Dårlig veg

Er det noen som tar ansvar for vegene i Hedalen?YTRING 

Publisert av Tor-Ola Skogstad 24.03.2021. Sist oppdatert 24.03.2021.

Nå begynner det å bli vanskelig å ta seg fram med bilen intakt og helsa i behold på hedalsvegene. Det er jo ikke akkurat noe nytt det, men tidligere hendte det at de satte opp en markering på de verste stedene. Det har de ikke gjort så langt i vår.

Jeg synes virkelig synd på folk og biler, som må farte fram og tilbake på disse vegene flere ganger om dagen. Skoletransport, drosjer og hjemmetjenester, med flere som ikke har noe valg. Det blir dyre og slitsomme turer, for passasjerer og bileiere.

Jeg har snakket med mange av hytteeiere som er helt oppgitte over forholdene på vegene. Flere har fått ødelagt bilene sine i store, umerkede hull og humper i vegen.

Jeg husker de gamle lokale vegarbeiderne som kjørte en tur gjennom bygda. Det tok sin tid før de også kom seg ut av bilen, og satte opp noen markeringer der skadene var størst, men de kom seg ut.

Nå virker det som det er vanskeligere å komme seg ut av bilen. Kanskje er det på grunn av at arbeidsdagene har blitt kortere ? Eller bilene har blitt høyere å komme inn og ut av?

Jeg tror jeg har møtt noen av de ansvarshavende i godt refleksbelyste biler i blant. Inne i bilen har det sittet en like refleksopplyst kar, i fullt verneutstyr for å takle de kraftige humpene. Da frister det så klart ikke å bevege seg ut av bilen, men heller kjøre bedagelig gjennom bygda, for å informere om at oppdraget er utført.

Men ærlig talt, nå må dere få opp noe merking og heller sette ned fartsgrensen på de verste stedene. Det handler litt om respekt for dem som bruker disse vegene. Dessuten er det ikke så verst å komme seg ut i vårsola nå…

Les også..

Ellen Oddveig Rudi. Foto: Arne Heimestøl

Preken skjærtorsdag – kysset

En gang, for lenge siden, i et land langt borte ...
Kviss

Valdresmål – kviss – 4

Håkon Bakkene, Synnøve Fjelltun og Marianne Granheim Trøyflat har sammen ...
Øverby-brødrene og Martin Aaslie Foto: Osvald Fossholm

Skiskyting

Sist uke var Øverby-brødrene innom Hedalsheimen. Her fikk de hilse ...
Påskenøtt 2024

Påskenøtt 2024

Her kommer årets påskenøtt🐣. Dette er noe som finnes i ...
Arbeidsmarkedet i Innlandet i mars

Fortsatt lav ledighet og mange ledige stillinger i Innlandet

Arbeidsledigheten i Innlandet holder seg fortsatt lav med 1,9 prosent ...
Klar for rumpeldunkkamp

Den mystiske boksen

Mellomtrinnet ved Hedalen skole har gjennomført et 8-ukers tverrfaglig prosjekt med ...