Fledda

Fra enkelt til lettvint på Fledda?

Publisert av Henrik Tangen 19.03.2021. Sist oppdatert 18.03.2021.

På Fledda er det litt over 70 hytter, disse har i hovedsak enkel standard, de fleste med solcelleanlegg og biologiske toaletter. I 2018 ble det etablert en overordnet VA-plan for området som muliggjør utslipp av avløpsvann.

Fledda hytte- og velforening har i senere år bidratt til bedre merking av turstiene i fjellet. De har også laget glopper over myrlendt terreng, og det planlegges for bygging av en gapahuk hvor turgåere kan møtes.

I senere tid har en arbeidsgruppe sett på hvilke muligheter det er for en utbygging av strømnettet slik at hyttene kan tilbys strøm. I den forbindelse har Sør-Aurdal Energi (SAE) sendt ut informasjon og en del spørsmål for å kartlegge interessen blant hytteeierne.

Mottakelsen har vært blandet, men arbeidsgruppen har valgt en åpen dialog, og Facebook siden til Fledda hytte- og velforening har fungert som en god plattform for meningsutvekslinger og diskusjonsforum.

Frist for å svare på undersøkelsen løper ut mars. Så langt har 31 svart at de ønsker strøm og 19 ønsker ikke strøm. Vi oppfordrer sterkt alle hytteeiere til å svare på henvendelsen fra SAE da vi ønsker et best mulig grunnlag for å vurdere omfanget av en eventuell utbygning, som igjen vil gi grunnlag for å utarbeide priskalkyler.

Foreløpig prosjektering legger opp høyspentkabel på 6,6 km fra eksisterende nett ved Grøvslia, 3 nettstasjoner (kiosk med tilhørende transformator), 4,9 km lavspent fellesanlegg og med tilhørende fordelingsskap.

Total utbyggingskostnad for felles anlegg er estimert til nærmere 10,5 mill. Det blir ingen luftstrekk, og hvis planen gjennomføres, kan de første kundene få strøm om ca. to år.

Arbeidsgruppen har bestått av Jan Willy Fjellvær, Einar Furnes, Stein Erik Olsen, Dag Rambøl, Benedicte Ramm og Henrik Tangen.

Les også..

Påskenøtt 2024

Påskenøtt 2024

Her kommer årets påskenøtt🐣. Dette er noe som finnes i ...
Arbeidsmarkedet i Innlandet i mars

Fortsatt lav ledighet og mange ledige stillinger i Innlandet

Arbeidsledigheten i Innlandet holder seg fortsatt lav med 1,9 prosent ...
Klar for rumpeldunkkamp

Den mystiske boksen

Mellomtrinnet ved Hedalen skole har gjennomført et 8-ukers tverrfaglig prosjekt med ...
Løype fra Jevnlismyra

Nykjørte løyperBEKJENTGJØRELSE 

Onsdag kl. 14.10: Rolf Gunnar har kjørt løype fra Jevnlismyra ...
Skitur torsdag

Siste vinterleirskoleuke

Denne uka hadde Vassfaret leirskole sin siste uke med vinterleirskole. ...
Mellombygget

– Arbeidene går godt framover

Bygningsingeniør Oddleiv Juvkam forteller at flere anbud på opprusting av ...