Teater Innlandet

Teater Innlandet gjestet Hedalen

Publisert av Roar Myrvang 08.11.2020. Sist oppdatert 08.11.2020.

En mørk onsdag i november, hvor nyhetssendingene preges av amerikansk galskap, med demokratiet under press, og stadig nye rekorder i antall covid-smittede, er det fint å kunne komme på Lokalet for å få oppleve litt kultur. Kultur er alltid viktig, men spesielt nå. Hvordan ville perioden i mars vært uten musikk, bøker, film og serier. Og nå er det heldigvis lov å gå på teater igjen. Og det var det vi skulle, vi som var på lokalet onsdag.

Til Hedalen har nemlig Teater Innlandet tatt turen, med to av landets absolutt beste scenekunstnere, Kjersti Elvik og Terje Strømdahl. Kvelden vi skulle få oppleve, var to forskjellige forestillinger, så det var mye for pengene denne kvelden. Og det var en bra gjeng som hadde tatt turen til Lokalet. God plass, men sånn skal det jo være disse dager. Så det var nesten korona-fullt.

Kjersti Elvik og Terje Strømdahl
Foto: Arne G. Perlestenbakken

Først ute var Kjersti Elvik med Bjørnejegerskens bekjennelser. Opprinnelig en roman av Berit Hedeman, utgitt i 2018, og dramatisert av forfatteren selv. 

Vi følger Birgit, som velger å flytte fra beste vestkant i Oslo, til en gård i Svartelvdal. Vi får høre hvorfor hun havnet der, og får mange saftige historier fra et levd liv. Det er kvinnefrigjøring, det er begjær, og ikke minst hvorfor det fortsatt er så skamfullt for en kvinne å leve etter sitt begjær. Kjersti Elvik får oss til å bli glad i Birgit. Til å le av og med henne. Og til å forsøke å forstå hvorfor hun tar valgene hun gjør. Vi heier på henne og hennes plan om å bygge tempel i bygda. Bak bensinstasjonen. Kjersti Elvik, med sin tilstedeværelse, holder oss i ånde i en time og et kvarter på scena på på Lokalet. Etter de er ferdige med turen Innlandet rundt, venter Den Nationale Scene i Bergen på Kjersti og hennes bekjennelser. Ikke verst at Hedalen var før Bergen for denne perlen av en forestilling.

Etter pausen måtte publikum snu seg. Terje Strømdahl skulle nemlig spille i andre ende av salen. Så de som hadde satt seg bakerst, og trodde de på denne måten fikk fred og ro, tok skammelig feil. Det neste på planen på Lokalet er et stykke selveste pave Paul IV omtalte som blasfemisk. Mistero Buffo består av sju monologer, for første gang oversatt til norsk, og vi fikk fire av disse. Dramatiker Dario Fo (som også ungdomslaget i bygda har satt opp flere forestillinger av) har latt seg inspirere av den middelalderske gjøglertradisjonen, og det er gjøgleren Terje Strømdahl vi får oppleve på scena. Og gjøgler gjør han, makan til energi er det lenge siden vi har sett på Lokalet. Vi får i løpet av timen følge Terje Strømdahl i utallige hysterisk morsomme roller, og bibelhistorier sette med helt nye øyne. Og midt oppi all i gjøglingen føler du med mange av karakterene Terje Strømdahl har på lur. For en fest!

Alt i alt var dette en veldig hyggelig kveld på Lokalet. Gledelig at mange hedøler stiller opp, og det håper jeg vi fortatt gjør ved neste besøk også.

Takk til Kjersti Elvik og Terje Strømdahl for besøket og opplevelsene, og ikke minst en STOR takk til Teater Innlandet som kommer med et sånt program til lille Hedalen.

Velkommen tilbake, vi gleder oss allerede!

Teknikerne
Teknikerne
Foto: Arne G. Perlestenbakken

Les også..

St. Hans på Bautahaugen

Trivelig sankthanskveld på Bautahaugen

En finere sankthanskveld kunne vi neppe ønsket oss. Varm sommersol, ...
Gjertrud på jakt

LerdueskytingBEKJENTGJØRELSE 

Skyting på lerduebanen tirsdag 28/6. Dette er siste skyting før ...
Utsidkt fra Bogbruka til Dyttholtknatten. Foto: Sigrid Haugen

Gåtur onsdag 29. juniBEKJENTGJØRELSE 

Vi møtes ved Vassfarbommen kl. 18.00. Derfra samkjører vi opp ...
konsert

Nordnorsk stemningKUNNGJERING 

Velkommen til nordnorsk stemning med Susanne Lundeng og Nils-Olav Johansen ...
Bygget løftes på plass

Stabburet i Liesbråten flytta til tryggere sted

Da storstormen rammet Hedalen 19. november 2021, tok den tak ...
Bronsemedalje

Sterk prestasjon av begnadøl

41 år gamle Marcin Tomasz Gasiorowski fra Begnadalen IL vant ...