Fekjær psykiatriske senter

12 nye stillinger ved Fekjær psykiatriske senter

Publisert av Arne Heimestøl 23.04.2021. Sist oppdatert 23.04.2021.

– Senteret mottar for tiden mange henvisninger om behandlingsplass – så mange at ventetiden for å få plass, er lang, sier institusjonssjef Elling Fekjær.

I tillegg til avtalen Fekjær har med det regionale helseforetaket Helse Sør-Øst, er senteret godkjent for inntak etter ordningen Fritt behandlingsvalg. Med bakgrunn i økte behov har styret besluttet å øke antall behandlingsplasser. Senteret går nå over fra å ha én til to døgnenheter.

Krever kompetent arbeidskraft

– Øker vi inntak av pasienter, krever dette også mer personell, sier Elling.  – Norske lover og forskrifter stiller krav til kvalifikasjoner til personell som skal arbeide i spesialisthelsetjenesten. Krav stilles også til antall personell i forhold til diagnoser og hvilken type behandling som gis.

10 av de nyansatte vil bo i Hedalen

Fekjær psykiatriske senter er i ferd med å avslutte ansettelse av én psykiater, to psykologer, fire sykepleiere/vernepleiere, to sosionomer og to idrettskonsulenter/miljøterapeuter – alle i fulle stillinger.

I tillegg lyste senteret ut ledig stilling for kokk for tre dager siden. – Her har det allerede kommet fire skriftlige søknader, sier Elling, som legger til at til stilling som idrettskonsulent/miljøterapeut, mottok senteret over 40 søknader, og over halvparten av søkerne har relevante masterutdanninger.

Så langt er det klart at 10 av de nyansatte, som alle har høyere utdanning, vil bo i Hedalen. – Fekjær psykiatriske senter har et godt arbeidsmiljø. Vi skal gjøre det vi kan for å at godt imot de nytilsatte. Det håper jeg Hedalen og Sør-Aurdal, med mange gode fritidstilbud, også vil gjøre, sier Elling.

Boliger til dem som trenger det

– Heldigvis har Fekjær en stor bygningsmasse med gode leiligheter og hus. Ikke minst er Hedalen boligstiftelse – stiftelsen mellom Sør-Aurdal kommune og Fekjær psykiatriske senter– viktig i denne prosessen. Boliger klarer vi så langt å skaffe til alle nytilsatte som vil ha det, sier Elling.

Etter de siste tilsettingnene vil Fekjær psykiatriske senter ha 60 ansatte.

Les også..

Bagn. Foto: Åse Østgård Hagen

Plagiert saksframstilling?

Forslag til alkoholpolitisk handlingsplan for kommunen skal behandles av formannskapet ...
Klar for rumpeldunkkamp

Eva Hansen og kampen om den lille perla

Mellomtrinnet ved Hedalen skole har gjennomført et 8-ukers tverrfaglig prosjekt med ...
Stor aktivitet på trampollina Foto: Arne Heimestøl

Godt besøkt Salto-samling

Lørdag ettermiddag var det sesongavslutning for Salto i Storruste. Salto ...
Elling Goplerud

Gamle bjørnehistorier fra Hedalen – del 4 av 6

Hare og skogsfugl som tyr inn på Goplerudjordet, synes ikke ...
Tingvoll

Sykefraværet har gått ned

I årsmelding og regnskap for 2023 leser vi at sykefraværet ...
Oddvar Gran. Foto: Arne G. Perlestenbakken

Oddvars tiende dialektkviss

Oddvar Gran har sendt Hedalen.no flere dialektord som vi har ...