Arbeidsmarkedet i Innlandet

Stadig færre arbeidssøkere i Innlandet

Publisert av Unni Dalsegg, NAV 03.06.2021. Sist oppdatert 03.06.2021.

Ved utgangen av mai var 9 452 personer i Innlandet registrert som helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak. Dette tilsvarer 5,0 prosent av arbeidsstyrken. Den tilsvarende andelen i landet var på 6,5 prosent. – Det var 831 færre arbeidssøkere i Innlandet ved utgangen av mai enn ved utgangen av forrige måned. Ledigheten viser dermed en fallende trend i Innlandet, sier direktør Bjørn Lien i NAV Innlandet.

Færre både helt og delvis ledige

Ved utgangen av mai var det 4 552 helt ledige, som tilsvarer 2,4 prosent av arbeidsstyrken. Dette var 699 færre enn ved utgangen av forrige måned. Bruttoledigheten, det vil si helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, var på 5 717, som tilsvarer 3,0 % av arbeidsstyrken. Antall delvis ledige var på 3 735, som tilsvarer 2,0 % av arbeidsstyrken. Dette var 133 færre enn ved utgangen av forrige måned.

Tall fra NAV viser at 1 012 av de helt ledige og 1 539 av de delvis ledige er permitterte. Dette er 447 færre permitterte enn i forrige måned. Til sammen utgjorde de permitterte 1,4 prosent av arbeidsstyrken i Innlandet.
Både det sesongjusterte antallet helt ledige og den sesongjusterte bruttoledigheten falt i mai.

Høyest ledighet i aldersgruppen 20–24 år

Det har vært størst prosentvis nedgang i antall helt ledige mellom 20 og 29 år siste måned. Likevel var andelen helt ledige i aldersgruppene 20–24 år fortsatt høyest med 3,9 prosent, og aller høyest blant menn i denne aldersgruppen med 4,2 prosent. Andelen helt ledige var lavest i aldersgruppen 50–59 år med 1,5 prosent.

Fortsatt flest ledige innen reiseliv og transport

Ved utgangen av mai var det flest både helt ledige (745 personer) og delvis ledige (687 personer) innen reiseliv og transport. Sammenlignet med utgangen av forrige måned var det imidlertid en nedgang både i antall helt ledige (-141 personer) og i antall delvis ledige (-54 personer).

God tilgang på ledige stillinger

I Innlandet var det i mai måned en tilgang på 2 669 ledige stillinger. Det var flest nye ledige stillinger innen helse, pleie og omsorg med 650 stillinger. Deretter fulgte jordbruk og skogbruk med 276 nye stillinger. – Yrkesgruppen reiseliv og transport har vært sterkt påvirket av koronasituasjonen og nedstengingen av samfunnet. De to siste månedene har det imidlertid vært lyst ut mange nye ledige stillinger her. Dette kan være et tegn på at også ledighetssituasjonen innen denne yrkesgruppen vil bedres i de kommende månedene, sier direktør Bjørn Lien.

På grunn av feil i publisert statistikk for ledige stillinger for 2020 er tallene for mai 2021 ikke direkte sammenlignbare med tallene for mai 2020. Endringstall angis derfor ikke.

Les også..

Øverby-brødrene og Martin Aaslie Foto: Osvald Fossholm

Skiskyting

Sist uke var Øverby-brødrene innom Hedalsheimen. Her fikk de hilse ...
Påskenøtt 2024

Påskenøtt 2024

Her kommer årets påskenøtt🐣. Dette er noe som finnes i ...
Arbeidsmarkedet i Innlandet i mars

Fortsatt lav ledighet og mange ledige stillinger i Innlandet

Arbeidsledigheten i Innlandet holder seg fortsatt lav med 1,9 prosent ...
Klar for rumpeldunkkamp

Den mystiske boksen

Mellomtrinnet ved Hedalen skole har gjennomført et 8-ukers tverrfaglig prosjekt med ...
Løype fra Jevnlismyra

Nykjørte løyperBEKJENTGJØRELSE 

Onsdag kl. 14.10: Rolf Gunnar har kjørt løype fra Jevnlismyra ...
Skitur torsdag

Siste vinterleirskoleuke

Denne uka hadde Vassfaret leirskole sin siste uke med vinterleirskole. ...