Betydelig nedgang i arbeidsledigheten

Arbeidsledigheten øker i Innlandet

Publisert av Arne Heimestøl 28.11.2020. Sist oppdatert 27.11.2020.

Ved utgangen av november var 10 299 personer i Innlandet registrert som helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak. Dette tilsvarer 5,5 prosent av arbeidsstyrken. Den tilsvarende andelen i landet var på 6,9 prosent. – Dette betyr at antall arbeidssøkere i Innlandet har økt med 471 personer den siste måneden, sier konstituert direktør Hans Petter Emilsen i NAV Innlandet.

Antall helt ledige øker i Innlandet

Ved utgangen av november var det 5 564 helt ledige, som tilsvarer 3,0 prosent av arbeidsstyrken. Dette var 488 flere enn ved utgangen av forrige måned. Bruttoledigheten, det vil si helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, var på 6 423, som tilsvarer 3,4 % av arbeidsstyrken. Antall delvis ledige var på 3 876, som tilsvarer 2,1 % av arbeidsstyrken. Dette var 90 færre enn ved utgangen av forrige måned.
Tall fra NAV viser at 1 120 av de helt ledige og 1 349 av de delvis ledige er permitterte. Dette betyr at det er 240 flere permitterte enn i forrige måned. Til sammen utgjorde de permitterte nå 1,3 prosent av arbeidsstyrken i Innlandet.

Etter å ha vist en fallende trend i over et halvt år, økte både det sesongjusterte antallet helt ledige og den sesongjusterte bruttoledigheten i november.

Tallene for Sør-Aurdal

I Sør-Aurdal er 26 personer helt arbeidsledige. Det utgjør 1,7 % av arbeidsstyrken. Det er fem færre arbeidsledige nå sammenlignet med samme tidspunkt i fjor.

Fortsatt lavest ledighet i Nord-Østerdal

I november hadde region Nord-Østerdal lavest andel helt ledige arbeidssøkere i fylket med 1,8 prosent. Der har ledigheten holdt seg stabil siden forrige måned. Også andelen delvis ledige var lavest i denne regionen. Hadelandsregionen og region Sør-Østerdal hadde høyest andel helt ledige med 3,7 prosent. Begge disse regionen hadde høyere ledighet sammenlignet med forrige måned.

Størst økning i antall helt ledige innen reiseliv og transport
Ved utgangen av november var det flest både helt ledige (830) og delvis ledige (632) innen reiseliv og transport. Her var det nå 221 flere helt ledige sammenlignet med forrige måned. Det vil si at denne yrkesgruppen stod for nær halvparten av den totale økningen i antall helt ledige i fylket.

Færre nye ledige stillinger

I Innlandet var det i november måned en tilgang på 1 243 ledige stillinger. Dette var ni prosent færre stillinger per virkedag enn i samme måned i fjor. Det var flest nye ledige stillinger innen helse, pleie og omsorg med 400 stillinger. Nest flest nye ledige stillinger hadde butikk- og salgsarbeid med 122 stillinger, men denne yrkesgruppen er også blant yrkesgruppene med flest ledige. – Antall arbeidssøkere er nå på vei oppover igjen. Samtidig har stillingstilgangen vært lavere i år enn i fjor. Det betyr at den allerede vanskelige situasjonen i arbeidsmarkedet kan bli enda mer alvorlig, sier konstituert direktør Hans Petter Emilsen.

Les også..

Hellsenningen

Hvilke effekter har hyttebygging?

Innlandet fylke: Verdiskapinga fra fritidsboligene er størst etter at hyttene ...
Klar for rumpeldunkkamp

Andreas Tate

Mellomtrinnet ved Hedalen skole har gjennomført et 8-ukers tverrfaglig prosjekt med ...
Olmhus Næringskveld. Foto: Mitt Sør-Aurdal

NæringslivskveldBEKJENTGJØRELSE 

Torsdag 25. april kl 19.30 arrangerer vi næringslivskveld i Sør-Aurdal. ...
Elling Goplerud

Gamle bjørnehistorier fra Hedalen – del 3 av 6

Året deretter hadde far tømmerhugst syd for Goplerudseteren, og en ...
Bagn. Foto: Åse Østgård Hagen

Kommunen har publisert årsmelding og årsregnskap for 2023

I årsmelding og årsregnskapet leser vi at regnskapet for 2023 ...
Fekjær psykiatriske senter

Er du vår nye psykologkollega i et unikt terapeutisk samfunn?ANNONSE 

Stiftelsen Fekjær – Hedalen i Valdres. 12 mil fra Oslo ...