0,9 prosent. Region Sør-Østerdal hadde høyest andel helt ledige med 3,1 prosent, mens Hadelandsregionen hadde høyest andel delvis ledige med 1,8 prosent.

Flest helt ledige innen serviceyrker og annet arbeid

Ved utgangen av juli var det flest helt ledige (490 personer) innen serviceyrker og annet arbeid. Det var flest delvis ledige (490 personer) innen reiseliv og transport.

Sammenlignet med utgangen av forrige måned var det flere helt ledige og færre delvis ledige innen de fleste av yrkesgruppene.

Få nye ledige stillinger i juli

I Innlandet var det i juli måned en tilgang på 1 511 ledige stillinger. Det var flest nye ledige stillinger innen helse, pleie og omsorg med 393 stillinger. Deretter fulgte reiseliv og transport med 157 nye stillinger.

– Hvis den positive ledighetsutviklingen fortsetter utover høsten, vil ledigheten kunne nærme seg et mer normalt nivå, slik det var før koronapandemien brøt ut, innen utgangen av året, sier fungerende direktør John-Arne Birkeland.

På grunn av feil i publisert statistikk for ledige stillinger for 2020 er tallene for juli 2021 ikke direkte sammenlignbare med tallene for juli 2020. Endringstall angis derfor ikke.

Les også..

Hedda hytter Foto: Arne G. Perlestenbakken

– Veldig godt å være i gang igjen!

Hyttemarkedet har de siste årene vært i sterk vekst og ...
Renovering av skolen

Kostnadssprekk på rehabilitering av skolen

Omfattende rehabilitering av Hedalen barne- og ungdomsskole er satt i ...
Fra 17. mai 2016

Hilsen til bygdefolket fra årets 17. mai-komité.

Med bakgrunn i pågående renovering av Hedalen skole vil årets ...
Norske kroner Foto: Ben Andreas Harding

Kommunens gjeldsrenter vokser

Kommunens totale langsiktige gjeld var ved årsskiftet 240,6 millioner kr. ...
Illustrasjonsbilde av skogbrann. Foto: DSB

Generelt bålforbud

Mandag 15. april startet perioden med generelt bålforbud i Norge. ...
Hedalen stavkirke. Foto: Dagfinn Heimestøl

SamtalegudstjenesteBEKJENTGJØRELSE 

Velkommen til samtalegudstjeneste i Hedalen stavkirke 28. april kl. 18.00. ...