Trivselsskogen i Sandane

Trivselsskogen i Sandane

Publisert av Ruth Heidi Grønbeck 19.12.2020. Sist oppdatert 19.12.2020.

Jeg har lyst å dele noe med dere alle. Jeg var hos Kjersti Marie Imerslund noen dager, og hun tok meg med på en flott tur i nærområdet i Sandane. Jeg skulle hilse alle kjente fra henne.

I Sandane er det en fjellvegg som de har forvandlet til et utrolig flott turområde . Navnet på denne turen er Trivselskogen, bare navnet gjør en glad. Tenk om vi kunne ha fått til noe slikt her i Hedalen!

Stien begynner nede i dalen, og de har hatt sherpaer til å lage en sti med stein oppover denne fjellsiden. Når du kommer til toppen, så er det bygget en plattform som du kan gå utpå og se utover. Den ligger ved en foss, så hvileplassene her kaller de for Fosseteatret . Det er lyst opp med lyktestolper med solcellepanel som er gitt av diverse bedrifter og folk.

Sti i Trivselsskogen

Når man fortsetter og begynner på nedturen lengre bort, så kommer man til en liten hytte med vinduer. Du kan sitte inne der og se utover eller ute på rasteplassen. Den er det DNT som har .

Videre så kommer man til kjærlighetstien. Der er steinene som er lagt er formet som hjerte, plankene som ligger på stien, har ord om kjærlighet. Barn har vært der inne og hengt opp hjerter i alle varianter.

Så til slutt kommer man til en leir plass som heter Tin-camp. Det området kan brukes som klasserom i det fri. Der er det gapahuker med soveplass , bålplass og bakerovn til pizza.  Der kan man for eks ha et matkurs å lære å lage mat i det fri, og så kan man sove ute. Det ligger materialer der til å sette opp en gapahuk for å lære det. Dette prosjektet hete Trygg i Naturen. Der var det å bygget en platting så der blir det spilt teater ute.

Har bare lyst å dele dette da det var så utrolig fint, og kanskje vi kan få vår trivselsskog som både vi og tilreisende kan bruke. Jeg skjønner at dette i Gloppen har kostet mange penger, men vi kan jo lage i en mindre målestokk. Å vi får jo ting til når vi går sammen, der bort var det slik at alle kunne kjøpe andel i skogen .

Så i disse tider med pandemi og debatter så ville æ bare dele litt rundt Trivselsskogen.

Les også..

Hellsenningen

Hvilke effekter har hyttebygging?

Innlandet fylke: Verdiskapinga fra fritidsboligene er størst etter at hyttene ...
Klar for rumpeldunkkamp

Andreas Tate

Mellomtrinnet ved Hedalen skole har gjennomført et 8-ukers tverrfaglig prosjekt med ...
Olmhus Næringskveld. Foto: Mitt Sør-Aurdal

NæringslivskveldBEKJENTGJØRELSE 

Torsdag 25. april kl 19.30 arrangerer vi næringslivskveld i Sør-Aurdal. ...
Elling Goplerud

Gamle bjørnehistorier fra Hedalen – del 3 av 6

Året deretter hadde far tømmerhugst syd for Goplerudseteren, og en ...
Bagn. Foto: Åse Østgård Hagen

Kommunen har publisert årsmelding og årsregnskap for 2023

I årsmelding og årsregnskapet leser vi at regnskapet for 2023 ...
Fekjær psykiatriske senter

Er du vår nye psykologkollega i et unikt terapeutisk samfunn?ANNONSE 

Stiftelsen Fekjær – Hedalen i Valdres. 12 mil fra Oslo ...