Uteområdet på Fossvang. Foto: Steinar Skjerve

Ønsket orientering om avtaler

Publisert av Arne Heimestøl 17.06.2021. Sist oppdatert 18.06.2021.

– Opposisjonen ønsker en orientering om de avtaler som er gjort mellom kommunen og idrettslaget om hallen, området rundt og Fossvang-området, sa Finn Olav Teslo (Ap) da han fikk ordet i kommunestyrets spørretime torsdag 17. juni.

Finn Olav Teslo
Finn Olav Teslo (Ap)

Kommunalsjef Hans Solbrekken Ruud sitt svar

I forbindelse med planer om bygging av det som nå heter Sør-Aurdalshallen og kommunens behov for areal til dette, bIe det i 2014 undertegnet en makeskifteavtale mellom Sør-Aurdal kommune og Bagn idrettslag, etter forutgående forhandlinger.

Denne er omfattende og handler både om arealer som skal makeskiftes, kompensasjoner for idrettsanlegg som nedlegges, lager som må rives, Fossvangbygget, flomvoll, parkeringsplass m.m.

Arealene som skulle makeskiftes fra kommunen til idrettslaget, var i hovedsak tomta som Fossvangbygget står på, samt det som nå er blitt parkeringsplass og naturgrasbaner.

Det kommunen skulle få i retur, var deler av tomt for Sør-Aurdalshallen med trafikkarealer rundt.

Kommunalsjef Hans Solbrekken Ruud. Foto: Arne Heimestøl
Kommunalsjef Hans Solbrekken Ruud. Foto: Arne Heimestøl

Denne avtalen ble ikke tinglyst, fordi en ganske raskt så at arealene og grensene ville endre seg, siden hallplanene ble mer omfattende.

I 2017 ble forhandlingene tatt opp i igjen, og det har vært mange runder med forhandlinger og utkast til makeskifteavtale.

Kommunen og idrettslaget er ennå ikke i mål med avtalen, og idrettslaget har engasjert advokatkontoret Dalan til kommunikasjonen med kommunen.

I januar 2018 ble det underskrevet en avtale om at idrettslaget kjøper Fossvang-bygget. Det gjenstår i hovedsak tre punkter som det fortsatt ikke er enighet om i makeskiftavtalen:

  1. Arealer. Siden kommunen trengte mer areal enn det ble lagt opp til i 2014, har det vært vanskelig for kommunen å finne aktuelle arealer som kan kompensere denne økningen.
  2. Reklameplass. Idrettslaget har ønske om veggarealer i hallen til reklame for sine sponsorer, og kommunen har i deler av prosessen vært positiv til dette. Kommunen har i samråd med revisjon vurdert at reglementet for momskompensasjon ikke åpner for en slik løsning.

  3. Idrettslaget ønsker en uavgrenset fri bruk av hallen til idrettsaktiviteter for idrettslagene i Sør-Aurdal i all framtid. Kommunen ønsker en tidsavgrensning av denne frie bruken.

De punktene det ennå ikke er enighet om, er formannskapet orientert om tidligere i vinter.

Ordføreren har i enkelte deler av fasene, både før og den senere tid, vært med på noen møter.

Ellers jobbes det også med en driftsavtale mellom kommunen og Bagn IL for treningsrommet i Sør-Aurdalshallen. Både avtalen og bruken stoppet helt opp på grunn av pandemien i fjor.

Ellers har idrettslaget ønsket en rask hjemmelsoverføring av tomta med Fossvang-bygget, mens kommunen mener det er mest fornuftig å ta hele arealoverføringene i ett grunnet at det må deles og oppmåles flere bruksnr. på en hensiktsmessig måte.

Kommunen er interessert i komme til enighet med idrettslaget, og vi håper at dette lar seg gjøre ganske raskt og greit.

Les også..

Påskenøtt 2024

Påskenøtt 2024

Her kommer årets påskenøtt🐣. Dette er noe som finnes i ...
Arbeidsmarkedet i Innlandet i mars

Fortsatt lav ledighet og mange ledige stillinger i Innlandet

Arbeidsledigheten i Innlandet holder seg fortsatt lav med 1,9 prosent ...
Klar for rumpeldunkkamp

Den mystiske boksen

Mellomtrinnet ved Hedalen skole har gjennomført et 8-ukers tverrfaglig prosjekt med ...
Løype fra Jevnlismyra

Nykjørte løyperBEKJENTGJØRELSE 

Onsdag kl. 14.10: Rolf Gunnar har kjørt løype fra Jevnlismyra ...
Skitur torsdag

Siste vinterleirskoleuke

Denne uka hadde Vassfaret leirskole sin siste uke med vinterleirskole. ...
Mellombygget

– Arbeidene går godt framover

Bygningsingeniør Oddleiv Juvkam forteller at flere anbud på opprusting av ...