Nes skole

Ringerike med sterk satsing på oppvekst i Nes

Publisert av Arne Heimestøl 27.10.2020. Sist oppdatert 27.10.2020.

4. juni 2020 vedtok kommunestyret i Ringerike ombygging av nåværende skolebygg på Nes i Ådal til et oppvekstsenter som skal inneholde både skole og barnehage. Utbyggingen gjennomføres innenfor avsatt ramme i budsjett 2020 på 31 millioner kroner.

Nes skole er en 1–10 skole med 23 elever dette skoleåret. Skoleåret 2021/2022 ser det ut til at elevtallet blir redusert til 21.

Få barn, men både barnehage og skole

Ut fra kommunens elevtallsprognoser fra 2016 og 2018 vil ikke elevtallet overstige 40 elever fram til 2033. I den første prognosen ble det antydet i underkant av 40 elever i slutten av prognoseperioden, mens ut fra den siste prognosen vil ikke elevtallet overskride 25 elever.

Det er inngått kontrakt med Mesterbygg Ringerike AS for gjennomføring av prosjektet, og oppvekstsenteret skal stå ferdig sommeren 2021.

Nåværende barnehagebygg vil bli solgt.

Tror på vekst og utvikling i Nes

Nina Åsli Henriksen er nytilsatt rektor ved Nes skole. Hun forteller at ungdomstrinnet på denne skolen nå har sju elever. Ettersom elevtallet ved skolen er så lavt, er dette en fådelt skole.

Nina Åsli Henriksen, rektor ved Nes skole

I Sør-Aurdal vedtok kommunestyret for noen år siden at det i snitt bør være minst 5 elever per årstrinn. Er ikke Nes skole for liten?

– Jeg har jobbet med store klasser på Hallingby før jeg kom til Nes i Ådal. Små skoler har absolutt sine fordeler. På skolen vår blir alle sett. Her er det ikke mulig å gjemme seg bort.

Åsli Henriksen legger til at det er stor avstand til nærmeste skole i Ringerike. – Det er derfor flott at kommunen satser så sterkt på bygda Nes i Ådal. Vi er en utkant, men blir tatt vare på.

Hvilke muligheter ser du for tilflytting?

– Det er flere som har meldt interesse for å flytte til Nes. Dessverre er det få ledige boliger. Jeg skulle gjerne ha sett at flere familier hadde lykkes med å skaffe seg hus i bygda vår.

Hvilke muligheter ser du for Nes i framtida?

Jeg har stor tro på Nes i Ådal. Se bare på hva som har skjedd med Hallingby de siste årene. Her har det vært vekst og utvikling. Noe av det samme kan skje med Nes.

Skolen og barnehage i Begnadalen

I kommunestyrets budsjettmøte i desember 2019 ble det vedtatt at det skal settes i gang en prosess med sikte på å legge ned Begnadalen skole fra og med høsten 2021. Flere ble nok overrasket da det ble kjent at barnehagen i Begnadalen også kan bli lagt ned.

Barnehagen i Begnadalen har i år 15 barn. Skolen har 23 elever. 7 elever har fått overføring til Bagn skole.

Les også..

Ellen Oddveig Rudi. Foto: Arne Heimestøl

Preken skjærtorsdag – kysset

En gang, for lenge siden, i et land langt borte ...
Kviss

Valdresmål – kviss – 4

Håkon Bakkene, Synnøve Fjelltun og Marianne Granheim Trøyflat har sammen ...
Øverby-brødrene og Martin Aaslie Foto: Osvald Fossholm

Skiskyting

Sist uke var Øverby-brødrene innom Hedalsheimen. Her fikk de hilse ...
Påskenøtt 2024

Påskenøtt 2024

Her kommer årets påskenøtt🐣. Dette er noe som finnes i ...
Arbeidsmarkedet i Innlandet i mars

Fortsatt lav ledighet og mange ledige stillinger i Innlandet

Arbeidsledigheten i Innlandet holder seg fortsatt lav med 1,9 prosent ...
Klar for rumpeldunkkamp

Den mystiske boksen

Mellomtrinnet ved Hedalen skole har gjennomført et 8-ukers tverrfaglig prosjekt med ...