Vaksine

Bloomberg: Norge håndterer pandemien best

Publisert av Arne Heimestøl 31.07.2021. Sist oppdatert 31.07.2021.

– Det er Norge resten av verden bør se til for å finne ut hvordan pandemien skal håndteres. Det mener Bloomberg som nå har plassert Norge på toppen av listen. Dette leser vi på NRK.no.

– Norge har bred vaksinedekning, det er få som dør, og landet har åpnet opp grensene, skriver det amerikanske nyhets- og markedsdatabyrået.

Det kommer 258 000 ekstra vaksinedoser fra Pfizer til Norge. Det opplyser statsminister Erna Solberg til NRK. – Det kommer i tillegg til de 100 000 dosene vi fikk i byttehandel med Litauen. Det betyr at vi har fått omtrent 360 000 flere doser, sier statsministeren.

Vaksineringen går raskere enn forventet. Det betyr at flere vil kunne få andre vaksine-dose tidligere enn planlagt.

Vaksinestatus i Sør-Aurdal

Ifølge FHI Sysvak ble 195 personer vaksinert med første dose innen torsdag denne uka i Sør-Aurdal. Denne uka skulle kommunen motta minst 402 doser. I kommende uke kommer det ytterligere 258 doser.

Totalt 2 040 personer over 18 år har fått første dose. Det er ca. 2 400 innbyggere over 18 år i kommunen. Ca. 85 % har da fått første dose.

Det gjenstår ca. 350 personer over 18 år som ikke har fått første dose.

På kommunens hjemmeside leser vi at det er vanskelig å komme i kontakt med noen av innbyggerne. Er du én av dem som ikke har blitt kontaktet, bør du ringe tlf. 46 95 34 13.

Folkehelseinstituttet om hvorfor vi vaksinerer oss

«Å ha gjennomgått en smittsom sykdom vil ofte gi en viss beskyttelse (immunitet) mot å få sykdommen på nytt, men noen sykdommer kan hos enkelte gi så kraftig betennelsesreaksjon i kroppen at det blir farlig. Noen blir livstruende syke og dør eller får alvorlige følgetilstander.

Ved vaksinering gir vi kroppen noe å trene seg på som likner på sykdomsviruset, men som ikke kan gi sykdommen. Immunforsvaret blir stimulert, slik at kroppen lærer seg å kjenne igjen og bekjempe viruset. Vaksinen forsvinner raskt ut av kroppen. Men da har vaksinen lært kroppen å forsvare seg hvis den senere blir utsatt for smitte. Slik kan vi enkelt og effektivt beskytte oss mot noen av de farlige, smittsomme sykdommene, uten at vi må utsettes for risikoen ved å ha sykdommen.

I tillegg bidrar all vaksinasjon til å begrense smitten i samfunnet slik at vi alle gradvis kan komme tilbake til en mer normal hverdag.»

Les også..

Norske kroner Foto: Ben Andreas Harding

Kommunens gjeldsrenter vokser

Kommunens totale langsiktige gjeld var ved årsskiftet 240,6 millioner kr. ...
Illustrasjonsbilde av skogbrann. Foto: DSB

Generelt bålforbud

Mandag 15. april startet perioden med generelt bålforbud i Norge. ...
Hedalen stavkirke. Foto: Dagfinn Heimestøl

SamtalegudstjenesteBEKJENTGJØRELSE 

Velkommen til samtalegudstjeneste i Hedalen stavkirke 28. april kl. 18.00. ...
Strøm

Strømstøtteordning for frivillige organisasjoner

17. april ble det åpnet for søknader om strømstøtte for ...
Ola Sukke

Om å spenne inn livreimaYTRING 

Håkon Sukke har oppfordra oss til å publisere ein artikkel ...
Bagn. Foto: Åse Østgård Hagen

Plagiert saksframstilling?

Forslag til alkoholpolitisk handlingsplan for kommunen skal behandles av formannskapet ...