Fra promek sine lokaler

Innovasjon i Sør-Aurdal

Publisert av Arne Heimestøl 15.11.2020. Sist oppdatert 15.11.2020.

– I kommunen vår skjer det mye positivt om dagen. Selv om Covid-19-spøkelset lurer i kulissene, seiler mange bedrifter i medvind, og troen på en fremtid er så absolutt tilstede, sier Torgeir Kulterud, som jobber i Eltrik AS.

Avisa Valdres hadde for en tid tilbake en reportasje om Norsk Massiv Tre (NMT) som produserer elementer for hus, hytter og driftsbygninger med mer. For å møte stigende etterspørsel og effektivisere produksjonen, bestilte de i 2019 en ny jigg hos Promek AS i Begnadalen. Dette er en «maskin» hvor det produseres bygningselementer. Torgeir Kulterud forteller at resultatet nå er satt i drift, og produksjonstiden er omtrent halvert. Samtidig kan Norsk Massiv Tre produsere lengre elementer, nær sagt hvor lange trenger å være.

Espen Lia
Espen Lia. Foto: Arne G. Perlestenbakken

Lokal utvikling

– Det som er interessant, er at jiggen i sin helhet er utviklet og produsert lokalt, forteller Kulterud. – Promek AS har stått for den mekaniske delen, mens Eltrik AS har utviklet og bygd inn det elektriske drifts- og styringssystemet. Det består av styreskap med moderne prossess-styreenheter, en digital touch-skjerm som betjenes av operatøren, og en rekke elektriske komponenter på jiggen. Dessuten en del motorer for drift av rullebord, og et hydraulikkaggregat.

– Prosjektet har både vært spennende og utfordrende, men takket være vår mentor, Ole Arne Overen, og hjelp av Alexander Korsmo på Begna Bruk, har vi fått prosjektet vel i havn. Vår montør, Espen Lia Svendsen, har stått på og gjort en flott jobb, sier Kulterud.

– At kompetanse overføres til neste generasjon i bedriften på denne måten, er også svært verdifullt. Stor takk til NMT som hadde tillit til oss og lot oss få oppdraget, sier Kulterud, som legger til at Eltrik AS har i sin stab åtte ansatte, fire av dem er unge sør-aurdøler som ønsker å bli her, så vi ser optimistisk på fremtiden. – Vi er også på jakt etter en ny, dyktig daglig leder, så dersom dette er interessant for deg, eller noen du kjenner, så ta kontakt med oss.

Espen Lia og Torgeir Kulterud. Foto: Arne G. Perlestenbakken
Espen Lia og Torgeir Kulterud. Foto: Arne G. Perlestenbakken
Eltrik AS. Foto: Arne G. Perlestenbakken
Eltrik AS. Foto: Arne G. Perlestenbakken

Les også..

Påskenøtt 2024

Påskenøtt 2024

Her kommer årets påskenøtt🐣. Dette er noe som finnes i ...
Arbeidsmarkedet i Innlandet i mars

Fortsatt lav ledighet og mange ledige stillinger i Innlandet

Arbeidsledigheten i Innlandet holder seg fortsatt lav med 1,9 prosent ...
Klar for rumpeldunkkamp

Den mystiske boksen

Mellomtrinnet ved Hedalen skole har gjennomført et 8-ukers tverrfaglig prosjekt med ...
Løype fra Jevnlismyra

Nykjørte løyperBEKJENTGJØRELSE 

Onsdag kl. 14.10: Rolf Gunnar har kjørt løype fra Jevnlismyra ...
Skitur torsdag

Siste vinterleirskoleuke

Denne uka hadde Vassfaret leirskole sin siste uke med vinterleirskole. ...
Mellombygget

– Arbeidene går godt framover

Bygningsingeniør Oddleiv Juvkam forteller at flere anbud på opprusting av ...