Lars Håvelsrud

Kommunetorget

Publisert av Arne Heimestøl 22.10.2020. Sist oppdatert 23.10.2020.

Flere ansatte i kommunen var invitert til kommunestyremøtet torsdag 22.10. De inviterte fikk anledning til å presentere seg selv og sin arbeidsplass.

Hedalen.no har invitert dem til å sende inn presentasjonene de la fram. Møtet var ikke videooverført, og vi mener det er viktig at flere kan få lese det som ble delt i møtet.

Lars Andre Håvelsrud, teknisk drift, har ordet

Jeg bor på Fagernes, og har jobbet i teknisk drift i Sør-Aurdal siden juni 2014. Er vaktmester og i tillegg driftsoperatør på de seks forskjellige vannverka i kommunen.

Som vaktmester jobber jeg mest i Reinli barnehage. Det er mye å gjøre med stor, gammel bygningsmasse, og et stort, fint uteområde. Jeg har også ansvar for Reinli omsorgsbolig + deler på oppgaver på flere andre bygg.

Som sagt drifter jeg vannverka i kommunen, med ettersyn, prøvetaking etc. Prøvene blir kjørt til ValdresLab på Fagernes for analyse. Vi har veldig rent og fint drikkevann i kommunen.

Jeg var på et driftsoperatørkurs for vannverk i 2017. Dette var veldig nyttig og lærerikt. Jeg har stor respekt for ansvaret med drikkevann, det er det viktigste næringsmiddelet vi har.

I sommerhalvåret tar jeg elvevannsprøver for Fylkesmann. Dette er på ni forskjellige lokasjoner rundt om i hele Sør-Aurdal. Seks runder totalt.
Dette for å følge med på vannkvaliteten i de forskjellige vassdraga.
Det blir mye kjøring i en stor kommune som Sør-Aurdal. Hver andre tirsdag, når vannprøver blir kjørt til Fagernes, kjører vi totalt ca. 20 mil.

Vi er fem stykker som deler på teknisk vakt, hovedsakelig på veg, vann og avløp – men blir også ringt etter hvis det er noen andre problemer for eksempel på bygg. En av de faste oppgavene vi har på teknisk vakt, er å ta vannprøver av svømmebassenget for å sjekke at alt er i orden og klart for bading.

Jeg er også opplært på drift av renseanlegget på Bagn og er der ved behov, ved ferier, sykdom osv.

Jeg hjelper også til på veg med for eksempel feristplater vår og høst. Har i tillegg pusset opp en del kommunale boliger. Det er mange forskjellige oppgaver, og vi i teknisk drift hjelper hverandre så godt vi kan.

På grunn av pandemien er jeg nå også vaktmester på Bagn skule. Han som er der til vanlig, jobber også med hjelpemiddel. Dårlig kombinasjon for han med barneskole og arbeid med hjelpemiddel. Tiden blir litt knapp når man får slike ekstra oppgaver, får derfor nå god hjelp med drifting av vannverka.

Ulempen med å jobbe i i en liten kommune som Sør-Aurdal er at du ikke har så mange å spille på, lite fagmiljø. Tenker da spesielt på arbeidet med drikkevann.

Jeg trives veldig godt i jobben min. Møter mye trivelige folk når man er rundt omkring på de forskjellige bygg. Det er variert arbeid og trivelige kollegaer.

Les også..

Styrtregn

Mye nedbør

Mandag regner det kraftig. Tirsdag ettermiddag og kveld ventes lokalt ...
Billeangrep i Vidalen

Granbarkbilleangrep flere steder i Sør-Audal

Storstormen 19. november 2021 førte til store skader på skog ...
Molter

Bærnytt 2

Moltesesongen er i gang, i alle fall i lavereliggende strøk ...
Markedskart

Stor interesse for markedsdagen på Bagn

Valdrestunet Kjøpesenter, Mitt Sør-Aurdal, Circle K, Sør-Aurdal Frivilligsentral og andre ...
Vandring over Hedalsfjellet

Ny poesti-rute

Helga 2.–4. august arrangerer Hedalen kulturforum Hedalen kulturfestival 2024. Nedenfor ...
Boreriggen

Borer energibrønner

Denne uka er Valdres brønnboring i gang med å bore ...