Miljøfyrtårnpris

Tale i formannskapet ved overrekkelse av Miljøfyrtårprisen til Rune Holt AS

Publisert av Marit Hougsrud 10.06.2021. Sist oppdatert 09.06.2021.

Miljøfyrtårn er en nasjonal miljøsertifiseringsordning driftet av Stiftelsen Miljøfyrtårn. Stiftelsen ble opprettet i 2003 av sentrale organisasjoner i næringsliv og offentlig forvaltning.

Ved å være et miljøfyrtårn bidrar man aktivt til en bærekraftig fremtid, og til den nødvendige grønne omstillingen. Man får konkrete verktøy for å jobbe målrettet med å forbedre miljøprestasjoner innen områdene arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport.

Det gjøres ved å iverksette tiltak ut ifra et sett med definerte kriterier, tilpasset virksomhetens drift og bransje.

Så har vi gleden av å gratulere Rune Holt AS som nå har oppfylt kritereien og blitt Miljøfyrtårn. Fra før i Sør-Aurdal har vi Hedda Hytter og Vinmonopolet, så Rune Holt AS blir nr. tre i vår kommune. Og de blir som første maskinentreprenør som er miljøsertifisert i kommunen!

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte miljøsertifikat og et anerkjent og effektivt verktøy for miljøledelse, som hjelper virksomheter å skape konkurransefortrinn av bærekraft. Det betyr at Rune Holt AS gjennomfører effektive og lønnsomme miljøforbedringer, og samtidig bidrar virksomheten til å oppnå flere av FNs bærekraftsmål.

Bedriften blir vurdert, og de må oppfylle en del kriterier. Grunnleggende felleskriterier, kriterier leietaker og kriterier maskinentreprenør, som er den bransjen de skal vurderes etter. Et kriteriesett som brukes til virksomheter som driver med grunnarbeid (f.eks. fundamentering, utfylling, sprenging, grøftegraving, veibygging osv.).

Kriteriene dekker også miljøaspektene til den «grå» delen av anleggsgartnerarbeider (bygging og vedlikehold av murer, trapper og gjerder, utføring av natursteinarbeider osv.). Kriteriene går da på arbeidsmiljø, innkjøp, transport, avfall, naturmangfold og arealbruk.

Litt om Rune Holt AS

Rune Holt AS ble stiftet i 2019. Men Rune Holt selv har drevet i anleggsbransjen i over 30 år. Bedriften har 19 ansatte, stor maskinpark med gravemaskiner, lastebiler, dumper og valser. Virksomheten har flere pågående prosjekter, blant annet i Førde til 12 mill. kr, et i Vassenden til 9 mill. kr og en pumpestasjon på Golsfjellet til 5 mill. kr.

Rune Holt er selv er en travel mann! Han kunne ikke komme og motta sertifikatet selv, men har gode medarbeidere som kan ta seg av slikt.

Så kjære Anita og dere andre i Rune Holt AS. Det at dere i Rune Holt AS har tatt denne jobben og sertifisert dere, setter vi i kommunen veldig stor pris på. Vi synes det er spennende at vi nå har en maskinentreprenør som faktisk er miljøsertifisert.

Vi håper at det vil gi dere viktige konkurransefortrinn, og ikke minst at det vil gi en miljøgevinst til den stakkars kloden vår.

Gratulerer så masse! Og så håper jeg at vi kan stifte litt nærmere bekjentskap til en større del av bedriften etter hvert. Vær så god!

Les også..

Renovering av skolen

Kostnadssprekk på rehabilitering av skolen

Omfattende rehabilitering av Hedalen barne- og ungdomsskole er satt i ...
Fra 17. mai 2016

Hilsen til bygdefolket fra årets 17. mai-komité.

Med bakgrunn i pågående renovering av Hedalen skole vil årets ...
Norske kroner Foto: Ben Andreas Harding

Kommunens gjeldsrenter vokser

Kommunens totale langsiktige gjeld var ved årsskiftet 240,6 millioner kr. ...
Illustrasjonsbilde av skogbrann. Foto: DSB

Generelt bålforbud

Mandag 15. april startet perioden med generelt bålforbud i Norge. ...
Hedalen stavkirke. Foto: Dagfinn Heimestøl

SamtalegudstjenesteBEKJENTGJØRELSE 

Velkommen til samtalegudstjeneste i Hedalen stavkirke 28. april kl. 18.00. ...
Strøm

Strømstøtteordning for frivillige organisasjoner

17. april ble det åpnet for søknader om strømstøtte for ...